Stufat de pui
Imi place foarte mult acest sezon, cand incep legumele, verdeturile, si primele bineinteles sunt salatele, ceapa verde si usturoiul. Nu mai stiam in ce combinatie sa le fac, decat in salata, si aceasta mancare a venit la fix. Foarte rapida, buna si aromata, puteti folosi cat mai multa ceapa si usturoi, vor fi potrivitie aici.
Se potriveste bine cu o mamaliga, cartofi sau simplu cu paine.
Ingrediente
●
Pulpe de pui
1 kg
cu os sau fara, eu am pus fara, se gatesc mai repede
●
Ceapa verde
3 legaturi
adica 3 legaturi - sau 15 fire
●
Usturoi verde
3 legaturi
3 legaturi=15 fire, aproximativ
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Rosii cubulete din conserva
200 g
sau rosii proaspete tocate
●
Pasta de tomate
1 lingura
sau pasta de ardei
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spala, se usuca, apoi se caleste cu putin ulei intr-o tigaie adanca, pe ambele parti.
Pas 2
Adaugati peste carne usturoiul si ceapa verde, taiate bucati mai mari, nu tocat marunt.
Amestecati bine si lasati sa scada un pic.
Pas 3
Apoi turnati o jumatate de pahar de apa si lasati pana incepe sa fiarba.
Pas 4
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si puneti capacul pe tigaie.
Lasati asa 15-20 de minute pana este gata carnea.
Pas 5
Dupa acest timp, adaugati rosiile cubulete, pasta de rosii/ardei, amestecati bine. Lasati sa fiarba incet, fara capac inca 10 minute.
Pas 6
Apoi potriviti de sare, piper, inchideti focul si lasati cam 10 minute sa se patrunda, fara capac.
Pas 7
Si gata, serviti cu orice va place, sosul este delicios.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)