retete fara poze

Postat de vero79 
11 April 2009 08:01
as putea sa postez si eu retete fara poze?am foarte multe unele dintre ele sunt facute si de mine si as vrea sa le faceti si voi
23 April 2009 09:04
Salut!
Sigur ca se poate, pozele nu sunt obligatoriiwinking smiley
11 September 2009 19:06
vreau si eu o reteta de ciorba de burta!!! va roooog!!!prietenlui meu ii place dar nu stiu sa facgrinning smiley
11 September 2009 21:38
Din pacate Alexandra nu imi place ciorba de burta, si nimeni din familia mea nu o suporta - de asta nici nu stiu sa o prepar. Imi pare rau. Poate cineva din userii forumului te vor putea ajutaeye rolling smiley
23 September 2009 17:01
smiling smileynu-i nimic!poate stie altcineva?

alex
25 September 2009 20:23
ajutati-ma si pe mine cu o reteta, va rog. sotul meu a cumparat inimi de porc si nu stiu cum sa le pregatesc. stiti retete cu inima de porc? multumesc anticipat 8Dsmileys with beer
19 November 2009 08:40
am sa caut diseara reteta(este luata dintr-o revista) de ciorba de burta si am sa o scriu,eu aproape in fiecare saptamana o fac si ne place foarte mult
15 December 2009 02:00
pun reteta noastra preferata, asa cum o gatesc eu! sper sa iti placa!
Ciorba de burta
1 kg oase vita cu carne
2-3 pungi de burta taiate fideluta
legume pentru supa
2-3 galbenusuri ou
800 ml smantana
1 plic bors magic - sau mai mult daca vreti mai acru.
2-3 morcovi
6-7 catei usturoi
sare, piper (condimentele dupa gusturi.la ciorba asta folosesc tarhon in otet.)
putin ulei

Fierb oasele de vita si dupa ce am spumat, adaug legumele pentru supa.
In alta oala fierb burta.Este prefiarta, dar mai dau cateva clocote.
Cand e gata supa, strecuram .(Din carne si legume putem face salata de boef)
Intr-o oala mai mare, calesc morcovii dati pe razatoarea mica cateva minute.
Adaug burta fiarta si mai las putin la calit. Pun supa de vita peste si lasam vreo 30 de minute .
Intr-o oala micuta pun cateva linguri de apa si plicul de bors si fierb putin. Adaug in ciorba. Daca doriti mai acru, mai puneti bors.
Galbenusurile de ou le frec cu smantana, apoi adaug treptat ciorba.Dupa ce am adaugat cateva polonicuri
de ciorba si este cald amestecul, adaug in ciorba si amestec. Daca o doriti mai groasa, se poate adauga si putina faina aici.
Condimentam dupa gust. Curatam si pisam usturoiul. il frecam cu putina sare. Se poate introduce in ciorba, sau cu o strecuratoare, se tine in ciorba si se mesteca pana se i-a doar gustul. Eu pun si cateva frunze de tarhon si putin din zeama de otet.

Se poate acri si cu lamaie sau otet, dar mie imi place mult gustul cu bors.
Sper sa iti placa!!!!
15 December 2009 09:18
Foarte buna reteta, mi-ar fi interesant sa o gatesc - dar am gustat-o o singura data, avea un miors atat de neplacut..... mi-a taiat pofta pe multi ani inainte. Oare asa sunt toate cirobele de burta?
15 December 2009 10:10
Daca nu esti obisnuita sa mananci..greu te obisnuiesti cu ea.
Eu tot asa,nu o suportam..imi muta nasul din loc si nici nu ma puteam gandi ca as putea duce la gura ceva ce miroase asa de "ingrozitor"
In timp,(cunoscandu-l pe al meu sot,care e mare fan ciorba de burta ,e specialitatea lui,de Craciun sau revelion,face o oala mare de 20 si cheama tot familionul la masa)am invatat sa o accept,insa de mancat nu ma omor,din cand in cand cate un polonic.
Si nu,nu miroase toata la fel(de rau),acasa e miros insuportabil ptr mine numai cand fierbe burta (cu oasele..).
16 December 2009 01:38
de aia o mai fierb, ca sa scot tot mirosul. dupa aia miroase chiar foarte bine.
nici eu nu o suportam cand eram mai mica tot din cauza asta, am simtit odata la
cineva si nu mi-a trebuie. dar apoi a facut acasa o prietena foarte buna si nu mirosea,
asa ca am riscat... acum imi place. e chestie de gusturi.
17 December 2009 14:07
am si eu o mare intrebare de fiecare data mi se intampla atunci cand fac un blat sau o prajitura din blat orice as face la inceput imi creste foarte frumos atat timp cat e in cuptor dar cand o scot de acolo sau cand deschid usa cupotrului se lasa iar in mijloc se face ca o gaura dc oare ce as putea face va rog frumos sa imi da-ti un sfat.va mutumesc
17 December 2009 14:53
Trebuie sa fii atenta in primul rand la temeperatura cuptorului, pentru ca daca nu se coace uniform sigura se lasa, in plus atunci cand coci un pandispan primele 15 min nu deschizi cuptorul. Apoi nu il scoti din cuptor, da il lasi sa se racoreasca in cuptorul cu usa deschisa. Sunt multe nuante aici, nici la mine nu este intotdeauna perfect - dar de obicei de vina este cuptorul, nu incalzeste uniform sau nu este temperatura potrivita pentru acel tip de coptura. POate mai zic ceva si fetele de pe forumspinning smiley sticking its tongue out
23 December 2009 07:37
Ginuta,mai revizuieste si reteta.Poate trebuie albusul batut putin mai tare sau un strop mai multa faina.N-ar trebui sa se intample asta deat daca nu e copt.
Cea mai simpla reteta de blat,pe care o fac de vre-o 20 de ani este urmatoarea: pentru fieare ou cate o lingura de zahar si una cu varf de faina.Albusul batut bine,adaugat zaharul,batut bine,apoi galbenusurile,batut bine,apoi faina cernuta dupa care amestecat cu telul de jos in sus,usurel dar bine sa se incorporeze faina.
Asta ar fi reteta de baza,la ea poti adauga -scazand egal din cantitatea de faina:cacao,nuca macinata,sau fara sa scazi: alune si nuca taiate mai mari,stafide,esente diverse,fructe confiate si ce-ti mai doreste inimioara.
Focul nu trebuie sa fie nici prea tare ,dar nici prea slab,blatul este gata atunci cand apasat usor cu degetele ,isi revine la forma initiala.
Succes!
24 December 2009 14:57
nu e din cauza cuptorului! trebuie sa pui mai multa faina!
Eu asa am facut si nu mai am nici o problema!cool smiley
01 April 2010 09:02
Am incercat si eu odata ciorba de burta, la Iasi, dar n-am mai continuat. In Moldova de Est, aceasta ciorba de burta nu se cunoaste.
De asta, probabil, si nu suntem obisinuiti cu ea. Dar, oricum, sa traiasca diferentele! Caci, si prin Ardeal, nu prea se stie de bors acru. Iar pe la noi, borsul acru este un lichid ce face farmecul ciorbelor moldovenesti. Pofta buna la toata lumea de Pasti !
Doar utilizatorii inregistrati pot posta mesaje in acest forum

Click aici pentru a intra in contul tau