Gogosi berlineze

   Eu zic ca sunt gogosile perfecte, ideale - pufoase, moi, fragede - un turist care merge prin Germania sigur aude si vede aceste gogosi la orice pas, deci pe cuvant - chiar isi merita succesul! Mai bune nu am mancat, sunt relativ simplu de preparat - urmati pasii reteti si sigur veti avea un succes mare cu ele.

Remarca: In reteta scrie ca se fac 20 de gogosi, dupa mine au iesit cam maricele, data viitoare as face 30 - deci vedeti si voi, daca vreti mai mari faceti 20, daca mai mici -30.

Ingrediente
Lapte
270 ml
Zahar
60 g
Drojdie proaspata
25 g
Galbenusuri de ou
2 buc
Coniac(sau Brendy)
1 linguri
optional
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.
Pasi de urmat
1

Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.

Gogosi berlineze - Pas 1
2

Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.

Gogosi berlineze - Pas 2
3

Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.

Gogosi berlineze - Pas 3
4

Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.

Gogosi berlineze - Pas 4
5

Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.

Gogosi berlineze - Pas 5
6

Il puneti intr-un bol.

Gogosi berlineze - Pas 6
7

Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.

Gogosi berlineze - Pas 7
8

In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.

Gogosi berlineze - Pas 8
9

Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.

Gogosi berlineze - Pas 9
10

Il taiati in 20-30 de bucati mici.

Gogosi berlineze - Pas 10
11

Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.

Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.

Gogosi berlineze - Pas 11
12

Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.

Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.

Gogosi berlineze - Pas 12
13

Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.

Gogosi berlineze - Pas 13
14

Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.

Gogosi berlineze - Pas 14
15

Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.

Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.

Gogosi berlineze - Pas 15
16

Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.

Gogosi berlineze - Pas 16
17

Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

Gogosi berlineze - Pas 17
18

Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.

Gogosi berlineze - Pas 18
19

Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.

Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..

Pofta Buna!

Gogosi berlineze - Pas 19
Cantitate: 1 kg (20 bucati)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min