Branzoaice(Poale-n brau)

Nota 5 (4 voturi)
*****

    Demult ma tot intrebati de o reteta de branzoaice buna, si uitati una care merita incercata. As zice ca este o reteta de poale-n brau clasica, aluatul dospit  si framantat bine, cu textura exemplara - pufos, fraged si aromat.

Recomand sa le incercati neaparat, foarte gustoase si frumoase.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
450 g
Lapte de vaca
200 ml
Drojdie proaspata
50 g
Oua
5 buc
2 pt aluat si 2 pt branza si 1 pt uns
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Zahar
8 linguri
4 in aluat si 4 in branza
Esenta de vanilie
2 buc
Sare
0.5 lingurite
Branza de vaci
250 g
aveti grija sa fie branza de vaci mai uscacioasa
Gris
1 linguri
Coajă de lămâie/portocală
1 linguri
si stafide, optional

Pasi de urmat

1

Faina se cerne intr-un bol adanc.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 1
2

Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 2
3

Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 3
4

Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, o esenta de vanilie.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 4
5

Cu o lingura amestecati bine compozitia.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 5
6

Apoi adaugati uleiul, amestecati.

Eu am trecut aluatul in masina de paine si am pus-o la regim de framantare simpla - acelasi lucru il puteti face si simplu fara masina - adaugati o mana de faina si framantati aluatul pana devine moale si elastic.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 6
7

Formati o bila de aluat, va ajutati cu faina daca este nevoie.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 7
8

Am uns un bol cu putin ulei si am pus aluatul la dospit - acoperit cu prosop sau folie de plastic.

Ar trebui sa-si mareasca volumul cam de 3 ori, intr-o ora.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 8
9

In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si optional coaja de lamaie.

Eu am mai adaugat si stafide, este optional.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 9
10

Albusurile de la cele 2 oua se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de branza.

Observatie: Eu as pune in branza doar 1 ou, mi s-a parut umplutura cam lichida, chiar si cu branza mai uscata, deci vedeti si voi

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 10
11

Intre timp aluatul este gata, il scoateti pe masa si intindeti o foaie patrata(va ajutati cu faina), cam de 3-4mm grosime.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 11
12

Se taie in 16 patrate mai mici - observati poza.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 12
13

Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza.

Aveti grija sa nu exagerati cu umplutura, va fi greu sa le lucrati si o sa iasa la coacere afara.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 13
14

Formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse.

Aveti grija sa le lipiti bine, pentru ca au tendinta sa se dezlipeasca la copt.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 14
15

Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.

Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 15
16

Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 16
17

Se savureaza calde, cu toata familia - absolut delicioase.

Pofta Buna!

Branzoaice(Poale-n brau) - Pas 17
Cantitate: 2 kg (16 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Sursa: pokhas.com

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
Kolea (29 September 2012, 04:01)

Am mancat "poale-n brau" in America de nord, de la Mirela, sotia unui prieten de-al meu. Au fost delicioase, la fel ca si parjoalee!

maria-alex (29 September 2012, 21:38)

 sunt super bune...

 

maria-alex (29 September 2012, 21:40)

 o sa incerc sa fac si eu,desi nu am facut niciodata,sper sa imi iasa ceva....

lyly
lyly (03 October 2012, 17:23)

 Faina!! Multumesc lena!!

camelia dobre
camelia dobre (24 October 2012, 17:19)

 astazi am facut poale-n brau,super super bune mi-au iesit, reteta este nemaipomenita, merita incercata 

 

alexuza
alexuza (16 February 2013, 19:05)

 buna lena mam gandit sa prepar si eu accesta reteta acum dar din pacate nu am gris cu ce pot inlocui are ceva daca nu pun merci meult si astept raspunsul tau cat mai repede o zi buna

lena
lena (16 February 2013, 19:23)

Nu pune multe oua in branza si las-o sa se scurga bine de zer daca-i mai lichida.

andreea27
andreea27 (17 February 2013, 19:19)

 astazi am probat aceasta reteta de poale-n brau..absolut delicioase..un aluat fraged si gustos..multumesc Lena pt aceasta reteta

Nina-Andreea
Nina-Andreea (05 June 2013, 12:32)

Foarte, foarte bune!!!

Katrin
Katrin (03 September 2013, 11:47)

 Am facut si eu branzoiace dupa reteta ta Lena si la alt rezultat nici nu ma asteptam :) BUUUNNNNNNNNNNNN, TAREEEE BUNNN, GUSTOS-GUSTOS !!!!  Familia mea si de aceasta data m-a ridicat in slavi pentru ca le-am fericit burticutele   Lena, noi te pupacim drept multumire pentru aceste retete delicioase, sa fii sanatoasa sa ne mai inveti inca multe de toate 

Data viitoare o sa postez si poza-dovada, acum au fost prea bune ca sa mai am ce poza. 

Eu le-am presarat seminte de susan deasupra, inainte de a le baga la cuptor. Noua ne plac mult semincioarele de acest gen si le folosesc ori de cate ori imi permite reteta respectiva. 

sorinagina (10 October 2013, 20:13)

 delicioasa!!!!!!!!!!!!!

multumim pt reteta!!!!!!!!!

 

sorina72 (09 November 2013, 15:32)

Astazi am facut pt prima data branzoaice. Am folosit reteta ta ,Lena ! Mi-au iesit foarte,foarte bune. Nu ma asteptam sa-mi iasa atat de fragede.Unica problema am avut-o cu ,,impachetatul ,,! Neavand multa indemanare nu mi-au iesit chiar foarte frumoase! Dar important e ca sunt fragede si gustoase!!!!!!!!!!!! Multumesc mult ,Lena ! Nu-ti poti imagina cat sunt de bucuroasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ramona d. (17 November 2013, 00:04)

Buna Lena!Se poate folosi drojdie uscata in loc de drojdia proaspata si in cazul in care e posibil, cum trebuie sa procedez?Multumesc!

 

lena
lena (17 November 2013, 09:00)

DA, pui 2 linguri de drojdie uscata si folosesti la fel.

ramona d. (17 November 2013, 10:20)

Astazi vreau sa fac aceste placintute, multumesc mult pentru raspuns!O zi frumoasa!

 

Masha (02 March 2014, 19:00)

 divine ...si le-am facut pentru prima data...

Claudia. (06 March 2014, 12:52)

Buna!am intentia de a prepara aceste delicioase branzoaice.Dar totusi vreau sa te intreb daca nu cunva e prea multa drojdie(50g)la 450gfaina?

lena
lena (09 March 2014, 17:17)

Puneti 50g drojdie Budafok, sau 25g Pakmaya proaspata, sau 10g drojdie uscata.

Nuri (03 April 2014, 18:32)

 Buna Lena ..ce se intampla daca am uitat sa pun cele 4 linguri de ulei in aluat ? 

 

 

lena
lena (03 April 2014, 18:46)

Continua fara grija :)

*****
lidiamihincau (04 April 2014, 14:54)

 am facut azi pentru prima oara branzoaicele dupa reteta ta....mmmmm....minunate....pufoase, delicioase., multumim pentru reteta. Tare imi era frica sa ma apuc de ele, dar acum stiu sigur ca nu are ce saa nu iasa bine..

Giuliana (18 May 2014, 13:59)

 Foarte, foarte bune !!! Recomand la toti !! Mersi de reteta !! 

uty (31 May 2014, 17:00)

 buna lena mia iesit crema prea moale ce pot sa fac ca sa se ingroase am pus amandoua oua

lena
lena (31 May 2014, 18:25)

Mai adaugati amidon sau gris in ea.

uty (31 May 2014, 23:03)

 am mai adaugat gris au iesit oauuuu pufoase moi extaordinare nu am cuvinte......o reteta pe care o recomand din inima......multumesc ptr reteta....(Y) (Y) (Y)

Oti (01 June 2014, 20:57)

 As vrea sa incerc si eu reteta saptamana viitoare. Arata delicios! Sunt oare bune si a doua zi? Adica m-ar interesa sa stiu daca le pot face de seara si sa le servesc a doua zi dimineata. Sau mai bine ar fi sa ma trezesc cu noaptea in cap si sa le fac cu putin timp inainte de a pleca de acasa? Ce ma sfatuiti? Multumesc!

 

 

lena
lena (01 June 2014, 21:48)

Bineinteles ca proaspete sunt mai bune, dar si a -2a zi sunt oke.

*****
alexandra elena (01 June 2014, 23:55)

 absolut delicioase!le-am facut in seara asta.multumim pt reteta!

alexandra elena (02 June 2014, 00:16)

 delicioase

*****
aura din Valea Adanca (21 July 2014, 09:37)

Nu a mai fost timp pentru poze la cat de bune au iesit!!!Multumim pentru reteta!

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena