Negresa cu inima de cocos

Negresa cu inima de cocos

O bunatate de prajitura, mirosea toata casa a ciocolata si cocos - cu siguranta o voi mai face. Multumiri multe Laurei pentru inca o reteta superba.

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
320 g
Unt
240 g
Zahar
320 g
Oua
6 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Fulgi de cocos
80 g
Migdale
80 g
daca nu aveti migdale puneti 80g de cocos
Lapte condensat
350 g
Sgusheonka ii spune in rusa, sau dulce de leche = adica lapte fiert cu zahar 2 ore in proportiii de 1l lapte+1 kg de zahar - se mai vinde si in magazin

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un vas termorezistent sau cratita, se rup bucatelele de ciocolata si untul bucati. Se pune la foc mic sa se topeasca totul, amestecand periodic.

In acest timp se pregatesc restul ingredientelor.

Negresa cu inima de cocos - Pas 1
Pas 2

Faina se amesteca cu praful de copt.

Negresa cu inima de cocos - Pas 2
Pas 3

Se asterne hartie de copt intr-o tava de 20x30.

Negresa cu inima de cocos - Pas 3
Pas 4

Pregatim amestecul de cocos - se amesteca cocosul(eu nu am avut migdale si am pus inca 80g de cocos) cu laptele condensat. Daca folositi doar cocos si lapte condensat, veti avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.

 

Negresa cu inima de cocos - Pas 4
Pas 5

Trebuie sa fie compozitia ca o smantana tare.

Negresa cu inima de cocos - Pas 5
Pas 6

In acest timp s-a topit ciocolata si untul, luati vasul de pe foc si  adaugati la aceasta compozitie zaharul, amestecati bine. Lasati putin sa se racoreasca compozitia.

 

Negresa cu inima de cocos - Pas 6
Pas 7

Apoi se adauga ouale unul cate unul, dupa fiecare se amesteca bine cu un tel.

Negresa cu inima de cocos - Pas 7
Pas 8

Urmatoare se adauga faina, se amesteca bine sa fie omogena compozitia.

Negresa cu inima de cocos - Pas 8
Pas 9

In tava asternuta cu hartie de copt se toarna jumatate din aluatul cu ciocolata. Apoi cu o lingura se pune din loc in loc amestecul de cocos.

Se repeta aceasta procedura si cu cealalta cantitate de aluat - mai intai cel de ciocolata apoi cocos-ul.

Negresa cu inima de cocos - Pas 9
Pas 10

Cu un cutit subtire, sau scobitoare, amestecati usor aluaturile in tava - foarte putin, altfel nu va fi negresa cu inima de cocos, da negresa de cocos. 

Negresa cu inima de cocos - Pas 10
Pas 11

Se pune negresa la cuptor si se lasa la temperatura medie, 30-40 de min -  se verifica cu scobitoarea daca este gata.

Negresa cu inima de cocos - Pas 11
Pas 12

Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe un platou si se lasa sa se racoreasca.

Negresa cu inima de cocos - Pas 12
Pas 13

Se taie cuburi si se poate servi atat calda cat si rece(sa aveti grija sa o acoperiti cu o folie alimentara sa nu se usuce).

Pofta Buna!

Negresa cu inima de cocos - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 de cuburi)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 15 May 2009, 12:43

E curios ca la mine compozitia de cocos n-a iesit ca a ta, ci mai lichida. Poate din cauza ca am pus alune.

lena
Elena (lena) 15 May 2009, 12:46

Sigur din cauza asta, cocosul este mai uscat si ia mai mult lichid in el. Data viitoare fac si eu cu alune sau migdale.

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 11 Oct 2009, 12:09

am facut si eu negresa aseara, doar ca mi-a iesit putin cam moale exact in mijloc, probabil din cauza ca tava mea avea dimensiunile un pic mai mici decit cea recomandata si prajitura era putin cam groasa, da in rest a fost foarte buna. Oricum am decis cu iubitul meu (am facut negresa impreuna) ca o sa facem in fiecare weekend cite o prajitura sau torta noua.

Felicitari ptr site, e foarte util.

Olga

Nota mea pentru reteta:
mirabela
mirabela 22 Nov 2009, 12:37

Arata foarte bine. Dar nu stiu ce e laptele condensat. pot folosi lapte de vaca?

Nota mea pentru reteta:
Stefan1981
Stefan1981 06 Oct 2010, 16:43

Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine.

Maryssa
Maryssa 11 Feb 2013, 14:33

Hey! DE curand m-am hotarat sa prepar aceasta reteta dar in ea spune asa : "Migdale
80 g
daca nu aveti migdale puneti 80g de cocos"  

Adica sa mai punem inca 80g de cocos in plus pe langa celelalte 80g(160 g in total)? sau sa nu mai punem nimic ca sa avem 80 in total?

Inca o scurta intrebare: poti sa-mi dai link cu o reteta cu sau fara ciocolata usor de preparat? 

lena
Elena (lena) Maryssa 11 Feb 2013, 14:42

Vezi pasul 4, si ai sa gasesti rapsunsul la prima intrebare.

La a 2-a intrebare - intra la categoria prajituri/dulciuri si iti alegi dupa bunul plac si gust - tot ce nu este cu cacao. Eu in mare parte gatesc retete simple, asa ca sigur vei alege ceva repede.

andreea27
andreea27 21 Apr 2013, 01:23

Lena ..in seara aceasta am facut aceasta prajitura ,numai ca am facut ceva modificari la ea..am pus 250g de cioc neagra,200g zahar,5 oua mari,250g de unt,si 400 de frisca lichida,200g de faina...mi-a iesit super buna..desi la inceput mi-a fost un pic teama ca nu o iasa dat fiind faptul ca am pus frisca...o sa pun si poze maine cand o s-o tai

andreea27
andreea27 21 Apr 2013, 16:19

asa mi-a iesit mie..delicioasa..

Poza mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 16 Feb 2016, 18:41

Bună Lena am si eu o întrebare am facut lapte condensat acasa si mia venit zaharos si vreau sa fac o negresa cum crezi ar fi o problema?si cum pot sa repar greseala?mersi anticipat