Trandafiri cu mere si foietaj

      Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!

Ingrediente
Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
Mere Ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
Zahar
5 linguri
Scortisoara
1 lingurite
Sare de lamaie
1 lingurite
Zahar pudra
1 linguri
Pasi de urmat
1

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.

2

Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.

3

Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.

4

Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.

5

Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea  benzi de 1 cm grosime.

6

Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.

7

Apoi atent  se ruleaza banda.

8

Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.

9

Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min