Aluat dospit rapid

     Un aluat de care m-am indragostit din prima, si deja il folosesc cu succes la multe retete de chifle dulci - cu stafidecu mac, scortisoara.

Este foarte asemanator cu aluatul de la Pirojki cu cartofi - nu este lipicios, se modeleaza bine - va recomand neaparat sa-l incercati.

In varianta de post puneti lapte de soia.

Ingrediente
Lapte
1 pah
aici pahar de 300ml
Ulei de floarea soarelui
1 pah
Zahar
2 linguri
Sare
0.25 lingurite
Drojdie uscata
11 g
sau 42g de drojdie proaspata
Faina alba calitate superioara
400 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Pasi de urmat
1

Intr-o cratita incalziti laptele, uleiul, sarea si zaharul. Aveti grija sa nu fie prea fierbinte.

2

Turnati amestecul intr-un bol, adaugati drojdia si amestecati bine cu un tel.

3

Adaugati faina si praful de copt.

4

Amestecati cu o spatula sau lingura - trebuie sa va iasa un aluat moale si putin lipicios chiar.

Daca il faceti prea tare, aluatul nu va creste bine.

5

Dupa asta mai framantati putin aluatul pe masa presarata cu putina faina - cam 1 minut de framantare.

Apoi il puneti inapoi in bol. Pentru o dospire mai rapida puneti bolul intr-o oala mai mare cu apa fierbinte.

6

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati asa 30 minute.

7

Vedeti ce frumos si repede creste in acest timp.

8

Framantati aluatul pe masa presarata cu putina faina si lasati sa se odihneasca 10 minute.

9

Si apoi il taiati si modelati cum va trebuie.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min