Crema cu lapte si oua

   Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.

Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina -  imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.

Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!

Ingrediente

Lapte
1 l
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
1 l
Crema va fi mai buna daca puneti 2 litri de smantana - eu pun jumate lapte, jumate smantana. Dar puteti pune si 2 litri de lapte, fara smantana.
Oua
6 buc
Zahar
1.5 pah
pahar de 250ml
Faina alba calitate superioara
10 linguri
sau amidon
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este optional

Pasi de urmat

1

Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.

2

In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.

3

Le bateti bine cu mixerul.

4

Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.

5

Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.

6

Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.

7

Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.

8

La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.

Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.

9

Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.

10

Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.

11

Observati ca dupa racire crema este mai groasa.

12

Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.

13

Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.

Pofta Buna!

Cantitate: 2500 ml (cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ianadeea (25 February 2013, 23:34)

Salut, Lena. Nu ma pot abtine sa nu pun aici acest tortulet ingenios, in care am folosit aceasta crema, pe care vad ca nimeni n-o lauda cum ar trebui, inca ... Este exact cum o descrii tu, fina, buna, dulce, isi pastreaza bine consistenta atat la frigi cat si la congelator. Am decorat 2 tortulete cu ea, iar acesta a fost de Sf. Ion, pt sotiorul meu, pasionat de pescuit. Blaturile au fost facute dupa reteta tortului "Alba-ca-Zapada", codita la microunde intr-o farfurie patrata, iar corpul in cuptor, ca nu inacapea recipientul (un vas yena mare, oval), in microunde . A iesit ceva demential, inauntru sunt si piersici de la conserva, iar crema a fost piesa de rezistenta. N-a ramas nimic din el. Pupici.

lucy2 (09 March 2013, 20:15)

 Buna Lena, as vrea sa stiu daca dupa decongelare se poate incorpora unt in aceasta crema.multumesc

lena
lena (09 March 2013, 20:16)

Daca o incalzesti, se poate, ca sa se topeasca untul. Dar asa rece se va taia.

TanDi (18 October 2013, 10:05)

 Laptele de 1.5% e ok?

lena
lena (18 October 2013, 10:16)

Da, merge si ala de 1.5.

natinati (23 February 2014, 15:05)

 Ajutooooooor! Laptele impreuna cu smintina s-au brinzit! Se alege brinza de zer!!! Ce sa fac?

lena
lena (23 February 2014, 15:16)

Nu ai ce sa faci, cred ca era acra smantana - trebuia sa fie dulce.

natinati (23 February 2014, 16:58)

 da, era acra. am mincat brinza...

lena
lena (23 February 2014, 17:02)

Dap, cititi pe viitor atent reteta, scrie clar la ingrediente - Smantana Dulce...

cromozom2x (13 September 2014, 14:21)

Buna! Of....daca se taie, exista solutii de reparat? :( :)

lena
lena (13 September 2014, 21:35)

S-o treceti prin sita fina.