Triunghiuri cu lamaie si cocos

Un fel de prajiturele rapide si foarte aromate, in procesul de coacere se separa stratul de nuca de cocos de celelalte si iese ca la Prajitura Inteligenta - sus un blat aromat si jos sufleu de lamaie.

Se face foarte repede, doar sa aveti rabdare sa se raceasca complet.

Este foarte gustoasa si aromata, a trebuit s-o ascund de Sofia pentru ca nu se mai oprea din mancat....

Ingrediente

Unt
50 g
Lamaie
1 buc
Zahar
170 g
Lapte
200 ml
Faina alba
200 ml
2/3 de pahar
Nuca de cocos
50 g
fulgi de nuca razuiti
Oua
3 buc

Pasi de urmat

1

Untul se topeste si se lasa putin la racorit.

2

In acest timp se razuieste coaja de lamaie - aveti grija sa nu atingeti portiunea alba.

3

Si se scurge toata zeama din lamaie.

4

Intr-un bol turnati untul topit si restul ingredientelor - amestecati bine cu un tel sau mixer.

5

Va iesi un aluat destul de lichid, asa si trebuie.

Il turnati intr-o tava asternuta cu hartie de copt - eu am folosit una de silicon(28cm diametru) si nu am mai asternut-o.

6

O coaceti la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.

7

Lasati sa se racesca complet, taiati cum va place - eu le-am facut triunghiuri.

8

Si savurati :)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

Anna Aniuta
Anna Aniuta 10 mai 2016, 16:51

Multumesc de raspuns rapid, chiar miine ma iau de reteta asta

Anna Aniuta
Anna Aniuta 10 mai 2016, 15:09

Lena dar de ce trebuie sa razuim coaja de lamie? Nu am vazut sa o folosim in reteta

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 10 mai 2016, 15:31

Se pune in aluat si coaja, si sucul.

Ekaterinka
Ekaterinka 11 ian 2015, 11:11

mie mi-a iesit foarte subtire si nu s-a separat nimic,si eu tocmai asta asteptam :(( la gust e foarte buna,dar arata dezastruos

lena
Elena (lena) 12 sep 2013, 23:41

Da, sa stii ca nu prea creste, doar se separa straturile si daca ai facut intr-o tava mai mare a iesit mai subtire.

aldorna
aldorna 25 mar 2013, 21:40

cu receta putin modificata am reusit sa fac o minunatie de prajitura cu lamaie si nuca de cocos.... aceleasi ingrediente in tava asternuta cu 40cm diametru a iesit prajitura destul de mare... doar ca am adaugat praful de copt si inca putina faina... a crescut foarte bine... mersi mult pentru receta!!!! ))))  Cand mai fac ceva de pe aici credema ca revin cu poze....

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 03 mar 2013, 16:17

O bunatate (la care se adauga meritul ca este simplu si rapid de facut). Data viitoare - portie duble!

alesiaandreea
alesiaandreea 19 feb 2013, 17:01

acuma am puso la copt sper sa imi iasa buna

liutza
liutza 15 feb 2013, 19:55

lena,nu am inteles ceva;ouale se pun intregi in compozitie?

lena
Elena (lena) liutza 15 feb 2013, 19:57

Da, si albusul si galbenusul. Intregi, dar fara coaja, da?

alinaa
alinaa 27 ian 2013, 20:30
  1. buna Lena. De mult incercam sa las un comentariu, dar nu reuseam sa ma inregistrez. Astazi, in sfarsit, am reusit. Chiar la fix, pt ca am in cuptor aceasta minunatie de prajitura. DEja imi lasa gura apa, nuca de cocos si lamaia sunt 2 din ingradientele mele preferate la prajituri, si acum o combinare a celor doua........... Cum am vazut reteta am si inceput sa o prepar. Are un miros divinal, de abia astept sa o gust. Multumesc pt retetele minunate, deja am preparat foarte multe din retetele tale, in special dulciurile pe care le ador dar nu eram prea buna in ale prepara, dar asta s-a schimbat de cand am descoperit site-ul tau. Tine-o tot asa !!!!!! 
mihaela67
Mihaela (mihaela67) 24 ian 2013, 19:24

Am facut ieri dupa-amiaza reteta , dar am dublat cantitatile pt ca am doua fete "papacioase"(si doi mai mari) si  pina la aceasta ora nu mai este nimic; a iesit exact o tava obisnuita de aragaz; o bunatate de prajitura, cu mijlocul moale si  aroma de lamiie iar  crusta crocanta!O prajitura f rapida si cu ingrediente la indemina!Iti multumim pt toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi si iti dorim sanatate si putere de munca in continuare!

Arata toate comentariile