Crema cu lapte si oua

Crema cu lapte si oua

Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.

Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina - imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.

Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!

Ingrediente

Lapte
1 l
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Crema va fi mai buna daca puneti 2 litri de smantana - eu pun jumate lapte, jumate smantana. Dar puteti pune si 2 litri de lapte, fara smantana.
Oua
6 buc
Zahar
1.5 pahare
pahar de 250ml
Faina alba calitate superioara
10 linguri
sau amidon
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este optional

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.

Crema cu lapte si oua - Pas 1
Pas 2

In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.

Crema cu lapte si oua - Pas 2
Pas 3

Le bateti bine cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 3
Pas 4

Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.

Crema cu lapte si oua - Pas 4
Pas 5

Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.

Crema cu lapte si oua - Pas 5
Pas 6

Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 6
Pas 7

Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.

Crema cu lapte si oua - Pas 7
Pas 8

La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.

Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.

Crema cu lapte si oua - Pas 8
Pas 9

Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.

Crema cu lapte si oua - Pas 9
Pas 10

Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.

Crema cu lapte si oua - Pas 10
Pas 11

Observati ca dupa racire crema este mai groasa.

Crema cu lapte si oua - Pas 11
Pas 12

Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.

Crema cu lapte si oua - Pas 12
Pas 13

Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.

Pofta Buna!

Crema cu lapte si oua - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2500 ml (cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)
Colectii: Creme diverse

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 46

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 02 Apr 2022, 21:09

Salut Lena! Am facut si eu crema,dar mi-a iesit putin lichida,chiar si dupa racire. Am pus putina faina probabil. O congelez,ca nu am nevoie de ea acum. Dupa decongelare, as putea face ceva sa devina mai densa?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nadia.Lisnic 02 Apr 2022, 21:18

Ai putea s-o incalzesti si mai adauga in ea putina faina dizolvata in lapte.

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic Elena (lena) 02 Apr 2022, 21:55

Super,merci mult!🤗

ElenaBusuioc
ElenaBusuioc 24 Nov 2016, 17:32

Buna Lena! Crema această este delicioasa, am facut-o de nenumărate ori. Vreau sa te întreb dacă i-aș putea adăuga unt că la crema de lapte si gălbenușuri de la cealaltă rețetă de Napoleon.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ElenaBusuioc 24 Nov 2016, 18:47

Da, sigur ca se poate!

no name
no name 03 Nov 2016, 22:44

se poate folosi smantana pt frisca cu 33% grasime?

multumesc frumos

lena
Elena (lena) no name 04 Nov 2016, 08:44

Da, sigur.

daria26
daria26 29 Aug 2016, 12:54

salut...putem folosi oricare lapte? de exemplu de migdale, orez, soya??? oricare merge??? mersi mult

lena
Elena (lena) daria26 29 Aug 2016, 15:24

Teoretic ar merge, dar nu am incercat si nu stiu cum ar fi la gust :)

Vio84
Vio84 19 Aug 2016, 19:15

Se raceste

Poza mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 19 Aug 2016, 19:13

A esit crema super gustoasa am facut cu 2l de smintina. Merci Lena sunt foarte fericita!!!!

Vio84
Vio84 19 Aug 2016, 17:12

Crema de 30% 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Vio84 19 Aug 2016, 17:31

Da, ea este!

malynuta99
malynuta99 07 Nov 2015, 21:50

Buna, ce sa fac daca crema nu sa ingrosat? Multumesc anticipat

lena
Elena (lena) malynuta99 07 Nov 2015, 21:51

Incercati s-o mai fierbeti.

Melanie
Melanie 11 Mar 2015, 12:52

Da! Da! Da! Divin, minunat, cucubeu pe cerul gurii! Nu stiu ce am asteptat atat sa incerc crema asta! Este fantastica! Am folosit doar smantana lichida si am pus si lapte condensat! Nimeni nu a crezut ca am facut-o eu! Au mancat crema cu lingura dupa ce am terminat tortul!👍

Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 Feb 2013, 23:34

Salut, Lena. Nu ma pot abtine sa nu pun aici acest tortulet ingenios, in care am folosit aceasta crema, pe care vad ca nimeni n-o lauda cum ar trebui, inca ... Este exact cum o descrii tu, fina, buna, dulce, isi pastreaza bine consistenta atat la frigi cat si la congelator. Am decorat 2 tortulete cu ea, iar acesta a fost de Sf. Ion, pt sotiorul meu, pasionat de pescuit. Blaturile au fost facute dupa reteta tortului "Alba-ca-Zapada", codita la microunde intr-o farfurie patrata, iar corpul in cuptor, ca nu inacapea recipientul (un vas yena mare, oval), in microunde . A iesit ceva demential, inauntru sunt si piersici de la conserva, iar crema a fost piesa de rezistenta. N-a ramas nimic din el. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile