reteta de bors

Postat de vero79 
20 February 2009 18:01
as vrea si eu sa-mi spuneti cum se face borsul
20 February 2009 18:34
Intrebi de borsul acru care se pune in ciorba?
20 February 2009 18:36
Daca da, gasisem chiar ieri o reteta interesanta de bors pe net. O sa continui sa-ti spun de ea, daca imi confirmi ca anume de asta ai nevoie.
20 February 2009 18:37
da asa cum se face in partea Moldovei
20 February 2009 18:42
Re:
21 February 2009 09:16
buna dimineata
22 February 2009 19:11
Uite ce am gasit pe net, nu am incercat-o, dar mi se pare corecta - o voi face si eu cat mai repede.
Pentru huste:
- 5 ,6, felii de piine uscata.
- 1 cana de faina de porumb.
- 1 cana tarate de grau. toate la un loc sa fie cuprinse in apa calie(ca de framintat piine),amestecati din cind in cind in el.
Apoi se umple borsul:
A doua zi fierbeti apa, o lasati sa se mai racoreasca(ferbinte dar, nu chiar clocotita la 50,60 grade aprox.) in care puteti pune o crenguta de visin, lastar de vita de vie,crenguta de leustean(neaparat uscat).sau seminte,cantitatea de apa sa fie aproape egala cu cantitatea de compost care intre timp sa umflat.turnati peste si amestecati bine . acoperiti vasul cu prosoape sa stea la cald si din cind in cind mai amestecati. in aproximativ 12 ore , ar trebui sa fie acru. daca n u s-a inacrit inseamna ca ati gresit, fie ati pus prea multa apa fie ati pus apa prea ferbinte. asta este reteta de huste. cind umpleti bors, va pastrati intotdeauna intr-un borcan in frigider propriea dvs.huste.

Succes
PS.Dupa ce o voi testa o pun pe site cu pozesmileys with beer
23 February 2009 07:26
Multumesc pentru reteta,esti o dulce ca ai cautat pentru mine reteta.Dar cata apa trebuie sa pun?
23 February 2009 10:55
Depinde de vasul in care faci huste, si de cata huste faci.
Cika se pune apa cat sa se dubleze volumul de lichid, adica daca ai 1 l de huste, adaugi 1 l de apa, sigur nu mai mult
Mai putin cred ca se poate.

Da, eram curioasa si eu, candva bunica mea umplea bors periodic, era asa de bun, il beam ca o bautura racoritoare varawinking smiley
23 February 2009 15:13
Eu am auzit ca este foarte bun si pentru plamani.
23 February 2009 15:18
Posibil...nu am auzit nimic.
28 April 2009 18:19
si inca ceva cu privire la bors (mai mult ca o gluma). Dupa ce umpleti borsul, trageti pe cineva de par, asa pe neprins de veste. Cit de tare se incrunta persoana respectiva, atit de acru va fi borsul. winking smiley La noi a mers. Am tras soacra de par. Vaaaaai ce s-a suparat. Va dati seama cum a iesit borsul?
29 April 2009 10:05
Buna idee!grinning smiley
Doar utilizatorii inregistrati pot posta mesaje in acest forum

Click aici pentru a intra in contul tau