Retete salate

Postat de lena 
21 November 2008 13:13
Salut!
Am mancat candva demult la cineva o salata cu ceapa marinata, ceva carne prin ea si cu maioneza. Problema este ca nu stiu toate proportiile sigur. Poate cineva ma ajuta?

O zi buna!
23 February 2009 15:21
Eu am gasit anul trecut intr-o revista o salata cu chiftelute,maioneza si ceapa marinata pe care am facut-o de Pasti,am sa o caut mai tarziu si sper sa o gasesc sa-ti dau si tie reteta,acum ma duc sa fac o ciorbita de perisoare.PA TE PUP
23 February 2009 15:24
Multumesc Mult!
Spor la treabawinking smiley
23 February 2009 18:18
Salata de chiftelute cu solzisori de ceapa si maioneza
Pentru chiftelute ai nevoie de:1 kg carne tocata amestec(vita+porc),2 cartofi,2 felii de paine,4 cepe,4 oua,cate o jumatate de legatura de patrunjel si marar,100 ml otet de mere,sare si piper dupa gust,50 gr faina,300 ml ulei pentru prajit.
Pentru maioneza ai nevoie de:6 oua,2 linguri mustar,600 ml ulei,2 lamai.
Prepararea chiftelutelor:Cureti legumele si le speli.Inmoi painea in putina apa.Dai prin masina cartofii,2 cepe,painea bine scursa si le amesteci cu verdeata tocata marunt,ouale si carnea.Sarezi si piperezi amestecul dupa gust,apoi faci chiftelute cat maslinele,pe care le dai prin faina si le prajesti in uleiul incins.tai ceapa ramasa in solzisori foarte subtiri,pe care ii lasi timp de cateva ore in otet cu un praf de sare.
Prepararea maionezei:Fierbi 3 oua tari si le scoti galbenusurile.Zdrobesti bine galbenusurile fierte,le amesteci cu cele crude si mustarul,apoi adaugi cate putin ulei si amesteci energic,fara sa schimbi sensul.La sfarsit adaugi zeama de lamaie dupa gust.
Asezi pe un platou,in straturi,chiftelute,maioneza si ceapa,ultimul strat fiind de maioneza.SPOR LA GATIT SI POFTA BUNA
VREAU SA PRECIZEZ CA RETETA ESTE LUATA DIN REVISTA PRACTIC.
23 February 2009 18:22
MAI AM SA-TI DAU NISTE RETETE TOT ASA DIN REVISTA DAR TREBUIE SA LE CAUT.
23 February 2009 19:58
Multumesc foarte mult!
Astept si alte retete bune, cumpar si eu des revista Practic, am aici pe site vreo 2 retete din ea - Pulpele aromate la cuptor si Sufleul de praz - super bune ambele.smileys with beer
23 February 2009 20:52
MULTUMESC CA MI-AI SPUS DE ELE SI EU PREGATESC FOARTE RAR DIN ELE,M-AM OBISNUIT SA FAC CAM TOT CE STIU DE ANI DE ZILE,LA CAPITOLUL DULCIURI MAI IAU DE ACOLO.AM O RETETA DE FOI CU MIERE CARE IMI PLACE FOARTE MULT SI ESTE SI IEFTINA DACA VREI POT SA-TI DAU SI TIE RETETA.
23 February 2009 22:33
Da, sigur. Am si eu o reteta preferata de foi cu miere, sa vedem daca sunt la felwinking smiley
23 February 2009 23:44
Ingrediente blat:1 ou,150 g zahar,50 g margarina,2 linguri miere,3 linguri lapte,1 lingura bicarbonat.
Blatul se pregateste asa:se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc si se bat cu telul timp de 2 min.Se adauga 400 g faina si se face o coca potrivita care se imparte in 4 parti egale.Din acestea se coc 4 foi pe dosul tavii.
Crema:150 g zahar si 4 linguri(cu varf)de faina se amesteca cu 500 ml lapte.Se pune intr-o cratita pe foc pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu un pachet de margarina si cu doua plicuri de zahar vanilat.Se adauga si zeama unei lamai.
Glazura se face din:6 linguri zahar,3 linguri cafea(praf,nu facuta!),5 linguri apa.Se pun toate ingredientele de mai sus intr-o cratita pe foc pana se leaga bine,apoi se adauga o lingura de cacao si se mai fierbe putin.Se ia de pe foc si se amesteca cu 50 g margarina.
Urmeaza ungerea foilor,astfel:pe prima foaie se pune crema,pe a doua glazura,si tot asa si pentru celelalte doua foi.Pe cea de deasupra se pune glazura si se presara nuca sau nuca de cocos.
SFATconfused smileyA FOLOSESTI MARGARINA RAMA LA PACHET SI SA FACI FOILE CAT MAI SUBTIRI CA ELE VOR MAI CRESTE DIN CAUZA BICARBONATULUI
23 February 2009 23:49
MAMA MEA A FACUT PRAJITURA SAMBATA SI DUMINICA A BATUT-O VANTUL.
23 February 2009 23:57
Adica?
24 February 2009 00:02
AM MANCAT-O TOATA AM FOST 4 PERSOANE ADULTE SI 3 COPII,ERA BINE DACA MAI ERA,A FOST PREGATITA DOAR O PORTIE,SAMBATA ASTA VOM FACE CLATITELE TALE
24 February 2009 00:03
Adica cum o batuta-o vantul? smiling smiley Nu am inteles expresia.

Uite am facut un subiect nou cu retete torturi, poate faci un copy-paste la reteta de tort cu miere(ca sa le separam de reteta de salatesmiling smiley, acolo te-am si intrebat cate ceva de reteta.winking smiley
24 February 2009 00:04
Am inteles, faina expresiedrinking smiley
24 February 2009 00:26
MA PUN SA O SCRIU PE CAIET CA INCA NU STIU SA O COPIEZ IN CALCULATOR,AJUTORUL MEU S-A CULCAT
24 February 2009 00:37
15 December 2009 10:04
Eu am o intrebare..intrebatoare..
Am vazut aici o multime de retete de salate,nu am timp sa le iau una cate una..si mi-ar trebui niste salate facute cu peste,afumat,neafumat...orice fel.
M-am hotarat sa fac ptr Craciun preparate specifice(borsuri,sarmale,fripturi) iar ptr revelion numai peste.In orice forma,aperitive(pasta cu avocado,paneuri,salate,afumaturi si marinat,icre,parjolute),eventual o supa sau ciorba de peste iar ca fel principal ceva la cuptor."Ceva" caci nu stiu inca ce voi gasi de cumparat...si daca nu gasesc nik interesant,scot stiuca de 3 kg din congelator(pe care o tot ocolesc de ceva vreme) si o fac umpluta.
Deci? Salate cu peste,sceva gen shuba..pe care o voi face sigur..dar mai voiam si altceva.
15 December 2009 10:28
No..mi-am facut timp si am aruncat un oki pe la salate..am reusit(din fuga) sa gasesc aristocrata,pesti in lac si mimoza.Care e mai buna?
Mai este si alta cu peste (insa fara porumb sau rosii)?
15 December 2009 15:10
Best este shuba bineinteles, apoi(dupa preferintele mele) mimoza, pestii in lac...etc. Pacat ca nu vrei cu porumb - aia cu surimi(carne de crabi) si porumb este dementiala, este best of the bestsmileys with beer

Interesanta ideea cu masa de Revelionwinking smiley
23 December 2009 07:46
Mersi !
Doar utilizatorii inregistrati pot posta mesaje in acest forum

Click aici pentru a intra in contul tau