Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post)

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post)

O prajiturica simpla, aromata, gustoasa si interesanta, foarte buna pentru perioada de post si nu numai. Aici am folosit fructe uscate, dar se pot folosi si fructe congelate, cred ca ar fi si mai bun.

Ingrediente

Portocale
2 buc
Ulei de floarea soarelui
200 g
Zahar
200 g
Bicarbonat de sodiu
10 g
1 lingura rasa
Apa
100 ml
Faina alba
350 g
Nuci
100 g
optional
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
sau congelate - visine, coacaze, etc

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati bine portocalele, de pe una din ele radeti coaja intr-un bol.

Apoi stoarceti 100 ml suc din ele si il amestecati cu coaja rasa.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 1
Pas 2

Adaugati bicarbonatul in bolul cu suc, observati ca va face spuma.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 2
Pas 3

Intr-un alt bol masurati si amestecati uleiul si zaharul.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 3
Pas 4

Adaugati sucul de la pasul 2 si apa, amestecati.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 4
Pas 5

Puneti faina, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase. Trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 5
Pas 6

Adaugati nucile maruntite(eu nu am pus) si fructele - aici am pus stafide negre, caise si coacaze uscate - amestecati.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul intr-o tava de 28-30cm diametru si dati la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 7
Pas 8

Apoi lasati sa se racoreasca, scoateti din tava si portionati cum va place.

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 8
Pas 9

Si o sectiune delicioasa :)

Pofta Buna!

Prajitura cu suc de portocale si fructe(de post) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (12-15 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

cristinca
cristinca 22 Mar 2013, 14:38

am pus prajitura la cuptor ,acus vedem ce iese !

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 22 Mar 2013, 14:55
lena
Elena (lena) 22 Mar 2013, 15:00

Arata super! Ti-a iesit foarte bine si ma bucur tare ca ti-a placut!

Stai ca mai am una "beton" cu cafea, si fara ulei! Asta pe saptamana viitoare

ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 22 Mar 2013, 15:38

can't wait.. :D de cand sunt la dieta (rina, in care se poate manca si dulce..) fac fel si fel de prajituri si-mi place sa incerc si lucruri noi :)

anyway.. ai un site tare dragut, si orice reteta am facut a iesit fff bine, nu la fel pot spune despre altele....... 


Spor la bucatarit :)

anca m.
anca m. 22 Mar 2013, 18:21

oare se pot pune fructe din compot?

vreau sa fac si eu in seara asta dar nu am deloc in casa fructe uscate.

lena
Elena (lena) anca m. 22 Mar 2013, 18:32

Cred ca ar merge, dar sa le scurgi bine de zeama.

cristinca
cristinca 23 Mar 2013, 11:38

E foarte gustoasa numai ca la mine se simte bicarbonatul,in rest nota 10!!!!!!

alina.bogdan
alina.bogdan 19 Apr 2013, 12:25

draga lena, am redus cantitatea de zahar, cantitatea de ulei am redus-o la jumatate si am compensat cu suc de portocale, am inlocuit bicarbonatul cu praf de copt si iesit pufoasa si

Elena Ioana
Elena Ioana 14 Mar 2014, 19:38

Eu am inlocuit portocalele cu lamaie si am pus suc de mure in loc de apa sa fie un pic acrisoara :)

Poza mea pentru reteta:
Anca Airinei
Anca Airinei 21 Jan 2015, 17:01

L-am făcut cu caise congelate. Nu stiu de ce se coace pe margini iar mijlocul rămâne crud!

lena
Elena (lena) 21 Jan 2015, 17:08

Caisele congelate lasa apa, cred ca de aici pare mai crud.

Anca Airinei
Anca Airinei 21 Jan 2015, 17:15

Da așa este sunt multe le mijloc. 😊 Ai numai Rețete bune le fac cu încredere!

olicica bombonica
olicica bombonica 28 Feb 2016, 22:24

Lena bună seara am si eu o întrebare de ce se folosește atât de des praf de copt la copturi nu ar fi mai bine bicarbonatul cum se făcea odata e si mai sănătos ce zici?mersi anticipat

lena
Elena (lena) olicica bombonica 28 Feb 2016, 22:45

Este mai comod, dar daca te uiti ce contine in plic este la fel bicarbonat amestecat de obicei cu putin acid citric.

TaniaRoman535
Tania Roman (TaniaRoman535) Elena (lena) 09 Feb 2019, 00:58

Foloseste bicarbonat cumparat din farmacie,natural,fara E500.

anca2015
anca2015 29 Mar 2016, 16:03

Buna buna buna !

Am ramas placut impresionata de clatitele cu suc de portocale. Acum si de aceasta prajitura. Siguuur o mai fac. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Mariashka
Mariashka 03 Feb 2019, 19:02

Salut, Lena , spune-mi te rog, e posibil sa inlokuiesti uleiul cu unt, daca da cite grame? Merci anticipat

lena
Elena (lena) Mariashka 03 Feb 2019, 19:17

Sigur, puneti aceeasi cantitate de unt topit.

Mariashka
Mariashka 03 Feb 2019, 21:34

Merci, mult!

DanielaIstrate622
Daniela Istrate (DanielaIstrate622) 23 Mar 2019, 20:00

Bună seara, de ceva timp obisnuiesc sa pun si pulpa unei banane coapte zdobita cu furculița, se leagă mult mai bine, multumim pentru rețete!

Nota mea pentru reteta: