Tocanita de dovlecei si cartofi, cu smantana

Am primit luna trecuta pe mail o reteta de la voi si a ajuns timpul s-o si incerc, ca tot mai gasisem cativa dovlecei in gradina. Imi plac mult retetele cu dovlecei, asa ca aici n-am ezitat s-o incerc, mai ales ca se prepara foarte simplu si rezultatul a fost mult peste asteptari.

As zice ca este o combinatie de 2 retete aici - Cartofii cu smantana si Dovleceii cu smantana - doar ca preparati o data si mai rapid - foarte bun, comod si repede, chiar si Sofia a apreciat mancarica.

Multumesc mult Nadiusa pentru reteta!

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
cam 2-3 dovlecei medii
Cartofi
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare, piper
1 lingurite
dupa gust
Smantana
150 g

Pasi de urmat

1

Ceapa se taie cubulete medii si se caleste putin cu ulei intr-o tigaie adanca(trebuie sa fie mai mare tigaia ca sa va incapa toata tocanita).

2

Dovleceii se taie cubulete si se adauga la ceapa, amestecati bine si lasati sa se caleasca cam 10 minute impreuna.

Daca aveti dovlecei mai "batrani", le curatati de coaja si seminte, si folositi numai pulpa.

3

Cartofii se taie cubulete si se adauga la dovlecei, amestecati bine.

4

Acoperiti cu capac si lasati sa se faca la foc mediu, pana sunt gata cartofii.

Amestecati 1-2 ori, dar nu exagerati ca sa nu faceti terci tocanita.

5

Apoi adaugati 100-150g smantana, sare, piper si amestecati usor.

Lasati sa mai fiarba 5-10 minute la foc mic.

6

Se serveste calda eventual cu o salata usoara de legume.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)
Sursa: Nadiusa Lesan

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

Chrine
Chrine 27 iun 2016, 12:17

Multumesc pentru reteta , este foarte delicioasa  si rapida de preparat !!!
 Doar ca eu am adaugat si putin usturoi ,ia dat un gust si mai placut !!! si am mai adaugat busuioc si oregano .

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 11 mar 2016, 08:56

F. F. buna aceasta reteta, a papat puiul meu bine de tot, si a fost f. rapida de facut. Pupici, Lena

Nota mea pentru reteta:
camynechita
camynechita 15 iun 2014, 13:54

Multumesc mult! Acum ma duc. Aaaa, si daca tot a venit vorba despre dovlecei, ai facut vreodata compot de dovlecei? Am citit ca seamana cu compotul de ananas la gust si tare ma intriga acest lucru. 

camynechita
camynechita 15 iun 2014, 13:23

Buna, Lena. Vreau sa incerc sa fac si eu reteta asta dar am o intrebare. Nu se pune apa deloc? In ce fierb cartofii si dovleceii?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) camynechita 15 iun 2014, 13:34

Fierb in aburi si zeama pe care o lasa dovleceii, nu trebuie apa deloc, urmati atent pasii si va fi bine.

Lianulia
Lianulia 11 mar 2013, 21:58

O mancarica rapida si la indemana, in plus gustoasa si satioasa!

anad
anad 07 aug 2012, 14:21

Am incercat si eu reteta. Este excelenta, ai mei nu au mai vrut sa combine cu nimic.Si eu am avut retineri cand am pus intai dovleceii dar a iesit perfect. Felicitari pentru reteta, este excelenta pentru aceste zile fierbinti

Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 26 iul 2012, 16:52

super reteta,stiu ca este buna ca si eu o fac,numai k adaug si marar!delicios,simplu si bun,mie imi place cu salata verde!dar gusturile nu se discuta!

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 24 iul 2012, 21:32

Excelent ,doar ca ar trebui pusi intai cartofii ,pt. ca dovlecei in2-3 min. sunt facuti ;daca se prea zdrobesc nu mai sunt la fel de gustosi.Ar mai merge si ceva ierburi aromatice aici.

Nadiusha
Nadiusha 23 iul 2012, 17:53

Cu placere !!! Ma bucur foarte mult ca ai ramas multumita de receta !!!

Nota mea pentru reteta:
sarian
sarian 23 iul 2012, 13:46

Bună reţetă pentru zilele călduroase când vrem ceva uşor de digerat, uşor de preparat şi mai ales  să nu ne ţină prea mult lângă flacăra aragazului să ne încălzim. Salata de roşii lângă preparatul tău merge cât se poate de bine. mulţumesc!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile