Blinii cu mere

Blinii cu mere

Demult cautam o reteta de clatite mai groase/pufoase, cum sunt pancakes-urile dar sa fie o varianta mai light si bineinteles gustoase :)

Cum am gasit aceasta reteta, imediat am si incercat-o si ne-au placut foarte mult, mai ales Sofiei... Sunt aromate, pufoase si gustoase, sigur sa le salvati in retetarul vostru, chiar merita - mai ales pentru cei care au grija de sanatatea celor dragi.

Se poate face si in varianta de post, laptele se inlocuieste cu lapte de ovaz sau suc de mere.

Ingrediente

Mere
2 buc
Lapte
250 ml
sau lapte de ovaz, suc de mere
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Zahar
1 lingura
Sare
0.25 lingurite
Faina integrala de grau
200 g
sau alba, integrala+secara, integrala+faina de hrisca
Praf de copt
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Merele se dau prin razatoare, sau se taie cubulete.

Eu le-am dat prin robotelul turbochef, dar nu foarte marunt.

Blinii cu mere - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol se toarna laptele, uleiul, zaharul si sarea, apoi se adauga merele.

Blinii cu mere - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si praful de copt amestecati cu un tel.

Blinii cu mere - Pas 3
Pas 4

Daca va iese aluatul prea gros mai adaugati putin lapte, asa ca sa va iasa ca un iaurt la consistenta.

Lasati 10 minute sa se patrunda aluatul.

Blinii cu mere - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp incingeti bine o tigaie antiaderenta, o ungeti cu pensula cu putin ulei si cu o lingura puneti clatitele la copt.

Le coaceti la foc mediu, sa fie timp sa se gateasca si merele.

Blinii cu mere - Pas 5
Pas 6

Le rumeniti bine pe ambele parti.

Eu prefer sa le coc pe tigaia uscata si unsa doar la inceput cu putin ulei, dar puteti sa le prajiti si clasic cu mai mult ulei, doar ca vor fi mai grase si uleioase(dar si mai fragede).

Blinii cu mere - Pas 6
Pas 7

Le serviti calde cu smantana, si orice gem va place - la noi este un gem de capsuni :)

Pofta Buna!

Blinii cu mere - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 4 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Delita
Delita 05 Feb 2019, 19:12

Superbe, si într-adevăr ușoare ca textura

Nota mea pentru reteta:
Alinusa C.
Alinusa C. 16 Oct 2015, 13:35

Chiar voi încerca,revin sa va spun dacă au iesit si eventual cu poze,daca mai am la ce si nu se mănâncă între timp 😀

Alinusa C.
Alinusa C. 15 Oct 2015, 20:29

Oare as putea sa le coc in aparatul de vafe ? Ca e mult mai comod...

lena
Elena (lena) Alinusa C. 15 Oct 2015, 21:44

Puteti incerca.

NarcisVirgiliu
NarcisVirgiliu 28 Oct 2014, 13:35

Incepand cu a doua tura mi-au iesit si am descoperit niste mici secrete ;-) 

1) dupa ce le asezi in tigaie cu lingura trebuiesc remodelate si presate, cu cat sunt mai subtiri cu atat se coc mai uniform si excluzi supriza neplacuta de a avea un miez nefacut

2) focul mic inseamna minim ce poate aragazul sa nu se inteleaga altceva si atunci cand aveti impresia ca tigaia s-a incins prea rau lasati-o putin la racit, 1-2-3 min, apoi reveniti la treaba

3) intorceti-le foarte des de pe o parte pe alta si mereu presati-le

4) foarte important asa cum spune si autoarea tigaia se pensuleaza cu ulei, nu incercati altfel ;-)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Silvisor
Silvisor 01 Apr 2013, 14:32

Mi-au iesit si mie..sotul le-a mincat intr-o secunda...Delicioase !!!!

Poza mea pentru reteta:
ralucutza15
ralucutza15 21 Feb 2013, 19:48

Da. Le-am ras merele. Dar nu simt ca sunt coapte. Voi incerca poate altadata

lena
Elena (lena) 21 Feb 2013, 19:44

Ai pus cam multe mere sau le-ai dat prin razatoare?

Am uitat sa mentionez in reteta, atunci cand se rad blinii ies mai clicoase, dar sigur sunt coapte. Si mai tine-le pe foc mic.

ralucutza15
ralucutza15 21 Feb 2013, 19:36

Deci mie nu mi se coc in interior imi raman asa clicoase. Si am pus de toate doar ca le-am pus in dry cooker descoperit la copt. Ca nu am tigaie mai buna sa nu pun ulei

Toni
Toni 18 Feb 2013, 20:46

Buna Lena,

Am o intrebare, atat pentru aceasta reteta, cat si pentru altele la care se foloseste praful de copt. Este ok sa folosim acest praf de copt (sau in unele cazuri amoniu pentru prajituri) nestins cu zeama de lamaie sau otet? Intreb pentru ca am inteles ca praful de copt se foloseste doar stins, nu si simplu amestecat cu faina.

Iti multumesc anticipat pentru raspuns, si pentru toate retele delicioase cu care ne rasfeti.  

lena
Elena (lena) Toni 18 Feb 2013, 21:14

Toni, ai inteles gresit.

Bicarbonatul de sodiu - se foloseste in mare parte doar stins, exceptie sunt unele copturi care contin ceva acid si il sting.

Praful de copt - este acelasi bicarbonat de sodiu  doar ca este amestecat cu putin acid citric(sau alt mediu acid) si nu mai trebuie stins deloc inainte sa-l pui in coptura.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 18 Feb 2013, 15:36

Sunt super, fragede si pufoase , ma regalez, si cum eu sunt mincator de dulciuri, le-am mai servit cu miere 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile