Mancare de dovlecei

reteta postata de

O mancare usoara, de sezon cu multe legume, pentru ca piata este bogata in legume in perioada asta si totodata de post pentru cei care il tin.

Ingrediente

Ceapa galbena
2 buc
Morcov
1 buc
Dovlecei
4 buc
Ardei capia rosu
1 buc
Patrunjel
1 buc
(legatura)
Rosii
3 buc
Pasta de tomate
3 linguri
Usturoi (catei)
3 buc
Ulei
4 linguri
Sare, piper
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie cu ulei punem pe rand la calit, intai ceapa tocata mai maricel (sau cum preferati).

2

Apoi morcovul taiat feliute.

3

Urmeaza dovleceii .

4

Adaugam adeiul rosu, 3 linguri de apa ( nu mai mult pt ca or sa-si lase dovleceii zeama), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 8-10 minute.

5

Renuntam la capac si punem patrunjelul tocat marunt.

6

Si rosiile taiate bucatele.

7

Dupa alte 5 minute punem si pasta de rosii, sare si piper.

8

O lasam sa fiarba si cu bulionul, astfel incat sa fie scazuta, dar suculenta. Cand stingem focul adaugam si 3-4 catei de usturoi taiati marunt.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

         POFTA     BUNA!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

anabalmus (15 June 2012, 16:42)

 Am sa incerc si eu! Pana atunci iata cu am papat eu dovlecelul. 

vicky (28 March 2013, 03:24)

Multumes Elena pentru toate recetele super gustoase!!!! am facut si mincarea asta cu dovlecei me-a iesit superrrr!!!!