Biscuiti cu ovaz si mere(de post)

Niste biscuiti simpli, dietetici, foarte potriviti si pentru copilasi - aromati, sunt la gust ceva mediu intre turta dulce si biscuiti. Va recomand sa-i incercati neaparat, va rasfatati familia cu ceva dulce sanatos si gustos, avand doar 2 linguri de ulei sunt foarte buni si in diverse diete.

Ingrediente

Faina de ovaz
360 g
sau fulgi de ovaz macinati
Stafide
50 g
Zahar
100 g
Mere
300 g
3-4 mere
Apa
100 ml
Suc de lamaie
3 lingurite
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Praf de copt
2 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati faina de ovaz si stafidele spalate si scurse bine de apa.

2

In blender puneti merele curatate de coaja si cotor, apa, uleiul, zaharul, praful de copt, vanilia, sucul de lamaie si un varf de cutit de sare.

3

Blendati bine compozitia si o adaugati in bolul cu faina de ovaz si stafide.

4

Amestecati bine cu o lingura - va fi un aluat mai lichid.

Il lasati 30-40 de minute, veti observa ca se intareste si devine mai dens.

Daca totusi nu este suficient de gros ca sa puteti forma bilele pt biscuiti puteti sa mai adaugati putina faina de ovaz sau alba.

5

La mine a fost putin cam lipicios aluatul, dar nu am adaugat faina in plus, doar am uns putin mainile cu ulei si am format bilute de aluat pe care le vedeti in poza.

Respectivele bilute le puneti pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

6

Cu o lingura inmuiata in ulei am presat biscuitii putin. Aveti grija sa-i lasati mai grosi, daca sunt prea subitiri vor fi mai uscati si tari dupa copt.

7

Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, pana se rumenesc usor.

8

Lasati sa se racoreasca putin apoi serviti si savurati cu un ceai/lapte/cafea.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

MagdaN
MagdaN 30 ian 2016, 15:02

Appreciating chair si de ... mofturosi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Egen
Egen 14 nov 2015, 12:03

Gustosi si sanatosi!

Poza mea pentru reteta:
MihaelaIrina
MihaelaIrina 23 aug 2015, 16:00

Poti sa imi spui cam cate kcal au acesti biscuiti? Multumesc anticipat!

ioanamarginean
ioanamarginean 11 ian 2015, 11:05

Absolut delicioși. Am pus miere în loc de zahar și ulei de cocos în loc de ulei de floarea soarelui. Astfel sunt perfecți pentru băiețelul meu de 1 an și jumătate. I-am devorat toți. Mulțumesc pentru rețete.

Nota mea pentru reteta:
luciamihaela
luciamihaela 19 nov 2014, 15:12

Biscuiti fara unt care sunt deliciosi! Eu nu am avut decat o punga de 200 g de tarate de ovaz si restul am pus faina de secara. Au iesit foarte foarte buni.Multumim, Lena!

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 16 iun 2014, 10:48

Ce biscuiti sanatosi. Imi place ca nu au nici unt, nici ou...perfecti p-u silueta :) O sa-i incercam si noi.

Gabbi
Gabbi 17 mai 2014, 20:22

Aceeasi problema, am folosit faina de ovaz de la Solaris si am observat ca este amara, prin urmare biscuitii au iesit amari. Reteta este super, asa ca ma gandesc sa inlocuiesc aceasta faina.

Petronela.32
Petronela.32 08 mai 2014, 11:52

Buna! Am o mica nelămurire! Am respectat îndeaproape reteta aceasta dar totuși mi-au ieşit amari. Care ar putea fi cauza? Multumesc

lena
Elena (lena) Petronela.32 08 mai 2014, 15:05

Cred ca ati avut vreo problema cu faina sau uleiul(au fost mai vechi, amare), din alta parte nu are cum.

andreeaschrik
Andreea (andreeaschrik) 11 mar 2014, 00:15

Iti multumesc pentru retetele deliceoase si sanatoase pe care le imparti cu noi!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Kytana
Kytana 08 oct 2013, 12:50

Poti sa imi spui te rog cam cate bucati ti-ai iesit tie? Crezi ca ies daca inlocuiesc apa cu lapte de nuca de cocos?

lena
Elena (lena) Kytana 08 oct 2013, 12:54

Sigur ca poti.

Arata toate comentariile