Vinete "Limba Soacrei"

Vinete "Limba Soacrei"

Acest aperitiv este unul din cele mai cu vechime in familia noastra, nelipsit pe orice masa festiva in sezonul vinetelor, mai ales. Este foarte "vanat" pe masa, am observat o tendinta de golire mai rapida a farfuriilor anume cu acest fel de mancare :)

Si este bineinteles banal de simplu...acum nici nu am timp pentru ceva mai sofisticat de gatit, da nici nu cred ca este cazul intr-o masa de familie.

Vinetele in mod traditional(gatesc reteta de vreo 15 ani) le faceam prajite un ulei, de vreun an le fac la gratar si este la fel de delicios, dar mai sanatos. La fel si cu umplutura, se poate face doar cu maioneza, eu acum fac cu crema de branza si pun doar 1-2 linguri de maioneza pt gust mai interesant.

Ingrediente

Vinete
2 buc
alegeti vinete mai inguste/subtiri
Rosii
3 buc
Crema de branza
4 linguri
Maioneza
2 linguri
Usturoi (catei)
2 buc
Sare
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Vinetele si taie felii(rondele si/sau in lungime), cam de 5mm grosime, se ung cu o pensula cu putin ulei.

Se coc la gratar pe ambele parti.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol mic amestecati crema de branza cu maioneza, usturoi pisat si sare dupa gust.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 2
Pas 3

La rosii taiati atent cotorul si le feliati cat mai subtire posibil.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 3
Pas 4

Acum va arat modul traditional de asamblare:

- se ia o felie de vinete, din aceea lunga, intr-o margine se pune putina crema de branza, se acopera cu o fleie de rosie

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 4
Pas 5

Se acopera cu cealalta parte de la felia de vinete, asa ca sa iasa putin marginea de la rosie afara, ca un varf de limba :)

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 5
Pas 6

Dar mie imi place s-o fac ceva mai simplu, tai si coc vinetele rondele, pun crema de branza zu usturoi.

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 6
Pas 7

Si felia de rosie deasupra. Este mai repede si mai simplu de lucrat.

Acum fiecare cu indemanarea si preferintele lui :)

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 7
Pas 8

Le aranjati pe un platou, ornati cu verdeata si serviti.

Se pot tine cateva ore la frigider, si chiar pana a 2-a zi.

Pofta Buna!

Vinete "Limba Soacrei" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (1-2 platouri)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 28 Sep 2015, 16:20

Buna. Of,of. In 7 oct.civil, si in 17 religios, voi deveni si eu ....soacra.. Oare asa va arata si limba mea ??? Eu probabil nu voi sti...Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 28 Sep 2015, 16:21

Si aceasta numai  cu limbi de ...foc. Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 28 Sep 2015, 17:37

Felicitari tiki, bucurate ca feciorasul se pune la calea lui . Draga Lena spune-mi te rog in ce consta crema de brinza? De obicei le faceam numai cu maioneza si usturoi dar as vrea sa stiu si varianta ta caci mereu faci ceva deosebit. 

lara.
lara. 28 Sep 2015, 17:39

Draga Lena ,

aici nu exista crema de branza ! CE as putea sa ia u in loc? Sau cum as putea sa fac o crema din branza ?

Merci si arata foarte gustos 😗😗

mer

lena
Elena (lena) lara. 28 Sep 2015, 19:52

Tiki, felicitari cu statutul de soacra, important este sa se iubeasca ei, asa vei fi si tu o soacra fericita si cuminte :)

Lara, Masha, orice fel de branzica puteti lua care va place, ceva mai moale si cremoasa - eu aici in Romania cumpar Delaco Branzica pufoasa tartinabila sau Philadelphia.

tiki
tiki 28 Sep 2015, 22:12

Multumesc fetele de incurajare, dar parca ma simt mai batrana. Asta e. Cununia civila e aici, asa ca sunt bagata-n priza cu gatitul, iar nunta in Constanta. Lena poate vii la gara in Bucuresti sa te vad cand trec. Hahaha.

  Iara,  eu fac crema de branza f. simplu:din branza de vaci mai tare la care adaug putin unt moale la temperatura camerei si 1 lingura smantana. Si mixez.Putina sare, fr, de marar sau patrunjel, depinde la ce-mi trebuie. Pupici.

Adella
Adella 29 Sep 2015, 12:00

Lena nu am putea inlocui crema de branza?

Mi se pare interesant aperitivul si cu siguranta este gustos..insa ma gandeam la zilele de post cu ce am putea inlocui crema de branza..

lena
Elena (lena) Adella 29 Sep 2015, 13:32

Puteti folosi Maioneza de post, o gasiti la Semipreparate.

Katrin
Katrin 03 May 2016, 17:32

Ai mei nu prea se oamoara mancand vanata, insa gatita astfel le place enorm. Am facut si de Paste anul asta. Multumesc Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Miulika
Miulika 19 Aug 2016, 16:38

Am facut zilele trecute,chiar e foarte delicioasa,cu mult mai buna decit cu maioneza!!!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 18 Feb 2021, 03:18

Vinetele le-am copt la grătarul de afara și nu prea mi-a plăcut cum au ieșit , parca nu sau copt bine și au textura gumii. Data viitoare am sa încerc sa le coc la grătarul pt burgers. Crema de brinza nu am avut și am înlocuit cu brinza de vaci și mi-a plăcut , după ce am pus amestecul de brinza sau mai înmuiat vinetele. Eu am  mâncat cu mare plăcere 😋😋😋😋😋

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: