Branzoaice "trandafiri"

O interpretare mai interesanta a clasicelor Branzoaice din cauza modului diferit de asamblare.

Umplutura poate fi de branza sau alta care va place, important este sa nu fie lichida, sa nu curga - combinatii de gem cu nuci, pasta de stafide/caise uscate, etc.

Aluatul puteti sa-l folositi acelasi ca si la Reteta de Branzoaice, eu as recomanda Aluatul dospit rapid, se face repede si este la fel de fraged.

Semipreparate

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
sa fie mai uscata
Zahar
200 g
Stafide
100 g
Esenta de vanilie
1 buc
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei.

2

Si il taiati in bucati mici, cam cat o nuca, chiar un pic mai mari. Le faceti bilute si lasati sa se odihneasca 10 minute.

3

Amestecati branza cu zahar, stafidele, esenta de vanilie si 1 ou. Daca branza este prea lichida as recomanda sa nu puneti ou, sau sa folositi doar putin din el.

4

Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc.

Acesta se taie pe margini in 3 locuri, la distante egale, aveti grija sa lasati in mijloc cam 2 cm de loc - vedeti poza.

5

In mijloc puneti 1 lingura din umplutura de branza.

6

Cu una din bucatile de aluat taiate, se inveleste umplutura, prindeti bine marginile.

7

La fel se face si cu urmatoarea "petala" de aluat, se inveleste peste prima. Si ultima va inchide "trandafirul", prindeti bine marginile la baza.

8

In asa fel faceti toti "trandafirii", le puneti intr-o tava de cuptor, le ungeti cu ou batut si lasati jumate de ora sa creasca putin.

9

Le coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

10

Lasati sa se racoreasca putin si serviti cu mare placere!

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

alina50
alina50 10 nov 2016, 14:33

Dovada

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anca-carla
anca-carla 03 dec 2014, 18:36

Am incercat reteta...sunt delicioase :) multumesc si multa putere de munca si mult succes 

MMarta
MMarta 21 apr 2014, 23:50

Pentru a nu avea probleme cu branza, va recomand sa adaugati ouale batute spuma cu zaharul chiar inainte de a umle trandafirii. O fac de multi ani. Felicitari Lena, corect lucrat.

vasileveronica
vasileveronica 26 mar 2014, 19:25

Super reteta! Nu asa de frumoase ca ale tale, dar foarte gustoase.Nota 10!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
girigan
girigan 14 nov 2013, 14:09

le incerc sigur

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 23 mar 2013, 12:26

si datorita branzicii care a fost mai moale.. n-au iesit la fel de frumoase ca ale tale, dar sunt foarte bune la gust :D

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 23 mar 2013, 11:27

eh ...imediat bag branzoaicele la cuptor.. prajitura de ieri (cea de post) a avut maaaaaaaaaaaare trecere, le-a placut tuturor.. asa ca pe weekend n-a mai ramas nimic. si iaca ca n-am mai asteptat pana luni..

mie mi-a iesit branza putin mai moale, din vina mea .. dar am bagat o lingura de gris , sper sa fie bine :D
 

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 22 mar 2013, 17:43

in poza par a fi cam 24 de bucati..? idea e ca nu vreau sa fac tare multe, si vreau sa le fac luni (caci pe weekend avem praji :D ).. sa treaca pana marti, sa nu ne tenteze.. caci miercuri e miercuri, zi de post :)

Multumesc de raspuns! un weekend placut!

aldorna
aldorna 17 mar 2013, 01:27

Frica lucrului cu aluatul.... o problema actuala... experienta 0 dar m-au dat peste cap trandafirii acestia.... arata deliciosi... sigur voi face si eu receta...

alinaa
alinaa 15 mar 2013, 20:23

ce idee minunata, o voi face intai cu gem, apoi cand voi avea branza si cu branza, am putina teama cu aluatul, dar sper sa imi iasa bine, 

Arata toate comentariile