Crema cu lapte si oua

Nota 0 ( voturi)
*****

   Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.

Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina -  imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.

Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!

Ingrediente

Lapte
1 l
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
1 l
Crema va fi mai buna daca puneti 2 litri de smantana - eu pun jumate lapte, jumate smantana. Dar puteti pune si 2 litri de lapte, fara smantana.
Oua
6 buc
Zahar
1.5 pah
pahar de 250ml
Faina alba calitate superioara
10 linguri
sau amidon
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este optional

Pasi de urmat

1

Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.

Crema cu lapte si oua - Pas 1
2

In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.

Crema cu lapte si oua - Pas 2
3

Le bateti bine cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 3
4

Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.

Crema cu lapte si oua - Pas 4
5

Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.

Crema cu lapte si oua - Pas 5
6

Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 6
7

Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.

Crema cu lapte si oua - Pas 7
8

La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.

Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.

Crema cu lapte si oua - Pas 8
9

Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 9
10

Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.

Crema cu lapte si oua - Pas 10
11

Observati ca dupa racire crema este mai groasa.

Crema cu lapte si oua - Pas 11
12

Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.

Crema cu lapte si oua - Pas 12
13

Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.

Pofta Buna!

Crema cu lapte si oua - Pas 13
Cantitate: 2500 ml (cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ianadeea (25 February 2013, 23:34)

Salut, Lena. Nu ma pot abtine sa nu pun aici acest tortulet ingenios, in care am folosit aceasta crema, pe care vad ca nimeni n-o lauda cum ar trebui, inca ... Este exact cum o descrii tu, fina, buna, dulce, isi pastreaza bine consistenta atat la frigi cat si la congelator. Am decorat 2 tortulete cu ea, iar acesta a fost de Sf. Ion, pt sotiorul meu, pasionat de pescuit. Blaturile au fost facute dupa reteta tortului "Alba-ca-Zapada", codita la microunde intr-o farfurie patrata, iar corpul in cuptor, ca nu inacapea recipientul (un vas yena mare, oval), in microunde . A iesit ceva demential, inauntru sunt si piersici de la conserva, iar crema a fost piesa de rezistenta. N-a ramas nimic din el. Pupici.

lucy2 (09 March 2013, 20:15)

 Buna Lena, as vrea sa stiu daca dupa decongelare se poate incorpora unt in aceasta crema.multumesc

lena
lena (09 March 2013, 20:16)

Daca o incalzesti, se poate, ca sa se topeasca untul. Dar asa rece se va taia.

TanDi (18 October 2013, 10:05)

 Laptele de 1.5% e ok?

lena
lena (18 October 2013, 10:16)

Da, merge si ala de 1.5.

natinati (23 February 2014, 15:05)

 Ajutooooooor! Laptele impreuna cu smintina s-au brinzit! Se alege brinza de zer!!! Ce sa fac?

lena
lena (23 February 2014, 15:16)

Nu ai ce sa faci, cred ca era acra smantana - trebuia sa fie dulce.

natinati (23 February 2014, 16:58)

 da, era acra. am mincat brinza...

lena
lena (23 February 2014, 17:02)

Dap, cititi pe viitor atent reteta, scrie clar la ingrediente - Smantana Dulce...

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena