Biscuiti cu ovaz, morcovi si ghimbir

O reteta foarte deosebita, la prima vedere nu pare deloc apetisanta combinatia de ingrediente(eu le-am facut ca biscuiti dietetici si nu prea aveam mari asteptari) dar dupa ce se gusta, apare senzatia de "Oau!".

Sunt crocanti, grunjosi si cu aroma fina de ghimbir - toate ingredientele sunt la locul lor, cel mai important este ca place foarte mult copiilor, Sofia mananaca cate 5 o data...

Desi le-am facut de multe ori, totusi nu eram sigura sa le pun pe site, si am zis sa mai incercam impreuna la Atelier  reteta - daca place si la alta lume, sigur merita sa fie si pe site. Si a fost un pas bun, toata lumea a fost incantata de ei, mai ales ca nu se asteptau la asa un gust perfect de la niste biscuiti light - fara unt, smantana, oua, etc.

Ingrediente

Fulgi de ovaz
1 pah
aici am folosit pahar de 300ml
Faina de secara
1 pah
Morcov ras marunt
1 pah
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Nuci macinate
0.5 pah
taiate marunt sau macinate, dar nu foarte fin
Zahar de trestie
0.5 pah
sau zahar simplu
Ghimbir ras
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele - 1 pahar de fulgi de ovaz, 1 pahar de faina de secara(se gaseste la Carrefour sau Plafar, etc) si 1 pahar de morcov dat prin razatoarea marunta(cam 2 morcovi medii).

2

Intr-un bol amestecati ingredientele uscate - ovazul, faina de secara, bicarbonatul, sarea, zaharul si morcovul.

3

Apoi adaugati nucile si ghimbirul dat prin razatoare mica, amestecati(cu o lingura sau cu mainile).

4

Si ultimul merge uleiul, amestecati bine cu mainile.

5

Framantati asa vreo 5 minute pana aluatul se prinde si este putin lipicios. Daca vedeti ca este prea sfaramicios mai adaugati putin ulei.

6

Luati cate putin aluat si formati bile cat o nuca.

7

Si le turtiti putin sa fie niste bicuiti cam de 8-10mm grosime.

Aveti grija la aluat, fiindca este mai lipicios trebuie sa va spalati periodic pe maini ca sa puteti lucra bine cu biscuitii.

O descoperire la Atelier a fost ca se pot face f.frumos si repede daca va puneti manusi de plastic, din acelea de unica folosinta.

8

Se aranjeaza pe tava teflonata, sau asternuta cu hartie de copt.

9

Le coaceti la 200 grade, cam 30 de minute - aveti grija sa le tineti un pic mai mult, sa se maronizeze un pic.

10

Lasati sa se raceasca bine apoi le serviti cu un ceai sau cana de lapte - deliciosi!

Daca le serviti calzi, s-ar putea sa fie mai moi.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MikuIus
MikuIus 26 nov 2016, 03:40

Am gasit reteta si mi s-a parut tare faina. Multumesc!! Si de atunci tot adaptez in functie de ce am. In loc de morcovi pun banane, faina obisnuita, in loc de ulei merge si cu iaurt, cate o data mai bat si doua albusuri de ou cu putina sare si le pun la gramada. Iese un amestec moale pe care il pun cu lingura in tigaia tapetata cu hartie de copt. Nu ies netezi si rotunzi, dar ii iubim asa uratzi si gustosi. Multumesc inca o data!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 14 sep 2016, 12:19

apropo as putea inlocui zaharul cu miere?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Ekaterinka 14 sep 2016, 12:19

Cred ca se poate.

Ekaterinka
Ekaterinka 14 sep 2016, 12:10

eu le-am pus direct  faina de grau,eram prea nerabdatoare sa ii fac si sunt absolut fantastici.m-am consolat cu cuvantul "dietetici" si mai ca i-am mincat pe toti astazi mai fac o tura,din pacate nu mai am nuci,dar am improvizat cu miez de floarea soarelui si stafide,sa vedem ce iese.multumesc pentru inca o reteta superba

Nota mea pentru reteta:
bivolasca
bivolasca 03 mar 2016, 12:00

Foarte gustoase! Eu am pus si fulgi de hrisca, am masurat cu paharul de 150g si mi-au iesit 23 de biscuiti....mmmm un deliciu adevarat

Poza mea pentru reteta:
Adryya
Adryya 25 feb 2015, 20:56

Multumesc pentru reteta! Tocmai am scos biscutii de post din cuptor, sunt foarte buni si sigur dupa ce se racesc vor fi si mai buni. Pentru gustul meu, este cam mult zahar si voi reduce putin din cantitate data viitoare. Am folosit faina de patiserie dr. Man, Slabesti mancand si am pus la robot, la maruntit, fulgii de ovaz. Am pus mai mult ulei ca sa pot lucra compozitia.

Am incercat de nenumarate ori si galeta cu mere si fructe de padure, o minunatie! plus multe alte retete, de mancaruri si dulciuri.

Poza mea pentru reteta:
rov
rov 27 ian 2014, 19:11

Buna treaba... I-am facut si au iesit foarte buni si crocanti. Eu n-am avut rabdare sa mai potrivesc compozitia de ulei ca sa se poata manevra coca, si i-am facut ca in reteta de biscuiti cu nuca de cocos si ovaz, asezand aluatul pe hartia de copt cu ajutorul unei capsule de medicament de la nebulizator.

Nota mea pentru reteta:
Alma Camelia
Alma Camelia 08 ian 2013, 01:21

Lena, inca o reteta care mi-a reusit ! Am facut cu doua treimi din reteta si am pus seminte de dovleac si de floarea soarelui, ca asta aveam in casa si eram nerabdatoare sa fac biscutii.Si, dupa ce au fost gata, cu greu m-am abtinut sa nu ii mananc pe toti, iar sotul meu a fost foarte incantat ca se fac usor si au o aroma deosebita , de ghimbir.Impreuna am petrecut o seara placuta cu farfuria de biscuiti in fata alaturi de o ceasca plina cu iaurt.

Nota mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 05 ian 2013, 16:35

Lena, super reteta! Eu aveam pofta de ceva cu mere, deci am adaptat reteta in functie de preferinta si de ce am avut prin casa..deci in loc de morcov am pus mere rase, faina neagra in loc de faina de secara, ceva stafide, scortisoara, putina esenta de rom si coaja de portocala. Au iesit pufosi si aromati, o nebunie.Multumesc pentru reteta.

Karen
Karen 04 dec 2012, 23:22

Deliciosi si merita facuti cu toata increderea mai ales pentru cei mici!Am pus in loc de paharul cu faina de secara  faina alba integrala si au iesit fff buni. Un lucru esential mi se pare framantatul(presatul) bine,bine al morcovului in aluat ca sa nu fie nevoie sa puneti ulei mai mult ,eu am pus 4 linguri si o lg. de unt de cocos.Nota 10

Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 15 nov 2012, 18:33

foarte interesanta reteta, eu nu srtiu de unde sa iau faina de secara, in moldova, cu faina de griu merge?????

si inca ceva lena, saptamina viitoare am o sarbatoare, ai puta sa ma ajuti cu un meniu gustos si deosebit, poate este pentru prima data cind te roaga cineva asa ceva, dar ma pierd in atitea retete!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Multumesc anticipat!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 15 nov 2012, 18:37

NU am incercat cu faina de grau, dar cred ca nu strica.

Ref. la meniu, imi scrii pe elena@lalena.ro si vb mai multe, sa-ti recomand ceva imi trebuie mai multe detalii ref. la eveniment, nr, de persoane, copii sau maturi, carnivori, vegetarieni, etc.

Arata toate comentariile