Placinta cu mere rulata

Retete de placinte cu mere sunt multe pe site, dar am omis sa va arat varianta dulce la Placintele de la mama soacra, de fapt cea mai simpla si mai banala placinta cu mere, dar cu un gust perfect.

Merele sunt foarte bune aici, pentru ca pot sa-si lase sucul in voie in aluat, nu trebuie sotate dinainte. Aceasta zeama de mere intra in aluat si face placinta si mai frageda si gustoasa.

Am putea sa-i spunem si strudel cu mere, puteti sa adaugati la umplutura zahar dupa gust, scortisoara, stafide, orice va place sa vedeti intr-o placinta cu mere.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
500 g
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Sare
1 lingurite
Mere
1 kg
Zahar
1 pah
dupa gust, puteti adauga scortisoara, stafide, etc
Oua
1 buc
in varianta de post puteti sa nu ungeti cu ou

Pasi de urmat

1

Faceti aluatul exact ca in pasii 1-6 de la Reteta de placinte de aici.(Eu am facut doar din 500g de faina)

Foile de aluat se ung cu ulei si se suprapun una peste alta. Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.

2

In acest timp merele se dau prin razatoare si se amesteca cu zahar, sau le macinati impreuna cu zaharul in robotul de bucatarie.

Puteti adauga scortisoara, stafide, coaja de lamaie, etc.

3

Intindeti o foaie de aluat  pe un prosop mare de bucatarie, din bumbac - vedeti  procesul la pasul 8 de aici.

Puneti imprastiat pe toata suprafata jumatate din cantitatea de mere, cu tot cu zeama pe care o lasa.

4

Rulati placinta ajutandu-va cu prosopul - ridicati-l si usor scuturati aluatul ca sa se faca rulou mai aerisit, nu strans tare.

5

Taiati rulourile formate in jumate sau 3 parti, ca sa incapa pe dimensiunea tavii de cuptor.

Le aranjati in tava si se ung cu ou batut deasupra.

In varianta de post le ungeti cu putin ulei si presarati putin zahar deasupra.

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, pana se rumenesc frumos, cam 40 de minute. Apoi le scoateti si lasati putin in tava, vreo 15 minute dupa care le rasturnati pe un prosop.

6

Se pot taia in bucati mici si servi pe un platou mare.

7

Sau portionat pt fiecare, eventual cu niste inghetata sau crema de vanilie pe langa.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 19 oct 2012, 12:56

Lena, ce bunatate de placintele.Trebuie neaparat sa le incerc. Bravo!!! 

alexuza
alexuza 21 oct 2012, 15:17

buna lena am si eu o intrebare am vazut la tv o reteta ruseasca pe nume suba este cu peste cu salata de sfecla rosie sti cumva cum se prepara ca asi vrea sa o prepar si nu mai stiu exact ce mai trzebuie multumesc frumos 

lena
Elena (lena) 21 oct 2012, 16:57

Alexuza, Salata Shuba este la sectiunea de Salate de pe site.

zatara
zatara 20 mar 2013, 14:28

SUPER RETETA........e la cuptor acum....m-am chinuit un pic cu aluatul caci nu l-am trecut pe prosop ci l-am lucrat doar pe masa, acum stiu de ce trebuie neaparat pe prosop...dar mi-au iesit oricum ...acum sunt la cuptor

Nota mea pentru reteta:
eviana
eviana 28 oct 2013, 22:10

Daca impart aluatul de la inceput in cinci bilute pe care sa le intind in foaie fina ca sa nu mai fac ditamai foaia este vreo problema?

Eu vreau sa fac strudel de mere cu acest aluat si in reteta ta parca mi se par cam "rare" merele pe foaie?Pot sa fac umplutura de mere mai consistenta?Sper ca nu "flescaie " prea mult aluatul...Ca mie imi plac merele parfumate in aluat sa fie muuuulte si cremoase nu doar aluat gol de placinta. Am cautat mult si bine o reteta de strudel facut in casa inclusiv foaia, dar erau toate cu aluat frantuzesc de foietaj care are cant. faina egal cu cant. de grasime deci...."criminal" pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri. Asta e singurul aluat care s-ar potrivi cel mai mult cu cel de strudel...si ca simpitate si ca gust.Si de aceea as vrea sa stiu daca s-ar putea aduce aceste "modificari" .

Merci anticipat de raspuns!Eviana

lena
Elena (lena) eviana 28 oct 2013, 22:14

Sigur ca poti sa faci si foi mici si sa pui mai multe mere - placinta va fi mai frageda si aromata. Eu am vrut-o ca placinta, sa fie si aluat si mere, dar merge foarte bine facuta si in forma de strudel.