Crema cu lapte si oua

Am vazut eu creme multe de acest gen si cand mi s-a propus s-o gust eram destul de calma. Dar, ce gustasem era ceva superb, ca un fel de inghetata cremoasa, fina si perfecta - si asta dupa ce fusese decongelata, nu proaspata.

Acum o fac atunci cand vreau o crema de lapte mai fina -  imi place mult ca o pot congela - fac o cantitate mai mare si dupa decongelare este la fel de buna. Nu mai trebuie sa fac crema pentru eclere sau alt tort.

Chiar o recomand cu mare incredere si fara ezitare!

Ingrediente

Lapte
1 l
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
1 l
Crema va fi mai buna daca puneti 2 litri de smantana - eu pun jumate lapte, jumate smantana. Dar puteti pune si 2 litri de lapte, fara smantana.
Oua
6 buc
Zahar
1.5 pah
pahar de 250ml
Faina alba calitate superioara
10 linguri
sau amidon
Esenta de vanilie
1 buc
Lapte condensat
1 buc
1 cutie - este optional

Pasi de urmat

1

Puneti laptele si smantana la fiert intr-un tuci sau oala cu fund mai gros.

2

In acest timp puneti intr-un bol zaharul si ouale.

3

Le bateti bine cu mixerul.

4

Turnati din oala cu lapte 1 pahar de lapte cald si il amestecati cu faina - folositi un tel sa nu faceti cocoloase.

5

Turnati acest amestec de faina in compozitia de oua - mIxati bine.

6

Cand incepe sa fiarba laptele, luati oala de pe foc si turnati incet compozitia de oua - si atentie, in acest timp sa amestecati continuu cu mixerul.

7

Puneti oala pe foc si amestecati continuu - pana incepe sa fiarba, apoi inca 5-10 minute pana se ingroasa.

8

La inceput va fi parca nu foarte groasa, dar dupa racire va fi perfecta.

Adaugati si esenta de vanile sau pudra de vanilie.

9

Pentru un gust si mai bun se poate adauga si o cutie de lapte condensat cat crema este fierbinte. Amestecati bine cu mixerul.

10

Apoi acoperiti oala cu un capac si lasati sa se raceasca complet.

11

Observati ca dupa racire crema este mai groasa.

12

Folositi crema rece pentru orice va place - tort, eclere, gogosi, etc.

13

Ce ramane puneti la congelat intr-o casoleta - si cand aveti nevoie o decongelati si folositi - isi pastreaza perfect consistenta si gustul.

Pofta Buna!

Cantitate: 2500 ml (cam pentru 2 torturi)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

vyorelya
vyorelya 06 mar 2016, 17:28

salut Lena! crema aceasta merge pentru medovik?!

lena
Elena (lena) vyorelya 07 mar 2016, 12:34

Da, sigur ca merge. Eu nu am incercat dar stiu ca se mai face si cu crema de lapte.

liche
liche 11 dec 2015, 10:17

buna Lena! multumesc pt raspuns! nu am pus smantana deloc in  aceasta compozitie, am pus 2 l lapte si restu ingredientelor si a iesit o crema dementiala! tortul inca este la frigider il mai las cateva ore il ornez si dupa asta va dau si poze :) . multumesc!!!

liche
liche 10 dec 2015, 18:14

buna seara! va rog sa ma m-a lamuriti. laptele se fierebe impreuna cu smanta sau fiecare separat? pt ca la pct 4 se spune ca tb sa adaugam 1 pahar lapte fiert? multumesc!

lena
Elena (lena) liche 10 dec 2015, 18:29

Scrie la pasul 4, luati 1 pahar de lapte CALD din oala, cat inca nu fierbe. Adica am in vedere amestecul de lapte si smantana.

anamaria81
anamaria81 05 dec 2015, 23:53

Incredientele sunt ptr doua portii? Multumesc 

lena
Elena (lena) anamaria81 07 dec 2015, 23:05

Da, iese o cantitate ceva mai mare.

MashaL
MashaL 03 nov 2015, 16:45

Buna Lena! As putea sa pun si ceva unt in ea cind inca e fierbinte? Si care amidon mai sfatui sa pun cel de porumb sau cel din orez? Multumesc

lena
Elena (lena) MashaL 04 nov 2015, 13:04

Da, poti pune si unt. Amidon eu folosesc de porumb.

allinaraicu
allinaraicu 11 mar 2015, 23:09

Mersi,Lena!:-) 

lena
Elena (lena) 11 mar 2015, 20:41

Poti si crema rapida, dar sa nu pui unt in ea.

allinaraicu
allinaraicu 11 mar 2015, 20:40

Sau poate cu crema de ciocolata rapida se poate?Vreau miine sa fac croassane,dar nu stiu cu ce sa le umplu.

lena
Elena (lena) allinaraicu 11 mar 2015, 20:40

Ar merge, s-ar putea face mai lichida, dar nu tare.

Melanie
Melanie 11 mar 2015, 12:52

Da! Da! Da! Divin, minunat, cucubeu pe cerul gurii! Nu stiu ce am asteptat atat sa incerc crema asta! Este fantastica! Am folosit doar smantana lichida si am pus si lapte condensat! Nimeni nu a crezut ca am facut-o eu! Au mancat crema cu lingura dupa ce am terminat tortul!👍

Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 feb 2013, 23:34

Salut, Lena. Nu ma pot abtine sa nu pun aici acest tortulet ingenios, in care am folosit aceasta crema, pe care vad ca nimeni n-o lauda cum ar trebui, inca ... Este exact cum o descrii tu, fina, buna, dulce, isi pastreaza bine consistenta atat la frigi cat si la congelator. Am decorat 2 tortulete cu ea, iar acesta a fost de Sf. Ion, pt sotiorul meu, pasionat de pescuit. Blaturile au fost facute dupa reteta tortului "Alba-ca-Zapada", codita la microunde intr-o farfurie patrata, iar corpul in cuptor, ca nu inacapea recipientul (un vas yena mare, oval), in microunde . A iesit ceva demential, inauntru sunt si piersici de la conserva, iar crema a fost piesa de rezistenta. N-a ramas nimic din el. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile