Branzoaice(Poale-n brau)

Demult ma tot intrebati de o reteta de branzoaice buna, si uitati una care merita incercata. As zice ca este o reteta de poale-n brau clasica, aluatul dospit  si framantat bine, cu textura exemplara - pufos, fraged si aromat.

Recomand sa le incercati neaparat, foarte gustoase si frumoase.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
450 g
Lapte de vaca
200 ml
Drojdie proaspata
50 g
Oua
5 buc
2 pt aluat si 2 pt branza si 1 pt uns
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Zahar
8 linguri
4 in aluat si 4 in branza
Esenta de vanilie
2 buc
Sare
0.5 lingurite
Branza de vaci
250 g
aveti grija sa fie branza de vaci mai uscacioasa
Gris
1 linguri
Coajă de lămâie/portocală
1 linguri
si stafide, optional

Pasi de urmat

1

Faina se cerne intr-un bol adanc.

2

Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar.

3

Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin.

4

Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, o esenta de vanilie.

5

Cu o lingura amestecati bine compozitia.

6

Apoi adaugati uleiul, amestecati.

Eu am trecut aluatul in masina de paine si am pus-o la regim de framantare simpla - acelasi lucru il puteti face si simplu fara masina - adaugati o mana de faina si framantati aluatul pana devine moale si elastic.

7

Formati o bila de aluat, va ajutati cu faina daca este nevoie.

8

Am uns un bol cu putin ulei si am pus aluatul la dospit - acoperit cu prosop sau folie de plastic.

Ar trebui sa-si mareasca volumul cam de 3 ori, intr-o ora.

9

In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si optional coaja de lamaie.

Eu am mai adaugat si stafide, este optional.

10

Albusurile de la cele 2 oua se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de branza.

Observatie: Eu as pune in branza doar 1 ou, mi s-a parut umplutura cam lichida, chiar si cu branza mai uscata, deci vedeti si voi

11

Intre timp aluatul este gata, il scoateti pe masa si intindeti o foaie patrata(va ajutati cu faina), cam de 3-4mm grosime.

12

Se taie in 16 patrate mai mici - observati poza.

13

Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza.

Aveti grija sa nu exagerati cu umplutura, va fi greu sa le lucrati si o sa iasa la coacere afara.

14

Formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse.

Aveti grija sa le lipiti bine, pentru ca au tendinta sa se dezlipeasca la copt.

15

Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei.

Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine.

16

Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

17

Se savureaza calde, cu toata familia - absolut delicioase.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (16 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)
Sursa: pokhas.com

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 58

ginaveronicatudor
ginaveronicatudor 05 iun 2016, 18:38

Delicioase !!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sandyraisa1
szende kocsis (sandyraisa1) 16 apr 2016, 12:34

trebe neaparat branza de vacii? alta branza nu e bun?

lena
Elena (lena) szende kocsis (sandyraisa1) 16 apr 2016, 13:22

Merge si alta branza, sigur.

oanacojack
oanacojack 08 apr 2016, 13:01

super bune!

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 11 aug 2015, 23:29

Am uitat sa pun dovada! Mi s-a cerut reteta si am fost f mandra!

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 04 iul 2015, 07:47

Am facut trei portii , cum nu aveam timp am facut prima portie ca Lena dar la cele doua portii am furat idea de la pariziene, tot de la Lena, nota 100 pt aceste placinte. pun si poze

Poza mea pentru reteta:
alina1975
alina1975 02 apr 2015, 21:02

Exceptionaleeeeee!!!!!

nu credeam ca pot iesi atat de bune. Combinatia Lalena&cuptor cu convectie=succes!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alexandra elena
alexandra elena 02 iun 2014, 00:16

delicioase

Poza mea pentru reteta:
Giuliana
Giuliana 18 mai 2014, 13:59

Foarte, foarte bune !!! Recomand la toti !! Mersi de reteta !! 

Poza mea pentru reteta:
sorinagina
sorinagina 10 oct 2013, 20:13

delicioasa!!!!!!!!!!!!!

multumim pt reteta!!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 iun 2013, 12:32

Foarte, foarte bune!!!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile