Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana

Nota 5 (6 voturi)
*****

    Am primit luna trecuta pe mail o reteta de la voi si a ajuns timpul s-o si incerc, ca tot mai gasisem cativa dovlecei in gradina. Imi plac mult retetele cu dovlecei, asa ca aici n-am ezitat s-o incerc, mai ales ca se prepara foarte simplu si rezultatul a fost mult peste asteptari.

As zice ca este o combinatie de 2 retete aici - Cartofii cu smantana si Dovleceii cu smantana - doar ca preparati o data si mai rapid - foarte bun, comod si repede, chiar si Sofia a apreciat mancarica.

Multumesc mult Nadiusa pentru reteta!

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
cam 2-3 dovlecei medii
Cartofi
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare, piper
1 lingurite
dupa gust
Smantana
150 g

Pasi de urmat

1

Ceapa se taie cubulete medii si se caleste putin cu ulei intr-o tigaie adanca(trebuie sa fie mai mare tigaia ca sa va incapa toata tocanita).

Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana - Pas 1
2

Dovleceii se taie cubulete si se adauga la ceapa, amestecati bine si lasati sa se caleasca cam 10 minute impreuna.

Daca aveti dovlecei mai "batrani", le curatati de coaja si seminte, si folositi numai pulpa.

Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana - Pas 2
3

Cartofii se taie cubulete si se adauga la dovlecei, amestecati bine.

Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana - Pas 3
4

Acoperiti cu capac si lasati sa se faca la foc mediu, pana sunt gata cartofii.

Amestecati 1-2 ori, dar nu exagerati ca sa nu faceti terci tocanita.

Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana - Pas 4
5

Apoi adaugati 100-150g smantana, sare, piper si amestecati usor.

Lasati sa mai fiarba 5-10 minute la foc mic.

Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana - Pas 5
6

Se serveste calda eventual cu o salata usoara de legume.

Pofta Buna!

Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana - Pas 6
Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: Nadiusa Lesan

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
sarian (23 July 2012, 13:46)

Bună reţetă pentru zilele călduroase când vrem ceva uşor de digerat, uşor de preparat şi mai ales  să nu ne ţină prea mult lângă flacăra aragazului să ne încălzim. Salata de roşii lângă preparatul tău merge cât se poate de bine. mulţumesc!

 

Nadiusha
*****
Nadiusha (23 July 2012, 17:53)

Cu placere !!! Ma bucur foarte mult ca ai ramas multumita de receta !!!

spiriduena
spiriduena (24 July 2012, 21:32)

 Excelent ,doar ca ar trebui pusi intai cartofii ,pt. ca dovlecei in2-3 min. sunt facuti ;daca se prea zdrobesc nu mai sunt la fel de gustosi.Ar mai merge si ceva ierburi aromatice aici.

 

*****
sara33 (26 July 2012, 16:52)

super reteta,stiu ca este buna ca si eu o fac,numai k adaug si marar!delicios,simplu si bun,mie imi place cu salata verde!dar gusturile nu se discuta!

Issa
Issa (30 July 2012, 22:47)

 Lena esti minunata, mersi de receta, aceasta tocanita am servit-o cu salata de vinete ce se mai combina a iesit 

*****
anad (07 August 2012, 14:21)

Am incercat si eu reteta. Este excelenta, ai mei nu au mai vrut sa combine cu nimic.Si eu am avut retineri cand am pus intai dovleceii dar a iesit perfect. Felicitari pentru reteta, este excelenta pentru aceste zile fierbinti

Lianulia (11 March 2013, 21:58)

 O mancarica rapida si la indemana, in plus gustoasa si satioasa!

*****
camynechita (15 June 2014, 13:23)

 Buna, Lena. Vreau sa incerc sa fac si eu reteta asta dar am o intrebare. Nu se pune apa deloc? In ce fierb cartofii si dovleceii?

lena
lena (15 June 2014, 13:34)

 Fierb in aburi si zeama pe care o lasa dovleceii, nu trebuie apa deloc, urmati atent pasii si va fi bine.

camynechita (15 June 2014, 13:54)

 Multumesc mult! Acum ma duc. Aaaa, si daca tot a venit vorba despre dovlecei, ai facut vreodata compot de dovlecei? Am citit ca seamana cu compotul de ananas la gust si tare ma intriga acest lucru. 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena