Chec "Red Velvet" (de post)

Nu am avut niciodata curajul sa incerc mult cunoscutul tort "Red Velvet" pentru ca am un principiu sa nu folosesc coloranti artificiali in alimentatia familiei noastre. Imi place mult culoarea, dar compozitia ma intorcea inapoi.

Pe un forum am gasit asa o varianta de chec(care poate fi transformat si in tort eventual), care are o culoare foarte frumoasa(nu am reusit aici sa-mi fac aparatul sa scoata imaginea reala) un fel de rosu inchis cu tendinta spre culoarea ciocolatei si toatea astea ..... cu SFECLA ROSIE!

Da, da - si nimeni nu ghiceste din ce este facut pentru ca nu se simte deloc sfecla, dar poftim inca o modalitate de alimentatie sanatoasa pentru copilasi, Sofia l-a apreciat foarte mult, chiar prea mult :) Iese un chec perfect - moale, aromat, fraged, ciocolatos si putin umed... vis!

Recomandare speciala - lasati checul sa se raceasca complet, va avea textura si gustul complet. Este bun si cald, dar putin mai umed.

Ingrediente

Ulei de floarea soarelui
0.5 pahar
aici paharul este de 250ml la toate ingredientele
Zahar
1.5 pahar
Piure de sfecla rosie
400 g
aici am folosit 3 sfecle medii
Ciocolata neagra/amaruie
50 g
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
2 pahar
Praf de copt
10 g
1 plic
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
Cacao pudra
2 linguri
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Sfecla se fierbe si se curata.

2

Se trece prin blender sa fie ca un piure.

3

Intr-un bol amestecati zaharul cu uleiul, adaugati sfecla rosie, vanilia si ciocolata taiata bucatele mici.

4

Intr-un alt bol amestecati restul de ingredientele uscate.

5

Si combinati compozitia de sfecla cu cea de faina-cacao - amestecati cu mixerul sau telul.

6

Si gata - uitati ce aluat frumos avem.

7

Se toarna intr-o forma de chec simpla, asternuta cu hartie de copt si il puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 45 de minute.

8

Dupa acest timp faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.

9

Taiati si savurati cu toata familia :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

MihaelaAlexe269
Mihaela Alexe (MihaelaAlexe269) 01 feb 2017, 18:06

Lena,multumesc mult pentru reteta!Este delicios,l-am facut de multe ori,chiar si ca blat de tort. Cand il fac chec,adaug in el un borcan de 400gr de gem de visine si bucatele de ciocolata neagra. Este super delicios asa si seamana la gust cu prajitura casei cu visine.Fata mea a crezut ca am cumparat acea prajitura cand a mancat,dar a zis: a ta e muult mai buna!:)

Am mai incercat multe retete,toate foarte bune,iti multumesc pentru toate,pentru munca ta!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Mihaela Alexe (MihaelaAlexe269) 02 feb 2017, 15:15

Cu mare placere!

Zooey
Zooey 26 mar 2016, 11:24

Lena, esti extraordinara! Am incercat si reusit atatea retete de la tine, incat vreau sa ti multumesc! Sa vedem ce succes am si la acest chec :)

Crissie
Crissie 04 mar 2015, 12:05

Multumesc, Lena! Site-ul tau e extraordinar! Un MARE ajutor in bucatarie!

Crissie
Crissie 22 feb 2015, 19:09

Vreau sa folosesc acest chec ca blat de tort. Ati putea sa-mi recomandati o crema de post care s-ar potrivi? Va rog frumos! Vreau sa fac un tort de 8 martie si cum e post e cam greu.

lena
Elena (lena) Crissie 24 feb 2015, 10:39
susulina
simona andreea (susulina) 20 dec 2013, 17:09

M-am luat dupa Alma cu zaharul pt ca stiam ca mie nu imi prea plac foarte dulci si fiind si sfecla dulce a fost exact cum trebuie, voi puteti pune inca jumate de pahar, nu-i bai

susulina
simona andreea (susulina) 20 dec 2013, 17:07

Astazi am facut-o, minunata, eu am copt sfecla, imi place mai mult coapta si la salata , nu se simte niciun gust de sfecla, am pus doar 1 pahar de zahar pt ca mie imi place mai putin dulce, e foarte buna, ciocolatoasa, moale si crocanta deasupra, am lasat-o vreo ora jumate pentru ca la mijloc inca era moale si asa procedez la prajiturile de post si nici cuptorul meu nu e prea grozav

Poza mea pentru reteta:
Alma Camelia
Alma Camelia 01 ian 2013, 03:19

Inca o reteta reusita ! Insa am facut cateva schimbari . Am inlocuit o lingura de cacao cu una de praf de roscove si am pus mai putin zahar (1 pahar).Am copt compozitia intr-o tava de sticla termorezistenta si am obtinut o prajitura pe care am acoperit-o cu o glazura de ,, ciocolata'' (4linguri zahar, 3 lg apa, 2 lg jumatate ulei,2 lg praf de roscove, 1 lg cacao amestecate si puse pe foc mic pana s-a ingrosat).Decorata cu paiete de ciocolata albe si maro a devenit o aspectuoasa si gustoasa prajitura pentru Revelion.2013 sa va fie un an exceptional, cu multe realizari memorabile si in domeniul culinar !

anad
anad 17 dec 2012, 08:09

Este excelent, usor de facut.Nu as fi crezut ca sfecla rosie poate si astfel de intrebuintari. Felicitari . Si nu in ultimul rand spor la treaba acum inainte de sarbatori

Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 09 dec 2012, 18:22

niciodata nu m-am gindit ca cu sfeca rosie poate iesi asa ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Feicirati lena, eu inca nu am facut biscuitii cu suc de rosii, dar abia astept sa incerc si aceasta coptura.

P.S.Interesant, daca trimit sotu dupa sfecla, se duce????????????????????

lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 09 dec 2012, 19:18

Se duce daca ii foame :)

anamariau
anamariau 07 dec 2012, 14:54

arata superb, felicitari!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile