Biscuiti din suc de rosii(de post)

Saptamana trecuta a fost una foarte grea, Sofia s-a imbolnavit destul de grav si am stat acasa impreuna - cu tot setul de medicamente, aerosoli si minuni.....Dar a trebuit pe langa procedurile de tratament sa mai si facem ceva prin casa - distractie, mancare...etc.

Imediat cum am vazut aceasta reteta mi-a stat gandul numai la ea - copkilul meu nu manaca rosii nici intr-un fel - asa nu avea cum sa le depisteze, doar parea combinatia mai ciudata.  Deci am avut activitate creativa - am facut "biscuiti roz" impreuna si mare mi-a fost uimirea la ce delicatesa a iesit.

Inafara faptului ca au o culoare placuta roz-portocalie - sunt foarte fragezi, moi - ceva intermediar intre turta dulce si biscuiti. Daca nu aveti suc de rosii, puteti dizolva putina pasta de rosii cu apa si o folositi la biscuiti. Gustul de rosii nu se simte deloc, nimeni nu ghiceste din ce sunt facuti, si sunt placuti surprinsi de faptul ca sunt si de post.

Ingrediente

Suc de rosii
12 linguri
sau 10 linguri de apa + 2 linguri pasta de tomate
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Zahar
1 pah
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
4 pah
pahare de 250ml

Pasi de urmat

1

Dati drumul la cuptor(temperatura 200 grade).

Intr-un bol masurati uleiul si sucul de rosii.

2

Adaugati zaharul, bicarbonatul si vanilia.

Amestecati cu o lingura si observati cum sucul de rosii stinge bicarbonatul - se face spuma compozitia.

3

Masurati si adaugati faina.

4

Amestecati cu o lingura compozitia pana se leaga bine.

5

Presarati bine faina pe masa si scoateti aluatul din bol.

6

Framantati bine, vreo 5 minute pana se uniformizeaza - mai adaugati cate putina faina pe parcurs sa nu se lipeasca de maini si masa.

7

Intindeti o foaie cam de 6 mm grosime - puteti presara si putin zahar deasupra cand o intindeti(va fi mai glazurata suprafata biscuitilor).

8

Apoi cu ajutorul unor maini harnicutze puteti taia diverse forme - la noi preferatele au fost inimioarele :)

9

Sau le taiati dreptunghiuri - asa raman mai putine resturi.

Repetati procedura cu intinsul daca raman resturi dupa metoda de la pasul8.

10

Aranajti biscuitii intr-o tava asternuta cu hartie de copt - aici am o tava teflonata si nu mai pun hartie.

11

Le coaceti 10 minute in cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu le tineti mai mult pentru ca se fac f.repede.

12

Le serviti dupa ce se  racesc bine - prima zi sunt mai crocanti, a 2-a zi sunt mai moi - ca o turta dulce.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Pisina
Cristina (Pisina) 05 dec 2014, 14:07

Buna. Am facut si eu aseara aceasta reteta [in asteptarea lui Mos Nicolae] si au iesit super buni, fragezi si gustosi!! 

Nota mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 30 sep 2014, 09:43

Am trimis si poza finala :)) .zi frumoasa

Poza mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 30 sep 2014, 09:41

Ia.m facut si eu aseara cu formele de jucarie ale Mariei, nu am forme debiscuiti, asa ca am improvizat.  usor de facut si deliciosi !!
 In acesta dimineata sotul si.a servit colegii cu acesti biscuiti :)) . Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 dec 2013, 19:27

Buna.Credeti ca numai voi aveti inimioare? Si eu am. Formele mele cred ca au 100 de ani. Le am de la Bunica mea,si Mama are 91 de ani. Hahaha. Am facut si eu aceasta reteta si e nemaipomenita.Un aluat tare placut la lucrat. Sunt putin tari,dar le moi cu o felie de paine sau un mar pus in recipient langa.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 21 sep 2013, 18:44

azi a facut reteta de biscuiti am pus margarina vegetala in ei si am lasat auluatul mai mole si iam facut cu pompa de tort

Poza mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 19 sep 2013, 00:15

am incercat si cu margarina reteta de biscuiti si au iesit super buni

Nota mea pentru reteta:
GabrielaD
GabrielaD 27 mar 2013, 14:28

Sunt tare buni.I-am facut a doua oara si sunt excelenti.

Alma Camelia
Alma Camelia 18 dec 2012, 16:41

Lena, multumesc pentru reteta ! Sunt incepatoare in domeniu, dar am reusit. Am injumatatit reteta si mi-au iesit doua tavi si jumatate de biscuiti. Pesemne am facut foaia mai subtire, dar au aspect de biscuiti.Sunt aspectuosi si nu sunt tari. As rontai tot timpul din ei.Ai un dar deosebit de a explica simplu, concis, dar foarte clar.

Nota mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 08 dec 2012, 14:52

Gustosi!

Poza mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 05 dec 2012, 19:10

multa sanatate pentru sofia.iti multumim pentru retete au iesit super biscuiti .eu am facut  formele astea ca fiu meu asa vrea cerc,triunghi si patrat

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile