Pate de migdale(raw)

Am pregatit aceasta reteta de pate de mai mult timp, chiar am si testat-o cu voi la atelier(cu mare succes!) - intre timp a devenit preferata familiei si uimesc cu ea de fiecare data musafirii. Chiar si Sofia mananca si nu face nici o diferenta cu alte pate-uri, gustul este foarte complet, consistent si aromat.

Reteta mi-a atrat atentia intr-un filmulet cu retete raw, ca o utilizare rapida si interesanta a pulpei de migdale care ramane dupa prepararea laptelui de migdale.

Servit cu niste painici integrale si pe langa laptele de migdale, este un mic dejun sanatos si foarte delicios!

Ingrediente

migdale uscate
1 pah
paharul=250ml - migdalele sa fie crude
rosii
1 buc
usturoi(catei)
2 buc
drojdie uscata inactiva
2 linguri
se gaseste la Plafar, daca nu aveti, nu mai puneti. Drojdia Inactiva este diferita de drojdie clasica, se consuma ca atare in diverse preparate vegetariene.
lamaie
0.5 buc
sare
1 lingurite
dupa gust, puteti adauga si putin patrunjel uscat/proaspat
ulei de masline extravirgin
2 linguri

Pasi de urmat

1

Migdalele se pun in apa si se lasa la inmuiat pentru 8-10 ore(peste noapte).

2

Dupa acest timp aruncati apa in care au stat migdalele, le clatiti putin, puneti in blender.

Turnati 1 litru de apa rece peste ele.

3

Se mixeaza bine la viteza maxima, cam 5 minute.

4

Pentru a strecura laptele va trebuie o panza mai groasa, recomand sa folositi o punga speciala pentru strecurat laptele - dar daca nu aveti va descurcati cu un prosop de bucatarie mai dens.

Punga de lapte se imbraca pe gura blenderului si se varsa in el continutul vasului - bineinteles toata procedura o faceti deasupra unui bol unde sa adunati laptele scurs.

5

Presati si scurgeti bine laptele din punga/prosop. Va ramane o pulpa uscacioasa, care eu inainte o aruncam - nu aveam chef sa mai fac ceva cu ea - dar aici, din ea vom face un pate extra delicios!

Laptele de migdale strecurat se indulceste cu miere, arome si este gata de consum.

6

Pulpa de migdale se pune intr-un robotel, adaugati rosia taiata cubulete(aici nu am avut si am pus rosii uscate in ulei de masline), usturoiul, drojdia inactiva, sarea, patrunjelul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de ulei de masline.

7

Mixati bine pana toate ingredientele devin o pasta uniforma - mai potriviti de sare/lamaie daca este nevoie.

Daca va pare mai uscacios pate-ul, adaugati inca putin ulei de masline si o bucatica de rosie, blendati bine.

8

Aici vedeti cam care ar fi consistenta ideala, la care ar trebui sa ajungeti.

Depinde de cat de bine ati scurs pulpa de migdalele, de rosii(daca sunt zemoasa sau nu) - dar toate se regleaza, important este sa va puneti papilele gustative la treaba si putina imaginatie :)

9

Puneti pate-ul intr-o farfurie/casoleta, puteti orna cu verdeata, boia sau aici la mine este curry si putina curcuma.

10

Pastrati la frigider, termenul de pastrare ar fi cam de 5 zile.

Servit cu painica integrala la micul dejun va fi nu numai un mic dejun sanatos, dar si foarte gustos!

Pofta Buna!

Cantitate: 300 g ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 400 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

anca m.
anca m. 21 mar 2013, 08:09

se pot folosi rosii din bulion?

lena
Elena (lena) anca m. 21 mar 2013, 10:07

Da, sigur ca poti.