Biscuiti "Ochi de Ingeri"

Biscuiti "Ochi de Ingeri"

Va servesc cu niste biscuiti deliciosi si va doresc din tot sufletul:

Craciun Fericit alaturi de cei dragi! Sa petreceti in liniste, iubire si apreciati aceste clipe frumoase cu familia!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
240 g
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
Galbenusuri de ou
2 buc
Zahar pudra
70 g
Esenta de vanilie
1 buc
Sare
0.25 lingurite
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Dulceata de zmeura
100 g
sau orice dulceata mai densa, marmelada, gem

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti toate ingredientele, inafara de dulceata.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 1
Pas 2

Amestecati bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 2
Pas 3

Apoi cu mainile adunati aluatul.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 3
Pas 4

Formati o bila de aluat, inveliti intr-o punga si o puneti la frigider pentru 2 ore.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp taiati aluatul in bucatele mici.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 5
Pas 6

Formati bile mici din fiecare bucatica si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Va iese exact o tava din aceste cantitati.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 6
Pas 7

Cu degetul faceti adancituri in mijlocul fiecarei bile.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 7
Pas 8

Le coaceti 10-12 minute in cuptor preincalzit la 200 grade, pana incep usor sa se rumeneasca.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se racoreasca apoi puneti cate putina dulceata in fiecare adancitura. Eu am pus zmeura preparata cu zahar, fara fierbere.

Lasati peste noaptea sa se usuce putin dulceata deasupra, va fi mai usor de depozitat si mancat, sa nu va murdariti.

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 9
Pas 10

Pudrati cu zahar si serviti.

Foarte bune, fragede, aromate si foarte fine, le recomand neaparat.

Pofta Buna!

Biscuiti "Ochi de Ingeri" - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Toni
Toni 24 Dec 2012, 19:35

Iti multumesc pentru toate retetele minunate, esti preferata mea si te cunoaste deja toata familia mea. 

Iti doresc un Craciun fericit, cu senin, cu liniste si cu emotie. Toate cele bune tie si familiei tale!

rodicalivia
Rodica (rodicalivia) 24 Dec 2012, 19:57

Multumesc ca existi si ne ajuti atat de mult.Sarbatori fericite cu sanatate si bucurie tie si celor dragi tie!

nelus
nela plavan (nelus) 24 Dec 2012, 21:00

arata super trebuie sa le incerc .sarbatori fericite si tot ce iti doresti

Albinuta
Albinuta 25 Dec 2012, 04:27

Craciun Fericit tuturor! Sanatate si multe realizari in anul care urmeaza!

Cori
Cori 25 Dec 2012, 12:05

ITI MULTUMIM PENTRU RETETE, NE-AU FOST DE MARE AJUTOR ZILELE ASTEA!

SARBATORI FERICITE!   CRACIUN FERICIT! 

timotei
timotei 06 Jan 2013, 08:07

Lena ,nu mii clar la acesta reteta zah pudra il punem in aluat sau pudram deasupra cind is gata biscuitii?

lena
Elena (lena) timotei 06 Jan 2013, 12:58

Se pune in aluat, pentru decor este optional acolo sa pastrezi 1 lingurita.

timotei
timotei 07 Jan 2013, 07:29

Multumesc pt raspuns

sbug
sbug 08 Jan 2013, 19:45

Am pregatit si eu acesti minunati biscuiti, doar ca n-am mai apucat sa-i finalizez, sa le adaug si dulceata, s-au mancat asa, simpli :)

stefy
stefy 09 Jan 2013, 13:01

un an nou fericit iti doresc si multa sanatate tie si familiei tale !, am facut multe retete de pe site-ul tau si toate au fost foarte bune, acum ma pregatesc sa fac acesti minunati biscuiti!

Nota mea pentru reteta:
ramonyca
ramonyca 10 Jan 2013, 17:39

la muti ani iti doresc un an mai bun multa sanatate si fericire!promit ca o sa fac farte multe retete de pe site-ul tau.sunt la inceput

Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Mar 2013, 22:01

Cei mai buni biscuiți pe care i-am mâncat vreodată! Incredibil de delicioși! Potrivit de moi, suficient de crocanți, super dulci și aromați! Eu i-am făcut cu dulceață de căpșuni și gem de gutui!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Mar 2013, 22:03

Aici se văd puțin mai bine! Nu mai stați de gânduri! Mergeți și frământați!

Poza mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 15 Jul 2013, 14:15

Buna. Daca tin aluatul mai mult la frigider este vreo problema?

lena
Elena (lena) Mery75 15 Jul 2013, 17:40

Cred ca poti, s-ar putea intari mai tare dar il mai framanti usor inainte sa-l lucrezi.

Elena Volosenco
Elena Volosenco 10 Jul 2014, 04:23

Lena salut. Traiescc in SUA si vreau sa-ti spun ca recetele tale sint minunate!!! Multumesc mult! toate ca una mi-au iesit.

Melanie
Melanie 30 Mar 2015, 14:02

Cautam o noua reteta de dulciuri bune de pus la pachet copilului pt ca se cam saturase de cornuri cu gem, briose si parisiene. Asa am incercat aceasta reteta care a avut mare succes. 

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 19 Apr 2015, 18:37

Am facut iar buscuitii!😃 Vroiam doar sa mentionez ca am folosit de aceasta data unt President, iar gustul a fost deosebit. Oricum sunt buni, dar untul de calitate le da o textura mai fina si o aroma mult mai placuta! 

Poza mea pentru reteta:
denilu
denilu 02 Nov 2015, 18:36

Buna. As vrea si eu sa intreb, nu se pune deloc praf de copt sau altceva? 

lena
Elena (lena) denilu 02 Nov 2015, 19:27

Nu se pune

lili80
lili80 03 Dec 2015, 13:53

in loc de dulceata,as putea pune nutella de exemplu?

multumesc anticipat pentru raspuns

lena
Elena (lena) lili80 03 Dec 2015, 20:16

Nutella s-ar putea sa se topeasca si sa curga la copt, puteti incerca s-o mai ingrosati cu nuca pisata.

tiki
tiki 13 Dec 2015, 10:28

Buna. Acuma am dat pe toti biscuitii, fursecurile sa vad ce pot sa fac mai repede, si am dat si de acesti "Ochi" care m-au incantat. Dar nu am inteles ceva. In reteta spui ca-i coci 10-12 min, apoi ii lasi sa se racoreasca si pui gemul.Si la lili-i raspunzi ca nutella s-ar putea topi la copt. Care copt ? Dupa ce pun gemul, mai bag in cuptor? N-are rost....

Melanie
Melanie 13 Dec 2015, 11:11

Imi permit sa raspund eu... Dulceata se pune intr-adevar dupa ce se racoresc, un gem/dulceata mai groasa si acrisoara dupa parerea mea pt ca buscuitii sunt dulci si contin si unt. Cu Nutella nu prea merg. O fi scris Lena in graba, dar Tiki urmeaza intocmai reteta, ies f buni. Si nu ii tineti prea mult la cuptor chiar daca vi se pare ca nu s-au copt bine. Eu i-am facut de f multe ori. Spor!

lena
Elena (lena) 13 Dec 2015, 15:12

A, da, scuze. Am raspuns eu aiurea. Reteta este de mai dwmult si tineam minte ca-i pun la cuptor cu gem, dar era vorba de alta reteta :)

luminitaiasi
luminitaiasi 02 Jan 2016, 18:08

I-am facut tot azi, pe lg nasturei. F fragezi. Eram curioasa cum ies cu untura, pt ca am primit de la mama mea, asa ca am pus si untura si unt. F aspectuosi si gustosi. Multumesc pt reteta! A iesit din prima :). Rare sunt retetele care sa nu-mi iasa din prima, pe site-ul asta.

Poza mea pentru reteta:
diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 22 Jan 2018, 22:34

Lena  salut si ajutama te rog sa inteleg unde gresesc ca atunci cind dau sa de dau forma de gaurica la biluta parca se desfac pe margini nu se primesc asa frumosi rotunzi .... in rest un gust tare tare buniii 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 Jan 2018, 12:57

Incearca sa pui un pic mai putina faina.

amidamaru78301
amidamaru78301 12 Mar 2020, 23:34

Buna

Sunt curious legat de un aspect al retetei, temperatura se aplica si la un cuptor electric? Am incercat sa gatesc conform unor retete si din pacate nu au crescut conform pozelor.

Multumesc