Strudele cu mere

Este o reteta foarte simpla cu rezultat foarte bun. Am folosit aluat frantuzesc din comert - nu mi-o luat mai mult de o ora sa le fac. Solutie buna pentru un desert rapid, delicios si aromat.

Ingrediente

Mere Ionatan
1 kg
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
adica un pachet
Zahar
1 pah
Oua
1 buc
Zahar pudra
2 linguri

Pasi de urmat

1

 Aluatul fruntuzesc se lasa la decongelat - in acest timp se prepara umplutura de mere.

Merele se spala, se curata de cotor si se dau prin razatoare mica. Se pun la foc mediu cu 50 ml de apa si paharul cu zahar. Se amesteca periodic pana scade tot lichidul din ele.

Se lasa sa se racoreasca.

2

Foia de aluat se taie in 3 parti lungi.

3

Fiecare parte de aluat se intinde usor cu facaletul, sa fie subtire. Pe 2/3 din toata suprafata se intinde un strat uniform si subtire de mere.

4

Se ruleaza.

5

Apoi se taie in bucatele uniforme de 3-4 cm.

6

Intr-o tava de cuptor, unsa cu ulei, se aranjeaza strudelele si se ung cu ou batut -  ca sa se rumeneasca frumos.

7

Dupa ce se coc, se presara zahar pudra - cu o sita mica sau asa simplu. Sunt bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

naciualina
naciualina (01 mai 2009, 14:04)

delicios

Galia
Galia (08 mai 2009, 13:19)

nu e secret ca desertul din mere este superb, aceste strudele fac parte din acees categorie de retete superbe cu mere, felicitari!!!

alinutza85 (07 iun 2009, 11:14)

Super tare aceasta reteta.Felicitari inca o data !!!!!!

 

alexandra
alexandra (23 sep 2009, 17:04)

ffffff bune !s-au mancat imediat!

alexandra
alexandra (23 sep 2009, 17:16)

foarte bune! s-au mancat imediat!

ramis (29 oct 2009, 16:38)

sunt minunate si usor de pregatit, au fost asa delicioase, nota 10. cred ca pot inlocui merele cu branza amestecata cu ou sau ciuperci calite cu putina ceapa, nu?

lena
lena (29 oct 2009, 17:10)

Da, sigur. Se mai poate pune si branza, ciuperci, cartofi, varza, dovleac, etc.

ramis (29 oct 2009, 18:21)

in weekend o sa pregatesc unele branza dulce si stafide si altele cu ciuperci. multumesc mult!

ramis (07 nov 2009, 11:47)

Lena, am reusit ieri sa fac strudele cu branza sarata si strudele cu dovleac. La cele cu dovleac am calit dovleacul ca la tarta, au iesit o nebunie, iar la cele cu branza am pus si oua in umplutura. Am obtinut strudele sarate pt. bere si strudele cu mere pt. amatorii de dulce. Merci pt. idei si retete! O zi minunata!

consultantroman (26 mar 2010, 18:59)

Buna si aceasta reteta Lena. Doar un comentariu : fiind o reteta de post NU UNGEM CU OUA PE DEASUPRA ...dar putem unge CU MIERE care se caramelizeaza foarte frumos ....sau cu sirop de apa cu zahar. Sa-mi spui daca incerci si daca-ti place . Doina

lena
lena (26 mar 2010, 19:04)

Dap, de acord bineinteles, uite cu miere nu am uns niciodata, chiar voi incerca. Mai stiu ca se unge cu un pic de ceai negru, dar nu am testat exact cum ar fi.

MariaP (03 sep 2010, 13:42)

Bun si aluatul din comert, mai ales cand esti in criza de timp, dar mie, cand vine vorba de strudele, imi place sa fac aluatul in casa, iar umplutura o fac putin altfel: 1/2 din mere le tai cubulete, iar 1/2 le dau pe razatoare, le amestec pe toate cu gris, zahar, scortisoara, zeama si coaja de lamaie si nu le mai pun la foc, ci folosesc amestecul ca atare.

bocsa (05 sep 2010, 18:13)

Eu merele le "calesc " la microunde.Asa nu se lipesc, dupa ce le pun zaharul si nu este nevoie sa le mesteci mereu.

dodolin (28 nov 2010, 01:02)

mmm arata delicios chiarn maine o sa incerc reteta e super simpla.multumim

maria2011 (17 feb 2011, 11:56)

delicioase...:*dar vroiam sa te intreb daca aluatul de strudel se poate face si in casa,daca stii cunva reteta te rog sa mi.o dai si mie.ast raspuns

delis (15 mar 2011, 22:17)

le-am incercat sambata si am surprins intreaga familie...ms de idee

 

Pau Buli
Pau Buli (06 apr 2011, 00:23)

Le-am facut deja de cateva ori. Tati le topeste cum le vede la fel si prietenii. Sunt foarte delicioase si rapide. Mersiiii mult de reteta, ador tot ce e cu mere

gabriela29sv
gabriela29sv (16 mai 2012, 09:35)

Cel mai simplu, delicios si rapid desert posibil,bineinteles alaturi de ananasul in foietaj.Multumesc Lena...esti sursa mea permanenta de inspiratie,pupici.

radalucianstelian
radalucianstelian (19 sep 2012, 01:00)

Doamna daca permite-ti o intrebare.Va rog frumos sa mi zice-ti strudelele nu se pot face si din aluat simplu?

lena
lena (19 sep 2012, 07:56)

Sigur ca se pot face, doar sa stii sa lucrezi cu acel aluat, aici este mai simplu - foietajul gata, doar de lipit marginile si de taiat. Lucrez zilele astea la reteta de strudel din aluat intins, urmareste site-ul, poate o sa va placa.

radalucianstelian
radalucianstelian (19 sep 2012, 11:12)

 Multumesc de raspuns abia astept sa vad reteta de strudel din aluat intins

aldorna
aldorna (17 mar 2013, 16:01)

... as veni si eu cu o idee.... nustiu exact cum se face aluatul... dar sora tatalui meu facea strudele cu branza de oi.... intr'un castron punea un strat de carne, unul de cartofi si deasupra punea strudelele... sunt extraordinar de gustosi cu smantana si fara... daca afli receta te'as ruga sa ne zici si noua... no.. ideea e idee..

Freedom
Freedom (08 nov 2013, 16:29)

 Buna,Lena! Multumesc muuult pt ajutor,inainte de a te cunoaste uram gatitul...Spune-mi,pls de la ce firma recomanzi foietajul frantuzesc?

 

lena
lena (08 nov 2013, 21:41)

Multumesc Freedom, ma bucur mult!

Eu ma impac foarte bine cu aluatul Linco, am observat ca se comporta cel mai bine la copt.

smu2009 (26 feb 2014, 20:17)

Excelente!!!!!!!!!!!

raul7
raul7 (26 mai 2014, 22:17)

Salut, hai ca ma bag si eu la un strudel si revin cu rezultatul . Ciao !

raul7
raul7 (26 mai 2014, 23:27)

Gataaaa, bun ... sper sa gustam si cand s-o raci , dar ...  Bfta gospodari si gospodine !

geo.mih (27 nov 2014, 19:12)

 Au iesit foarte bune.o reteta reusita.multumim