Salata Tabouleh

Nota 0 ( voturi)
*****

    O super salata - aromata, crocanta, racoritoare si foarte, foarte gustoasa. Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze si sa stiti ca isi merita faima. Cel mai important lucru aici este sa aveti patrunjel aromat, proaspat si rosiile bune.

Bulgurul si sosul de rodii il am de la Magazinul arabesc Evi, se poate in cel mai rau caz si fara ele, dar nu va mai fi chiar Tabouleh.

Multumiri multe Geei care ne-a facut salata si la atelierul de gatit, de la ea am si reteta de Tabouleh si micile tips-uri pentru o salata cat mai autentica.

Ingrediente

Patrunjel verde
4 buc
4 legaturi - reglati cantitatea de patrunjel dupa gust
Rosii
3 buc
Ceapa verde
2 buc
Menta verde
1 buc
sau menta uscata - 1 lingurita
Bulgur
2 linguri
am folosit bulgur marunt aici
Sos de rodii
2 linguri
Lamaie
2 buc
sucul de la ele
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Aici sa vedeti bulgurul pe care l-am folosit - este din acela mai marunt, se inmoaie mai repede.

Salata Tabouleh - Pas 1
2

Am inmuiat bulgurul in multa apa la temperatura camerei - si am lasat cam 5-10 minute. Bulgurul nu trebuie sa fie prea moale, doar putin crocant, deci aveti grija sa nu-l tineti prea mult.

Salata Tabouleh - Pas 2
3

In acesti timp am tocat patrunjelul si l-am pus intr-un bol de salata.

Salata Tabouleh - Pas 3
4

Ceapa am taiat-o marunt, am adaugat in bol.

Salata Tabouleh - Pas 4
5

Apoi merg rosiile taiate cubulete.

Salata Tabouleh - Pas 5
6

Apoi am adaugat bulgurul scurs bine de apa.

Salata Tabouleh - Pas 6
7

Am adaugat menta tocata marunt(sau cea uscata macinata), sosul de rodii, sucul de lamaie, sare si ulei.

Salata Tabouleh - Pas 7
8

Daca mai trebuie potriviti de sare, ulei, lamaie - dupa gust.

Pofta Buna!

Salata Tabouleh - Pas 8
Cantitate: 300 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: Reteta Geei

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Geea
Geea (12 June 2012, 20:54)

 Draga Lena, ma bucur nespus de mult ca ti-a plcut reteta mea. Eu am mai multe retete pe care as vrea sa ti le trimit ,dar din pacate nu prea am timp sa le pun pe site. Sunt mancaruri pe care le fac foarte des . Si despre ultimul atelier vreau sa-ti spun ca a fost nemaipomenit. Mi-a placut tot ce ai gatit!M-a impresionat in special painicile si supa crema.

lena
lena (12 June 2012, 22:17)

Multumesc Geea pentru reteta si ma bucur mult ca ti-a placut la Atelier, asta a fost si scopul :)

abryl-2010 (12 June 2012, 22:41)

MII DE MULTUMIRII ...ptr retetele trimise ...ma bucur f mult cind le primesc......mi-as dori sa particip la atelier......dar ne despart 4300 km .....cu salutari de la ...Madrid

 

mariam (15 October 2012, 17:58)

in reteta originala ( nu cele de la restaurantele cu bucatari romani) nu se foloseste sucul de rodii si nici menta, fie ea si uscata.se pot aduga si ridichii iar ceapa verde iarna poate fi inlocuita cu succes cu cea uscata. eu pun frunze de salata verde pe fundul platoului de servire si de obicei musafiri arabi si sotul meu o folosesc pe post de lipie cand manaca tabuleh. oricum e o salata minunata, plina de vitamine si savoare se poate manca ca atare sau ca garnitura la gratar sau de ce vu pentru vegetarieni langa o portie generoasa de hummus.

Maggy (04 February 2014, 17:53)

 Scuzati, dar ce este rodia, sau sucul de rodie? 

lena
lena (04 February 2014, 18:36)

Rodia este un fruct, i se mai spune "pomegranate", sigur il gasiti pe net cu poze si descriere.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena