Chec din branza de vaci si ciocolata

Un chec cu ciocolata absolut delicios - aromat, moale, usor umed si un gust foarte fin si deosebit. Sigur o sa-l aprecieze toata lumea, este cam periculos pentru ca nu prea te poti opri la o felie si se termina repede :)

Recomand sa-l incercati neaparat, este unul din cele mai reusite checuri cu ciocolata gustate vreodata.

Ingrediente

branza de vaci
400 g
unt
100 g
oua
3 buc
zahar
1.5 pah
pahar=250ml
faina alba calitate superioara
1.5 pah
cacao pudra
4 linguri
praf de copt
2 lingurite
ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Branza se trece printr-o sita metalica - daca nu aveti sita, o pasati bine cu un blender/robot.

Daca nu aveti si blender, sa cumparati branzica mai fina, nu din aceea grunjoasa.

2

Adaugati ouale si zaharul in bolul cu branza - amestecati cu un tel.

3

Untul topit si racorit putin se adauga in compozitia de branza, amestecati.

4

Urmeaza cacao si uleiul, amestecati.

5

Si ultima este faina cu praful de copt - amestecati bine, trebuie sa va iasa un aluat mai des si gros.

6

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit forma de chec din silicon "Coronitza" de la Tupperware si nu am mai folosit hartie de copt.

7

Coaceti checul timp de 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 200 grade. Testati cu scobitoarea.

8

Il scoateti din forma si lasati sa se racoreasca.

9

Pofticiosii pot sa taie din el si cat este cald :)

Bun, bun - sigur o sa-l aprecieze toata familia.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

Pura vida
Pura vida 10 feb 2016, 22:28

Buna! Am facut si eu checul, totusi mi a iesit de o consistenta prea uncuoasa/probabil nu am pus destul de multa faina. Ma incurca paharul/ca unitate de masura.

Oricum la gust a iesit super buna. Am lus carob in loc de cacao.

Lena, imi poti spune cate grame faina?

Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Pura vida 11 feb 2016, 14:34

Consistenta checului depinde si de cea a branzei de vaci. De aici poate varia si cantitatea de faina, daca branza este mai uscata puneti 150g faina, daca e mai cremoasa si cu zer, puneti 200g.

ETA
ETA 25 ian 2016, 08:54

Acest chec merita refăcut pana voi găsi branza perfecta! Multumesc pentru tot! Multa sanatate tie si familiei tale!

Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 24 ian 2016, 13:53

Buna Lena! Am facut acest chec de mai multe ori, ne place foarte mult, dar am o problema: uneori mi- a ieșit bine, firimicios, dar alteori prea îndesat, s-a mâncat si așa, dar nu era la fel textura. Ultima data cand a ieșit așa am folosit branza Delaco 4,4%grasime. Amsi pățit cineva la fel? Trimit si o poza! Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ETA 24 ian 2016, 17:44

Poate depinde de cat de lichida sau uscata este branza. Nu-mi dau seama din pacate :(

nicma
nicma 12 iul 2015, 09:15

Am folosit branza de vaci Pilos si pentru ca nu aveam zahar suficient am pus si doua linguri de miere, untul l-am inlocuit cu smantana de pe lapte dulce. A iesit putin mai densa decat arata cel  din poza ta, dar avand i vedere ca nu am respectat reteta, diferenta de textura o pun pe seama mierii.

E foarte gustos si satisface pofta de a manca prajitura cu ciocolata.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 28 mai 2015, 15:13

Am pregătit acest chec de mai multe ori, noua ne place mult, e potrivită si pentru cei mici, eu pun doar o cana zahăr. Multumim pentru retete! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Flori Meier
Flori Meier 07 mai 2015, 12:47

Gata si al meu!! Am pus nesquick in loc de cacao si branza ricotta.. Si doar jumatate de pahar de zahar(brun)😀 a iesit minunat! Multumesc Lena pt retetele tale minunate!

Poza mea pentru reteta:
alexandra1502
alexandra1502 20 aug 2014, 23:55

Mi-a esit neasteptat de bine, nici nu visam sa imi iese, am glazurato cu cocolata si a iesit fara cuvinte, toata lumea ma laudat. Multumesc Lena pt ideile bune si retetele foarte bine realizate si pe intelesul tuturor, toata aprecierea mea o ai

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
henrietta
henrietta 07 feb 2014, 17:09

Eu am facuto intro forma de silicon tip trandafir si umpluta cu crema de pudinca un deliciu...multumesc mt idee pt mine pagina ta ramane cea mai simpla si gustoasa...astept retete noi🎉🎉🎉👑

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 03 mai 2013, 17:29

l-am facut si eu,ft gustos si "ciocolatos" cum ai spus si tu!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dana s
dana s 03 feb 2013, 17:30

Lena draga, trebuie sa-ti spun ca de fiecare data cand am facut  "prajitura ruseasca" mi-a ramas o cantitate apreciabila din aluatul cu cacao, pentru ca intotdeauna am presarat mai putin peste aluatul de branza. La inceput am facut cu el fursecuri, dar de data asta mi-am permis o improvizatie, asa ca l-am folosit pentru o alta baza de prajitura (intr-o tava mica de english cake). Umplutura a fost si ea improvizata, pentru ca n-am mai folosit la ea unt (am vrut sa evit bomba calorica), ci doar branza, zahar, oua, puding de vanilie, coaja de lamaie si un pumn de stafide. A iesit comestibil, estetic, dar nu la fel de fin ca originalul...

In legatura cu branza, trebuie sa-ti spun ca si Dr.Oetker a scos un sortiment asemanator, la galetuse de 1 kg si de 1/2 kg. Le-am vazut la Real. Sunt ceva mai scumpe decat Pilos, dar trebuie incercat.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile