Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

Cu mana pe inima va spun ca biscuiti mai buni nu cred ca am mancat - au o textura perfecta - crocanti, aerati, dulci, aromati. Nu identificam bine gustul lor, pana sotul m-a intrebat daca am pus cumva halva in ei :)

Deci au gust de halva, de seminte rumenite, de unt - in 2 zile am reusit sa le fac de 2 ori si de fiecare data fug de pe farfurie - Sofia le mananca cu o viteza mare.....

Prima data am pus strict conform retetei ingredientele, a 2-a oara am improvizat putin si mi-a placut si mai mult. Am combinat mai multe seminte si la compozitia de faina integrala am mai adaugat 2 linguri de seminte de in macinate.

Vedeti pasii si ingredientele, voi da toate detaliile.

Ingrediente

Seminte de floarea soarelui
150 g
se pot combina cu seminte de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
Faina integrala de grau
50 g
puteti adauga aici si 2 linguri de faina din seminte de in - Daca nu aveti faina integrala, puteti pune faina alba simpla
Praf de copt
1 lingurite
Unt
125 g
sa fie relativ moale
Zahar
100 g
Oua
1 buc
Fulgi de ovaz
150 g
ai mei au fost din aia mai marunti
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.

2

Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.

Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.

3

Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in.

4

Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).

5

Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.

6

Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.

Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.

7

Luati cate putin aluat in maini, desi este lipicios se poate modela destul de bine - formati biscuitii in orice forma va place.

Eu am facut clasici rotunzi si un fel de batoane.

8

Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.

Lasati sa se racoreasca.

9

Apoi le scoateti de pe tava si savurati...

Aici este prima tura - doar cu seminte de floarea soarelui si putine migdale, in forma de batoane.

10

Aici a 2-a tura, si mai buna - cu amestec de seminte de dovleac, de f.soarelui si nuci - cate 50g din fiecare.

Absolut deliciosi, pe viitor voi face 2 portii o data, ca una nu ne ajunge :)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (1 tava de cuptor)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 47

Natali
Natali 16 sep 2016, 12:17

Ce bunatate de biscuiti mi-au iesit! Am facut ieri o tura, azi alta, pentru ca mergem intr-o vizita la cineva.

Un pont: daca puteti, macinati fulgii de ovaz in rasnita. Aluatul iese mult mai omogen si foarte usor de modelat.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 20 mai 2016, 21:22

Merci mult de sugestii, chiar util de stiut.

LisaT
LisaT 20 mai 2016, 21:16

Am pregatit reteta de doua ori pana acum: prima data am folosit, in loc de unt, ulei de masline si in loc de seminte simple, un amestec de musli cu 7 cereale (fulgi de ovaz, porumb, hrisca, orz, mei, grau si secara) cu seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, stafide, boabe de hrisca etc. Deoarece am facut doua portii, am pus 400 g din acest amestec si am adaugat 200 g fulgi de ovaz si am macinat totul in blender. Au iesit foarte gustosi si au rezistat bine aproximativ 3 zile, fiind foarte consistenti si hranitori.

A doua oara am folosit aceleasi seminte si fulgi dar am inlocuit uleiul cu unt 41% grasime si am micsorat cantitatea de zahar cu 50 grame datorita stafidelor (prima data iesisera cam dulci). Acum biscuitii au iesit mult mai fragezi si deliciosi.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ghiocel07
Ghiocel07 04 aug 2015, 12:57

Și eu am făcut. Sunt grozavi, o să reper experiența. 

Poza mea pentru reteta:
diprinces
diprinces 24 feb 2015, 16:48

Sunt nemaipomenit de gustosi...mersi de receta Lena!

Poza mea pentru reteta:
Vanille
Vanille 19 apr 2014, 12:18

Gata, ultima fotografie.

As mai preciza ca eu am batut untul direct zcu zahar pudra cu aroma de vanilie. Si cum ziceam mai sus, tarate de ovaz, nu faina !  Sunt mandra de rezultat si am sa repet reteta fara doar si poate. Data viitoare, ma gandesc sa adaug si niste stagide si gojii macinate.

Poza mea pentru reteta:
Vanille
Vanille 19 apr 2014, 12:12

si la interior :

Poza mea pentru reteta:
Vanille
Vanille 19 apr 2014, 12:10

o alta fotografie :

Poza mea pentru reteta:
Vanille
Vanille 19 apr 2014, 12:09

Draga Lena,

Dupa reteta ta, am facut aseara niste biscuiti extraordinari, poate cei mai reusiti de pana acum. Faramiciosi cand ii bagi in gura...plini de arome...si chiar ca au un gust pronuntat de halva, mai ales atunci cand sunt calzi. Eu am folosit seminte de floarea-soarelui, dovleac, susan si in. Pe cele de in nu le/am macinat. De asemenea, am folosit faina de ovaz si nu fulgi. A, am pus si 2 oua, asta pt ca eu am facut 2 tavi...

Multumesc mult pentru reteta !!!

Poza mea pentru reteta:
Mitela
Mitela 06 apr 2013, 19:08

Buna,

Retetele tale sunt minunate! Simple, sanatoase, gustoase.

Am incercat si multe din retetele de biscuiti iar acestia mi-au placut in mod deosebit. Am facut azi o versiune de post, inlocuind untul cu ulei si oul cu doua linguri de psyllium si au iesit grozavi!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile