Cornuri pufoase cu rahat(de post)

Cornuri pufoase cu rahat(de post)

Reteta asta de cornuri mi-a atras atentia zilele trecute, ieri le-am incercat si au fost atat de reusite ca nu mai aveam rabdare sa vi le arat. Se fac simplu si repede, sunt super pufoase, usoare si foarte moi. Umplutura bineinteles ca puteti s-o schimbati - cu mere(putin calite cu zahar), gem mai gros, ciocolata amaruie bucatele, etc.

Dintr-o bucata de aluat am incercat sa fac si o rulada cu mac si cacao - foarte buna si aia! Vedeti poza in pasi, eu zic ca este destul de convingatoare :)

Ingrediente

Faina alba
400 g
Apa calda
250 ml
Drojdie uscata
2 linguri
sau 25g de drojdie proaspata
Zahar
4 linguri
Ulei de masline
50 ml
sau simplu, de floarea soarelui
Sare
0.25 lingurite
Rahat colorat
200 g
sau orice alta umplutura va place - gem, fructe, ciocolata, etc

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.

Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati la maia  restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 3
Pas 4

Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.

Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 4
Pas 5

Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 5
Pas 6

Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 6
Pas 7

Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.

Le lasati 10 minute sa se odihneasca.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 7
Pas 8

Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 8
Pas 9

Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 9
Pas 10

Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.

In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 10
Pas 11

Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca bine.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 11
Pas 12

Eu am facut 16 cornuri din primele 2 bile de aluat.

La a 3-a am avut chef sa fac o rulada rapida cu mac si cacao - foarte reusita!

Cum am facut - am intins foaia de aluat, am presarat pe ea 2 linguri de mac uscat, 2 linguri de zahar si 1 lingura cacao. Si am rulat strans, lasat sa creasca cam 20 de  minute si copt la 180 grade.

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 12
Pas 13

Si aici cornurile - foarte reusite, le recomand nu doar in post - se fac cu ingrediente banale dar sunt deosebit de pufoase si moi.

Pofta Buna!

Cornuri pufoase cu rahat(de post) - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (24 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (15 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 71

AdinaToderita567
Adina Toderita (AdinaToderita567) 03 Mar 2023, 21:13

Bunaseara, se poate face si cornuri cu mac din acest aluat?

lena
Elena (lena) Adina Toderita (AdinaToderita567) 06 Mar 2023, 08:56

Sigur, cu orice umplutura.

rocsana
rocsana 31 Mar 2020, 14:23

Se poate pastra aluatul la frigider pana a doua zi?

lena
Elena (lena) rocsana 31 Mar 2020, 14:28

Da, puteti.

rocsana
rocsana Elena (lena) 31 Mar 2020, 18:59

Nu se intampla nimica nu?or sa fie la fel de pufoase daca este aluatul din frigider?cum procedez?il las la crescut si abia apoi il bag la frigider acoperit?

lena
Elena (lena) rocsana 31 Mar 2020, 19:57

Il bagati direct, fara sa creasca, de preferat in punga de plastic cu cateva gauri mici sa iasa gazele.

Pe urma folositi...

rocsana
rocsana 28 Mar 2020, 15:42

Am doar drojdie uscata,trebuie facuta maia cum ati spus in reteta?

lena
Elena (lena) rocsana 30 Mar 2020, 17:03

Da, sa se dizolve putin.

CiprianaButnariu685
Cipriana Butnariu (CiprianaButnariu685) 09 Nov 2018, 22:59

Geniala rețeta! Am făcut aceasta rețeta de mai multe ori, iar de data aceasta am folosit ou bătut pe deasupra pentru ca nu aveam nevoie sa păstrez neaparat rețeta de post. Mulțumesc tare mult. Am câteva Rețete favorite de pe site ul Dvs. Mult succes in continuare și mult spor in toate!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pistruiata
Pistruiata 16 Mar 2016, 09:10

Un aluat elastic , ușor de lucrat, iar cornurile sunt pufoase si extrem de pufoase.Cu siguranța am sa le mai fac in postul acesta 👍🏻👍🏻👍🏻Mulțumim pentru rețetele minunate cu care ne-ați obișnuit! Va doresc un post binecuvântat tuturor!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 05 Sep 2015, 18:57

Multumesc pentru reteta, Lena. M-au impresionat cornuletele. Pufoase, moi si foarte bune. Se fac usor. Mi-a luat mai mult timp dospitul :) Le-am incercat in 3 variante: cu rahat, ciocolata si rulada. Data viitoare incerc sa le fac cu niste salam si cascaval, nu vor mai fi de post, dar la sigur vor fi gustoase. Apropo, in asa caz, zahar pun doar o lingura si sare la fel? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Jana 05 Sep 2015, 19:07

Ma bucur Jana!

Da, sarate le faci asa.

maya12
maya12 28 Feb 2015, 14:08

am incercat sa fac si eu aceste cornulete mmmmmmmmmsunt minunati si foarte foarte gustosi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 20 Nov 2013, 18:12

A doua tava. La prima nu am mai apucat sa fac poza. Delicioase!!! Te pup si te recomand mereu tuturor draga Lena. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 23 Jul 2013, 09:38

absolut delicioase!!!!! ieri sotul ma ameninta ca nu ajung ele pina dimineata . eu am adaugat jumate de cana de lapte si le-am uns cu ou. cred ca pozele vorbesc de la sine! multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LENUTTA
LENUTTA 06 Apr 2013, 15:29

Buna Lena!!! am incercat si eu aceste minunate cornulete dupa reteta tami-au iesit de minune...   sunt foarte delicioase,merita se le incercimersi

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile