Tort Diplomat cu portocale

      Va propun un tort foarte frumos si elegant - de gustos ce sa mai zic, vedeti ca nu ai cum sa dai gres cu combinatiile - inspirat si tot planificat dintr-un site culinar cu vechime.

Mi-a placut mult modul de asamblare, in schimb am simplificat crema si am folosit pandispanul meu preferat. As recomanda in plus la reteta de mai jos, sa adaugati niste portocale si in mijlocul tortului - si daca va place pandispan mai umed, sa-l insiropati cu putin suc de portocale.

Ingrediente
Oua
5 buc
pt pandispan
Zahar
180 g
Plus zahar pentru crema - eu am pus 1 pahar, sa fie un dulce mediu - voi puneti dupa gust
Faina alba calitate superioara
100 g
pt pandispan
Amidon alimentar
2 linguri
pt pandispan
Smantana
1 l
Portocale
1 kg
alegeti portocale de marime medie, dulci si fara samburi de preferat
Esenta de vanilie
1 buc
Gelatina
30 g
Pasi de urmat
1

Preparati pandispanul dupa Reteta de pandispan. Il lasati minim 8 ore ca sa se patrunda si sa-l taiati mai repede.

Sau preparati pandispanul dupa reteta dvs, sau il cumparati.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 1
2

Pentru a monta tortul folositi de preferat o tava adanca cu peretii detasabili. Asterneti atent tava cu folie alimentara de plastic, acoperiti bine si peretii si fundul.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 2
3

Taiati pandispanul in 2 jumatati - ar trebui sa iasa 2 foi cam de 1 cm grosime.

Taiati un pic din margini, cam 1 cm imprejur, pentru a incadra bine pandispanul pe langa feliile de portocale si crema -masurati tava pe pandispan - taiati asa ca diametrul pandipsanului sa fie cam cu 1 -1.5 cm mai mic decat cela al tavii.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 3
4

Curatati portocalele, le taiati rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeti pe cele mai frumoase si le aranjati frumos peste folia de plastic in tava.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 4
5

Gelatina o topiti in 100ml de  apa calda spre fierbinte - aveti grija sa nu o fierbeti, isi pierde din calitati la fierbere.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 5
6

Zaharul se amesteca cu smantana si esenta de vanilie - bateti putin cu mixerul ca sa topiti complet zaharul.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 6
7

Apoi adaugati gelatina dizolvata, amestecati bine sa uniformizati crema.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 7
8

Turnati 1/3 din crema peste portocalele din tava - atent cu o lingura mai impingeti din crema pe langa marginile portocalelor sa acopere bine toata suprafata si toata gaurile.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 8
9

Puneti peste crema prima foaie de pandispan - optional o puteti insiropa cu putin suc de portocale sau ceai cu lamaie.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 9
10

Turnati mai mult de jumatate din crema ramasa peste pandispan. La fel optional puteti sa mai adaugati aici niste portocale taiate cubulete.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 10
11

Peste crema puneti cealalta foaie de pandispan - la fe o puteti insiropa cu suc sau ceai de lamaie.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 11
12

Turnati restul de crema peste foia de pandispan, acoperiti totul cu folie si puneti tava la frigider pentru 4-5 ore, sa se intareasca bine crema. Mai bine peste noapte, sa fie sigur totul prins.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 12
13

Dupa acest timp, scoateti folia, peretii tavii si atent rasturnati tortul pe un platou. Rezultatul il vedeti in poza :)

Desi am mai vazut ca se mai pot folosi si alte fructe aici - mie imi place asa in 2 culori - este mult mai elegant si prezentabil.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 13
14

Si o sectiune bineinteles - va servesc virtual si va multumesc pentru prezenta si aprecierea voastra!

Pofta Buna!

Tort Diplomat cu portocale - Pas 14
Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min