Biscuiti de ovaz si branza de vaci

Biscuiti de ovaz si branza de vaci

O reteta pe care am pornit-o tare sceptica si cam alehamite, mi s-a parut cam banala si parca nu avea ce sa iasa bun cu asa ingrediente. Dar fiindca aveam o branzica expirata in frigider si niste faina de ovaz, am zis ca mai bine sa fac ceva cu ele decat sa le arunc.

Si mare mi-a fost uimirea cand le-am gustat, la textura seamana cu o turta dulce, un pic moi, si foarte, foarte gustosi... Ca dovada, biscuitii care ii vedeti in poza s-au terminat in 10 minute, Sofia cu tati nu se mai puteau opri:)

A 2-a zi am facut portie tripla, fiind si dietetici sunt o mica gaselnitza pentru pofticiosii de dulce, dar care tin la talie.

Ingrediente

Faina de ovaz
90 g
sau fulgi de ovaz macinati
Praf de copt
0.5 lingurite
Branza de vaci
100 g
Oua
1 buc
Zahar
2 linguri
Ulei de masline
2 linguri
Sare
0.25 lingurite
Nuci macinate
50 g
Stafide
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un blender puneti branza, oul, zaharul, sarea si uleiul de masline.

Blendati bine sa fie o pasta uniforma.

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 1
Pas 2

Faina de ovaz o amestecati cu praful de copt.

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Adugati la faina pasta de branza din blender, nucile macinate si stafidele spalate.

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile.

Aici mi s-a parut ca as mai adauga putina faina(aveam si branzica mai lichida), dar am fost chemata de Sofia pe 10 minute din bucatarie si cand am revenit faina de ovaz si-a facut treaba bine - s-a umflat putin si a facut coca mai tare. Deci daca aluatul este mai umed puteti sa-l lasati 10-15 minute si va fi mai ferm.

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Cu mainile umede(daca se mai lipeste aluatul de maini, le mai spalati si ungeti cu ulei) luati cate putin aluat, formati bile de aluat si le turtiti putin.

Puneti biscuitii astfel formati in tava de cuptor.

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 5
Pas 6

Le coaceti la 180 de grade, pe treapta mai de sus a cuptorului(au tendinta sa se rumeneasca mai repede la fund). Si lasati cam 30 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor. Nu le "bronzati" prea tare, vor fi mai tari.

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 6
Pas 7

Lasati sa se racoreasca, si savurati fara grija kilogramelor in plus :)

Pofta Buna!

Biscuiti de ovaz si branza de vaci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

HDorina
HDorina 10 Jul 2013, 14:42

Am pregatit si eu astazi acesti biscuiti dar o sa-i gust pe seara. Acum tin post (Ramadan) dar sunt sigura ca sunt minunati ca toate retetele tale. Multumesc si sper sa incerc cat mai multe retete in perioada Ramadanului. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
snowonthesahara
snowonthesahara 15 Jan 2014, 15:43

Foarte buni. Multumesc pentru reteta!

taniulya
taniulya 18 Jul 2014, 01:21

Gustos si sanatos. La mine cam bronzate, ca le-am adaugat doar scortisoara, susan si un pic de fulgi de cocos.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 01 Apr 2015, 10:16

Foarte buni. Si simpli de executat. Demult vroiam sa incerc reteta, mai ales cand imi ramanea cate un pumn de brinzica prin frigider, dar nu avea cine sa strice nuci :D Intr-un final, am gasit timp si pentru asta. Prima tura mi s-a rumenit prea tare. Tura urmatoare incerc sa-i tin doar 20 min. Multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
BodeanuLudmila206
Bodeanu Ludmila (BodeanuLudmila206) 20 Jun 2023, 17:32

Cu asa retete minunate vacanta este si mai frumoasa. Copiii mei sunt incintati in deosebi cel mai mic. Multumim

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: