Tort "Hello Kitty"

Asa este o  perioada acum la noi in familie ca in 5 zile sarbatorim zilele de nastere la 3 cele mai dragi persoane - Sofi, mama si nasa - acest tort este o dedicatie pentru ele, forma si tipul tortului sunt sugerate bineinteles de Sofi :)

M-am framantat mult pana am hotarat ce fel de tort sa fac(nu sunt mare artista in decoratiuni si desenat), dar dupa declaratia Sofiei ca "O ado'l pe Hello Kitty!" am zis Kitty sa fie...

Si nu a fost chiar atat de greu cum mi-am inchipuit, daca urmati pasii sigur reusiti si voi sa va impresionati copilasii cu un tort mai deosebit si pe placul lor.

La blat am folosit un pandispan pe baza de nuci, morcovi si scortisoara - foarte fraged, aromat si gustos. In combinatie cu crema de mascarpone si frisca a fost si mai delicios. Bineinteles puteti sa-l folositi ca baza si pentru un tort simplu, nu in forma de Kitty si invers, pentru a face un tort in forma asta puteti folosi orice pandispan si blat de tort va place.

La ultimul pas aveti ca de obicei si o sectiunea delicioasa :)

Ingrediente

Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
plus cacao si colorant natural roz(eu am gasit unul de sfecla rosie) pentru decorul colorat.
Mascarpone
500 g
Zahar pudra
2 pahar
pentru a bate frisca
Morcovi
300 g
Nuci
100 g
Faina alba calitate superioara
320 g
Oua
5 buc
Zahar
300 g
Ulei de floarea soarelui
240 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Praf de copt
1.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
1.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim blatul pentru tort:

- Morcovul se da prin razatoarea marunta.

2

- Nucile se calesc putin in tigaie, aveti grija sa nu le ardeti.

3

- Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara.

4

Intr-un bol puneti ouale, adaugati zaharul si vanilia - le bateti spuma alba cu mixerul.

5

Apoi adaugati cate putin ulei si continuati sa mixati pana se incorporeaza complet.

6

Adaugati compozitia de faina, amestecati cu un tel sau usor cu mixerul.

7

Urmeaza morcovul si nucile, amestecati.

8

Turnati aluatul intr-o forma de cuptor(la mine este cu 28cm diametru) asternuta cu hartie de copt.

Puneti la cuptor pentru 45 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii.

9

Lasati sa se raceasca complet.

10

Acum trecem la partea cu montarea tortului:

In primul rand va recomand sa desenati un cap de Hello Kitty pe o hartie de copt, ca inspiratie puteti folosi multe desene pe care le gasiti in Google Images.

La noi cel mai bun la desen este tati, deci lui i-a revenit si sarcina :)

Apoi taiati desenul si veti avea forma buna pentru a taia corect pandispanul.

11

Dupa ce ati scos pandispanul racorit din tava puneti pe el forma taiata din hartie si urmand conturul taiati la fel marginile pandispanului.

12

Apoi taiati pandispanul in 3 foi(sau 2).

13

Pentru crema  de frisca se bate smantana cu cele 2 pahare de zahar pudra(urmati instructiunile de aici).

14

Pentru a unge tortul am facut o crema de mascarpone:

- se bate bine cu mixerul branza, se adauga cate putin 5 linguri de frisca batuta anterior, sa se incorporeze bine.

Nu exagerati cu batutul ca poate sa se taie sau se face unt, bateti doar pana se incorporeaza.

Restul de frisca se foloseste la ornat tortul.

15

Pe platoul de tort se pune prima foaie de tort taiata anterior(nu uitati sa asterneti hartie de copt pe margini).

Se unge din abundenta cu crema de mascarpone.

16

La fel se pun si restul foilor, nivelati bine crema deasupra si pe bordurile tortului.

17

Acum trecem la partea cea mai fina a lucrarii - ornarea.

Bordurile se decoreaza cu stelute de frisca.

18

Pentru a face fundita am amestecat 1 lingurita de pudra de sfecla rosie cu putina frisca.

Pudra de sfecla am gasit-o aici.

19

Cu un dui de floricele mai marunte am facut funditza(am facut conturul cu un cutit si apoi l-am umplut cu frisca roz).

20

Apoi am completat restul din suprafata de deasupra tortului cu floricele de frisca.

21

Pentru nas, ochi si mustati amestecati putina frisca cu 1 lingura de cacao.

22

Si desenati ochii, nasul si mustatile.

La mine nu au iesit chiar perfecte, dar a mers pentru prima data:)

Se scot marginile de hartie de copt.

23

Si gata tortul - bine de lasat 4-5 ore la rece sa se patrunda.

24

Si sectiunea promisa...

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (12-15 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

DianaSi
Diana (DianaSi) 17 dec 2015, 15:20

O torta minunată. .. fetita mea a adorat sa ne ajute la ornat ..... și desigur la mancat. 

PS. L-Am ornat cu cocos și crema colorata de la Dr Oetker.

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 19 sep 2013, 13:38

la mine de obicei checurile nu cres tare,daca bat albusurile aparte apoi le adaug(ca la pandispanul cu ciocolata) n-o sa creasca mai bine???

lena
Elena (lena) tatinela 19 sep 2013, 14:18

Poti sa incerci, dar aici pandispanul iese perfect, doar bate bine ouale.

cezar
cezar 11 iul 2013, 15:24

  si aici   inspiratia de ornare tot iti apartine 

Poza mea pentru reteta:
Luna
Luna 08 iun 2013, 19:01

Inspirata de la tine am facut si eu torta de ziua fetitei mele, nu am mai apucat sal gust, dar am avut numai laude, toate datorita tie lalena.ro, un multumesc mare ca faciasemenea lucruri, esti super!

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 29 mai 2013, 14:35

vreau sa fac torta de 1 iunie pentru fetita mea,dar n-am frisca....cu care alta crema crezi ca merge blatul asta?daca se poate sa-mi raspunzi pina miine ti-as fi recunoascatoare)))

lena
Elena (lena) tatinela 29 mai 2013, 19:23

Cu o crema de branza, sau crema de unt si lapte condensat - o gasesti la Semipreparate pe site.

Cori
Cori 24 feb 2013, 23:17

Oaaaauuuu, super frumos! Arta si precizie! 

LA MULTI ANI !  

Mihaela Morar
Mihaela Morar 23 feb 2013, 21:23

Lena, nu am incercat cu spanac dar nu e de neglijat :)

Karen
Karen 23 feb 2013, 02:27

LA MULTI ANI SARBATORITELOR!  IN SPECIAL SI PENTRU SOFIA :) 

SA FIE SANATOASE SI SA AIBE PARTE  DE TOT BINELE!

tortul arata si frumos si delicios :) O sa incerc blatul,nu am mascarpone pe aici :(

Natali
Natali 22 feb 2013, 13:00

Superb tortul, bravo, Lena!

lena
Elena (lena) 22 feb 2013, 12:13

Oare asa se poate face si pudra de spanac, pentru culoarea verde?

Arata toate comentariile