Placinta cu branza cu foi yufka

reteta postata de

 Pentru ca aveam in frigider un pachet cu foi yufka (foi de placinta turcesti) , am zis sa va imartasesc si voua aceasta delicioasa reteta. Ma rog, acum ramane la aprecirea voastra... La noi in familie a avut mare succes.

Ingrediente
Foi de placinta Yufka
1 buc
pachet
Branza telemea
700 g
Patrunjel verde
1 buc
Lapte
200 ml
Iaurt
300 ml
ulei floarea soarelui
200 ml
Oua
4 buc
Pasi de urmat
1

Pregatim ingredientele

2

Patrunjelul tocat il amestecam cu branza data pe razatoare. Apoi pregatim un sos din oua , iaurt , lapte si ulei, in acasta ordine. Amestecam bine cu un tel, ca sosul sa fie legat.

3

Ungem cu ulei tava mare de cuptor . Desfacem o foaie si o intindem in tava. Aici este partea frumoasa la aceste foi,ca sunt foarte mari si imbraca bine tava.Marginile care ies din tava , le lasam asa, pentru ca la final le vom impaturi.

4

Mai luam o foaie ,o taiem in bucati , ca sa acopere doar tava, (stratul de jos trbuie sa fie mai gros), apoi turnam cam 3 polonice din sosul preparat mai devreme si il intindem pe toata tava cu o pensula de bucatarie. Peste sos punem un strat de branza.

5

Urmeaza un nou strat de foi ,ungem din nou cu sos si iar un strat de branza.

6

La final, cand am terminat branza, aducem foile care au ramas pe laterale si impaturim bine placinta. Ungem foarte bine cu sos. O taiem in patrate de dimensiunea dorita (ca sa se intrepatrunda sosul cat mai bine) si bagam tava la cuptorul preincalzit 40-45 min. la 180 de grade

7

Aici tava scoasa din cuptor. Avea un miros , ca nu am rezistat si am mancat o bucata asa firbinte...

8

Iar aici o portie pentru voi. Pofta buna!

Cantitate: 25 buc ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min