Blinii cu mere

Demult cautam o reteta de clatite mai groase/pufoase, cum sunt pancakes-urile dar sa fie o varianta mai light si bineinteles gustoase :)

Cum am gasit aceasta reteta, imediat am si incercat-o si ne-au placut foarte mult, mai ales Sofiei... Sunt aromate, pufoase si gustoase, sigur sa le salvati in retetarul vostru, chiar merita - mai ales pentru cei care au grija de sanatatea celor dragi.

Se poate face si in varianta de post, laptele se inlocuieste cu lapte de ovaz sau suc de mere.

Ingrediente

Mere
2 buc
Lapte
250 ml
sau lapte de ovaz, suc de mere
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Zahar
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
Faina integrala de grau
200 g
sau alba, integrala+secara, integrala+faina de hrisca
Praf de copt
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Merele se dau prin razatoare, sau se taie cubulete.

Eu le-am dat prin robotelul turbochef, dar nu foarte marunt.

2

Intr-un bol se toarna laptele, uleiul, zaharul si sarea, apoi se adauga merele.

3

Adaugati faina si praful de copt amestecati cu un tel.

4

Daca va iese aluatul prea gros mai adaugati putin lapte, asa ca sa va iasa ca un iaurt la consistenta.

Lasati 10 minute sa se patrunda aluatul.

5

Dupa acest timp incingeti bine o tigaie antiaderenta, o ungeti cu pensula cu putin ulei si cu o lingura puneti clatitele la copt.

Le coaceti la foc mediu, sa fie timp sa se gateasca si merele.

6

Le rumeniti bine pe ambele parti.

Eu prefer sa le coc pe tigaia uscata si unsa doar la inceput cu putin ulei, dar puteti sa le prajiti si clasic cu mai mult ulei, doar ca vor fi mai grase si uleioase(dar si mai fragede).

7

Le serviti calde cu smantana, si orice gem va place - la noi este un gem de capsuni :)

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

Alinusa C.
Alinusa C. 16 oct 2015, 13:35

Chiar voi încerca,revin sa va spun dacă au iesit si eventual cu poze,daca mai am la ce si nu se mănâncă între timp 😀

Alinusa C.
Alinusa C. 15 oct 2015, 20:29

Oare as putea sa le coc in aparatul de vafe ? Ca e mult mai comod...

lena
Elena (lena) Alinusa C. 15 oct 2015, 21:44

Puteti incerca.

lena
Elena (lena) 19 mai 2015, 20:28

De la faina de secara trebuie sa incepem - orice facut cu ea iese cleios, nu are gluten si trebuie altfel lucrata.

In rest, daca le coci pe tigaie fara ulei, ies mai uscate dar nu cleioase.

Ekaterinka
Ekaterinka 19 mai 2015, 18:59

Nu stiu ce nu am facut bine la aceasta reteta dar le-am aruncat pe toate,dupa ce m-am chinuit sa le coc-erau crude la mijloc cu toate ca nu mi-au crescut absolt deloc.M-am enervat maxim,nu ma asteptam sa nu-mi iasa o asa simpla reteta.ma gandesc ca nu mi-au crescut ca am folosit doar faina de secara si le-am copt pe tigaie din aia pentru clatite...dezamagita si cat am salivat la poza principala unde arata atat de pufoase si apetisante

NarcisVirgiliu
NarcisVirgiliu 28 oct 2014, 13:35

Incepand cu a doua tura mi-au iesit si am descoperit niste mici secrete ;-) 

1) dupa ce le asezi in tigaie cu lingura trebuiesc remodelate si presate, cu cat sunt mai subtiri cu atat se coc mai uniform si excluzi supriza neplacuta de a avea un miez nefacut

2) focul mic inseamna minim ce poate aragazul sa nu se inteleaga altceva si atunci cand aveti impresia ca tigaia s-a incins prea rau lasati-o putin la racit, 1-2-3 min, apoi reveniti la treaba

3) intorceti-le foarte des de pe o parte pe alta si mereu presati-le

4) foarte important asa cum spune si autoarea tigaia se pensuleaza cu ulei, nu incercati altfel ;-)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Silvisor
Silvisor 01 apr 2013, 14:32

Mi-au iesit si mie..sotul le-a mincat intr-o secunda...Delicioase !!!!

Poza mea pentru reteta:
monalissa85
monalisa padeanu (monalissa85) 26 feb 2013, 16:11

Sunt foarte bune!

ralucutza15
ralucutza15 21 feb 2013, 19:48

Da. Le-am ras merele. Dar nu simt ca sunt coapte. Voi incerca poate altadata

Toni
Toni 18 feb 2013, 20:46

Buna Lena,

Am o intrebare, atat pentru aceasta reteta, cat si pentru altele la care se foloseste praful de copt. Este ok sa folosim acest praf de copt (sau in unele cazuri amoniu pentru prajituri) nestins cu zeama de lamaie sau otet? Intreb pentru ca am inteles ca praful de copt se foloseste doar stins, nu si simplu amestecat cu faina.

Iti multumesc anticipat pentru raspuns, si pentru toate retele delicioase cu care ne rasfeti.  

lena
Elena (lena) Toni 18 feb 2013, 21:14

Toni, ai inteles gresit.

Bicarbonatul de sodiu - se foloseste in mare parte doar stins, exceptie sunt unele copturi care contin ceva acid si il sting.

Praful de copt - este acelasi bicarbonat de sodiu  doar ca este amestecat cu putin acid citric(sau alt mediu acid) si nu mai trebuie stins deloc inainte sa-l pui in coptura.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 18 feb 2013, 15:36

Sunt super, fragede si pufoase , ma regalez, si cum eu sunt mincator de dulciuri, le-am mai servit cu miere 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile