Turta dulce

Demult planificam sa fac reteta de turta dulce traditionala, glazurata colorat. Dar vroiam si o reteta simpla, rapida,  fara prea mult stat la frigider, sa tina forma la copt si cu un gust bun.

Am ramas la aceasta reteta si sunt multumita - a iesit buna, cu gust placut de miere, daca o faceti mai subtire va fi turta dulce crocanta. Daca se face mai groasa va fi turta dulce moale - deci dupa preferintele fiecaruia.

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar pudra
200 g
Miere
9 linguri
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu 2 linguri de otet
Scortisoara
1 lingurite
Zeama de lamaie
1 linguri
Faina alba
500 g

Pasi de urmat

1

Porniti cuptorul si lasati sa se inclazeasca bine - la 180-200 grade.

Intr-un bol bateti 2 oua intregi si 2 galbenusuri - adaugati mierea si 100g zahar pudra.

2

Le bateti bine cu mixerul.

3

Stingeti bicarbonatul cu otet si il adaugati la compozitia de mai sus.

4

Tot acolo adaugati scortisoara, amestecati.

5

Si la urma adaugati faina, amestecati cu o lingura sau spatula.

6

Presarati pe masa mai multa faina si scoateti aluatul pe masa - va fi ceva mai lipicios, sa mai aveti faina pe langa cele 500g din reteta.

7

Framantati si mai adaugati cate putina faiana pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.

8

Ajutandu-va cu faina intindeti o foaie din aluatul de mai sus, sa fie cam de 5 mm grosime.

Taiati formele preferate, din resturi din nou formati o bila de aluat si repetati procedura cu intins-taiat.

9

BIscuitii le aranjati pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

10

Le coaceti in cuptorul preincalzit anterior - nu mai mult de 8-10 minute - daca le tineti prea mult se vor intari.

11

Dupa ce ati rezolvat tot aluatul si s-au copt toti biscuitii trecem la partea cu decoratul.

Puteti face glazura batand 2 albusuri cu 100g zahar pudra si 1 lingura zeama de lamaie - si decorati, ungeti cum va place. Aici aveti grija sa le uscati bine, altfel vor fi cam lipiciosi si va murdariti pe maini cand ii mancati.

Sau cumparati pasta de zahar colorata pentru decor - eu am luat setul de la Dr.Oetker, il vedeti in poza.

A fost mai comod si repede de lucrat, in plus mai multe culori, interesant si pentru copii.

12

Si acum partea cea mai placuta - cu toata familia se decoreaza biscuitii, dupa plac si imaginatie :)

La noi tati a fost cel mai inspirat, spre uimirea tuturor :)

Se usuca foarte repede pasta, asa ca in 15 minute deja se si pot servi cei mai pofticiosi membri.

13

Si gata, aveti deja aerul si spiritul sarbatorilor - Craciunului in casa :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3 tavi de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

GemDeDude
Alina (GemDeDude) 08 dec 2016, 12:43

Se poate congela aluatul? 

lena
Elena (lena) Alina (GemDeDude) 08 dec 2016, 13:15

Cred ca se poate.

lena
Elena (lena) 25 dec 2015, 16:28

Si la cuptor cat au stat? De obicei se intaresc daca le-ai copt un pic mai mult, cum am zis la pasul 10.

tiki
tiki 25 dec 2015, 10:29

Buna si Craciun fericit. Cred ca varsta-si spune cuvantul,  ca nimic  nu-mi mai iese. Frumoase, gustoase, cu lapte, ceai ok, dar altfel ......BETON si dupa 3 zile. Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 04 iun 2015, 14:26

Iata si " pictorul"! Noroc ca aveam in casa creioane pt decorat cu termen de valabilitate bun!😄

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 04 iun 2015, 14:22

😄 Rad pentru ca afara sunt 33 de grade si in casa noastra miroase a Craciun. Baietelul meu de 7 ani este bolnav, are febra si nu stiam cum sa il mai inveselesc si sa ii ocup timpul asa ca il intreb nu vrei sa facem i prajitura, ce vrei tu? Biscuiti din aceia cu scortisoara, raspunde el! Ei bine i-am facut impreuna si el singur i-a decorat. Foarte gustosi!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
esmeralda
esmeralda 06 nov 2013, 18:20

Draga Lenuta, de mult timp urmaresc retetele tale si toate au iesit bine! Am incercat aseara si aceste turtite cu miere, sunt usoare si gustoase, o singura probleme: nu poti sa te opresti! Eu am adaugat putina vaniie si cateva linguri de ulei si le-am lasat cateva minute mai mult in cuptor, ca sa fie crocante. Sunt excelente! Multumesc mult pentru retete!

Nota mea pentru reteta:
kon
kon 27 ian 2013, 14:57

Buneeee!  

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 dec 2012, 12:55

Foarte, foarte bune!!! Chiar și fără scorțișoară!

Poza mea pentru reteta:
linku94
linku94 26 dec 2012, 23:55

Pur si simplu minunate, aceste turte dulci!! Potrivite pentru perioada sarabatorilor si nu numai!!

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 21 dec 2012, 22:19

Lena  foarte bune  mersi pentru retetaSarbatori fericite!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile