Stufat de pui

Stufat de pui

Imi place foarte mult acest sezon, cand incep legumele, verdeturile, si primele bineinteles sunt salatele, ceapa verde si usturoiul. Nu mai stiam in ce combinatie sa le fac, decat in salata, si aceasta mancare a venit la fix. Foarte rapida, buna si aromata, puteti folosi cat mai multa ceapa si usturoi, vor fi potrivitie aici.

Se potriveste bine cu o mamaliga, cartofi sau simplu cu paine.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
cu os sau fara, eu am pus fara, se gatesc mai repede
Ceapa verde
3 legaturi
adica 3 legaturi - sau 15 fire
Usturoi verde
3 legaturi
3 legaturi=15 fire, aproximativ
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Rosii cubulete din conserva
200 g
sau rosii proaspete tocate
Pasta de tomate
1 lingura
sau pasta de ardei
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea se spala, se usuca, apoi se caleste cu putin ulei intr-o tigaie adanca, pe ambele parti.

Stufat de pui - Pas 1
Pas 2

Adaugati peste carne usturoiul si ceapa verde, taiate bucati mai mari, nu tocat marunt.

Amestecati bine si lasati sa scada un pic.

Stufat de pui - Pas 2
Pas 3

Apoi turnati o jumatate de pahar de apa si lasati pana incepe sa fiarba.

Stufat de pui - Pas 3
Pas 4

Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si puneti capacul pe tigaie.

Lasati asa 15-20 de minute pana este gata carnea.

Stufat de pui - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp, adaugati rosiile cubulete, pasta de rosii/ardei, amestecati bine. Lasati sa fiarba incet, fara capac inca 10 minute.

Stufat de pui - Pas 5
Pas 6

Apoi potriviti de sare, piper, inchideti focul si lasati cam 10 minute sa se patrunda, fara capac.

Stufat de pui - Pas 6
Pas 7

Si gata, serviti cu orice va place, sosul este delicios.

Pofta Buna!

Stufat de pui - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Alinusa C.
Alinusa C. 28 Apr 2015, 14:07

O daaa ... cred ca este fff delicios acest stufat (exact la acest gen de mâncare îmi "zburase" și mie gandul)Eu mă gândeam sa adaug și niște mărar ...oare merge ?

lena
Elena (lena) Alinusa C. 28 Apr 2015, 16:53

Da, sigur, merge si marar, cred ca si spanac.

marieta
marieta 29 Apr 2015, 00:41

Ce bunnn, bine ,nu am mîncat, dar se vede foarte frumos.

adriana derecichei
adriana derecichei 29 Apr 2015, 21:15

Multumesc Lena pt. retetele tale simple si gustoase.In aceste vremuri tot mai grele dpdv financiar,tu ne ajuti sa gatim bucate deosebit de bune,cu bani putini,iar in felul acesta sa ne pastram moralul ridicat,in ciuda greutatilor cu care ne confruntam zilnic.Multumesc si pt. modul foarte explicit in care ne prezinti retetele.Multa sanatate si la cat mai multe retete gustoase si ieftine.

gospodina01
gospodina01 01 May 2015, 16:18

dar în loc de usturoi verde se poate să folosesc usturoi simplu ?

lena
Elena (lena) gospodina01 01 May 2015, 16:44

Da, se poate.

Gabriel Serban
Gabriel Serban 05 May 2015, 14:31

Delicios! Desi as prefera in  loc de ulei sa folosim unt mai gras  topit in tigaie,astfel cred eu, preparatul ar fi si mai gustos, si, alaturi de o garniture de cartofi natur spre exemplu si un vin bun ar fi ceva deosebit!

RRaluca
RRaluca 06 May 2015, 23:08

Am testat astazi reteta. A iesit un deliciu :) Multumesc Lena!! 

tiki
tiki 18 May 2015, 19:48

Buna. Am facut si eu acuma acest stufat.  Wow, ce bun. L-am  lasat mai mult sa fiarba ptr. mama mea, dar a fost nemaipomenit. Am facut cu cartofi (care sunt f. micuti spre deosebire de poza),din conserva (Londra), trasi (asa am auzit ca se spune) in unt cu condimente si putina fr. de patrunjel. O bunatate. Muiltumesc de reteta .Puipici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 27 May 2015, 19:25

Ne asezam la masa. Primul compliment l-am primit deja de la sot: "arata foarte frumos" :) La sigur este si delicios. Multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Michelle33
Michelle33 04 May 2017, 19:09

Am pregatit aceasta reteta si a iesit foarte buna ! Multumesc inca o data ! Recomand oricui cu incredere retetele dvs precum si site-ul ! Tot ce am incercat de aici a iesit din prima, si a fost extrem de laudat. Apreciem enorm efortul dvs frumos de a impartasi cu noi minunatele retete. Sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate, numai bine si frumos in viata !

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Michelle33 04 May 2017, 20:00

Multumesc mult!