Pizza cu salam uscat si ceapa

Pizza cu salam uscat si ceapa

Este o reteta inspirata dupa ce am mancat niste pizza la comanda, foarte reusita. De obicei preferam pizza cu pui, ciuperci - dar salamul uscat crocant si ceapa calita m-au convins sa incerc si acest tip de pizza, va recomand si voua sa incercati. Are ingrediente putine, dar potrivite foarte bine dupa parerea mea.

Semipreparate

Ingrediente

Salam uscat/afumat
300 g
Ceapa rosie
2 buc
in ac. reteta am pus ceapa alba, dar este mult mai buna aia rosie pt pizza
Ardei gras
1 buc
Cascaval clasic
300 g
Bulion de rosii
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurita
Ulei de masline
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Se prepara aluatul de pizza confrom retetei de aici.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 1
Pas 2

Cat creste aluatul, se pregatesc ingredientele pentru 2 tavi de pizza - se taie salamul uscat rondele f.subtiri(cat mai subtiri posibil).

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 2
Pas 3

Ardeiul gras se taie fidea.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 3
Pas 4

Ceapa se taie fidea lunga si foarte subtire.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 4
Pas 5

Se ung tavile de pizza cu putin ulei, aluatul se imparte in 2 si se intinde uniform in tava cu mainile unse cu ulei (pizza este foarte pufoasa si moale daca aluatul este moale, lipicios). Bulionul de rosii se amesteca cu mirodenii, ulei de masline, sare si se unge bine aluatul cu acest amestec.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 5
Pas 6

Apoi se distribuie pe toata suprafata cascavalul ras.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 6
Pas 7

Urmeaza ceapa si ardeiul gras.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 7
Pas 8

Si la urma feliile de salam din belsug se distribuie pe pizza.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 8
Pas 9

Se coace la cuptor la foc mediu, aproximativ 30-40 de min.

Este delicioasa cu ketchup si un pahar de bere :)

Pofta Buna!

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 17 Jul 2009, 18:15

pizza salami!!!!!!! yami!!!!!! cea mai tare pizza! trebuie sa o incerc

carmenbella
carmen (carmenbella) 08 May 2010, 12:04

si eu vreau sa o incerc dar sunt curioasa nu ramane aluatul crud sub salam.Eu de obicei pun putin aluatul simplu in cuptor si dupa ce se intareste putin, pun ingredientele.Eu mai pun si ciuperci si masline,ce am prin casa.Sa vedem ce iese.

amalia80
amalia80 14 Sep 2010, 14:39

La final presaram oregano, merge foarte bine cu acest tip de pizza. Este aromat si merge foarte bine cu salamul.

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 14 May 2012, 10:39

Tare gustoasa a fost aceasta pizza.Eu de obicei puneam cascavalul deasupra, dar asa parca a fost mai gustoasa.

Poza mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 30 Apr 2017, 21:08

nu am tava pt pizza si vreau sa o prepar la tava mare de la cuptorul aragazului si vroiam sa intreb cantitatea de aluat va fi suficienta?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 30 Apr 2017, 21:46

Iese o pizza mare din acest alut, sau chiar 2, dar depinde daca o intindeti chiar pe toata tava. Merge rotunda si pe tava de cuptor.

Ekaterinka
Ekaterinka 01 May 2017, 11:38

da cred ca o sa o intind pe o hirtie de copt  sa pot sa o mut in tava

mersi