Prajitura cu caise

reteta postata de

Va recomand aceasta prajitura delicioasa cu caise, mai ales ca este sezonul lor si este pacat sa nu profitati de ocazie si sa faceti o asa bunatate. Va fi bataie pe ea, va asigur!

Ingrediente

Caise
600 g
(20 buc)
Oua
10 buc
Faina alba calitate superioara
10 linguri
Zahar
12 linguri
Ulei
5 linguri
Coaja de portocala si lamaie rasa
1 linguri
Esenta de vanilie
1 linguri
Sare
3 g
(1/2lingurita)

Pasi de urmat

1

Spalam caisele, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.

2

Separam cele 10 oua, albus de galbenus.

3

Galbenusurile le frecam cu sarea, uleiul, vanilia si coja rasa.

Pregatim zaharul si faina.

4

Batem albusurile la mixer cam pe jumatate, dupa care punem zaharul si continuam sa mixam pana se fac spuma si se topeste zaharul.

5

Peste albusuri punem galbenusurile, putin cate putin, amestecand cu grija prin rotire de jos in sus, cu o spatula.

6

Urmeza faina pe care o incorporam tot la fel usor, treptat.

7

Intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, turnam compozitia obtinuta.

8

Asezam caisele si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru 20- 30 de minute.

9

Faceti testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a mai racit, se scoate, se taie si se pudreaza cu zahar.

           POFTA    BUNA!

Cantitate: 1 buc (tava)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

HDorina
HDorina (29 June 2013, 22:17)

 Astazi am preparat si eu aceasta prajitura. Foarte gustoasa. Am totusi o intrebare. Nu se pune praf de copt? Multumesc pentru reteta. 

lena
lena (29 June 2013, 22:41)

Este aluat de pandispan si nu trebuie praf de copt.