Sos Pesto Genovese

Sos Pesto Genovese

Am ajuns si eu sa adun intr-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" si sunt atat de impresionata de el ca deja am facut a 2-a tura.

Semintele de pin le-am luat de la Carrefour si de la EVI, busuioc mult si proaspat am gasit in piata, parmesanul chiar nu mai este o problema - asa ca se poate :)

Este foarte aromat, fin si gustos - acum cu sezonul rosiilor gustoase sigur o sa-l puteti folosi la maxim. Il am in frigider si oricand mi-e pofta pun cate putin pe: paine, paste, rosii, branza, etc.

Ingrediente

Busuioc
50 g
busuioc proaspat - 5-6 fire
Seminte de pin
2 linguri
Parmezan ras
2 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Ulei de masline extravirgin
100 ml
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti toate ingredientele intr-un robot/blender.

Sarea o lasati la urma, pentru ca parmesanul este sarat, aveti grija.

Sos Pesto Genovese - Pas 1
Pas 2

Blendati bine, pana devine o pasta omogena si fina.

Sos Pesto Genovese - Pas 2
Pas 3

Potriviti de sare si puteti sa mai adaugati ulei, daca il vreti mai gros sau subtire.

Sos Pesto Genovese - Pas 3
Pas 4

L-am folosit la Salata Caprese, urmeaza si reteta.

Sos Pesto Genovese - Pas 4
Pas 5

O variatie de Caprese cu rosii cherry si mozarella bilutze.

Sos Pesto Genovese - Pas 5
Pas 6

Si paste cu sos pesto - delicioase rau de tot...

Pofta Buna!

Sos Pesto Genovese - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

tiki
tiki 26 Sep 2017, 23:31

Buna seara. Astazi am primit de la o prietena o punguta cu 260 gr.de frunze de busuioc si am facut din nou acest sos parfumat de busuioc. Acuma l-am terminat de facut. Vineri imi fac cu paste. Este nemaipomenit de bun. Multumesc Lena de reteta.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 24 Jul 2016, 20:17

Buna. Tot eu. Azi am mancat sos si parca nu era taiat, dar...Apoi m-am uitat la multe poze pe net si parca tot era ca al meu. Uite aici o poza, nu cu pesto-ul meu si cum se prelinge ulei. Asa trebuie ? Si al meu e asa. Nu-i mai fac nimic. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 24 Jul 2016, 20:25

Da, e bun asa :)

tiki
tiki 23 Jul 2016, 17:53

Buna. Ce mai faci ? Oare poti sa ma lamuresti? Am terminat acuma 2 portii din acest sos ca am gasit niste busuioc nemaipomenit la piata. Si ce crezi? Mi s-a taiat !!!! Oare de ce? Recunosc ca eu am adaugat si cam o lingura de suc de lamaie rece. (asa fac la lerda si nu se-ntampla nimic.) Mi-e asa de ciuda. Mai am busuioc oare as putea sa - l blendez si sa torn cate un pic din cel  taiat ? Si l-am spalat.... si sters. Offff. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 23 Jul 2016, 21:21

Buna Sanda, nu am patit niciodata, incearca si asa...

LAURA PALOMA
LAURA PALOMA 21 Feb 2015, 22:28

este super ,,, dar as vrea sa stiu aici in Spaña gasesc busuioc si seminte ,,,,? si cu se spune in spañola ,,,mersi

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 Aug 2014, 20:28

Buna. Am luat azi din piata busuioc si in sfarsit am facut si eu acest minunat parfum. Eu fac de leurda tot asa, am si pozat sa postez pas cu pas, dar ramane ptr.la anu ca acuma nu mai e de actualitate. Este f. bun. Eu am in congelator cateva pungi cu leurda mixata si cand vreau adaug restul. Si  acest sos se poate congela. Eu l-am facut mai tare, cu ulei mai putin si va spun si de ce? Se tine in frigider in borcan si trebuie neaparat acoperit cu o pelicula de ulei dupa fiecare "consumatie". Si atunci e mai lichid si e asa de bun acel ulei de deasupra. Eu mi-am pis numai putin pe o felie de paine prajita. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Geea
Geea 06 Jun 2012, 09:49

Cred ca este delicios sosul, combinatiile sunt excelente. Il voi incerca si eu!

sara33
sara33 05 Jun 2012, 20:32

buna lena!ce sa mai discutam!atata timp kt e facut cu dragoste si impartasit din suflet cu noi,internautele/tii,este delicios,cel mai bun!

Nota mea pentru reteta:
victo
Victoria Stanciu (victo) 05 Jun 2012, 15:51

Este un sos excelent ,poti face diverse combinatii

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 05 Jun 2012, 14:56

intradevar asa se face dar lipseste un ingredient adica ricota e o brinza asemanatoare cu urda noastra.acesta salsa trb sa fie grosuta pt ca in momentul cand o pui pe pastele fierbinti ea se moaie.va spun e o bunatate.eu locuiesc la genova practic aici se naste pesto.se chiama pesto a la genovese cu busuioc de pra e un busuioc anume.

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 05 Jun 2012, 09:43

Intradevar, poti face combinatii excelente cu acest sos.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile