Pricomigdale

Pricomigdale

Sunt niste fursecuri delicioase, super simplu de preparat, sanatoase - nu contin gluten, iar zaharul poate fi inlocuit cu indulcitor praf sau miere (pentru cei care nu au voie zahar). Va recomand sa le faceti neaparat!

Ingrediente

Migdale uscate
300 g
Oua
1 buc
Zahar
150 g
eu am pus zahar brun, puteti folosi orice altceva pentru a le indulci
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Turnati apa clocotita peste migdale, lasati 2-3 min - apoi scurgeti si le curatati de pielita (oparite se curata mult mai usor).

Pricomigdale - Pas 1
Pas 2

Le maruntiti bine intr-un blender sau masina de tocat.

Pricomigdale - Pas 2
Pas 3

Amestecati migdalele cu zaharul si zaharul/esenta de vanilie.

Pricomigdale - Pas 3
Pas 4

Oul il bateti putin si il adaugati la compozitia de migdale. Amestecati bine cu mainile toata compozitia, pana simtiti ca este lipicioasa.

Pricomigdale - Pas 4
Pas 5

Formati cu mainile bilute, le turtiti putin si astfel formati fursecurile. Le aranjati pe o tava unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt (recomand hartia).

Pricomigdale - Pas 5
Pas 6

Le tineti la cuptor 20-30 de min, pana se rumenesc usor.

Pricomigdale - Pas 6
Pas 7

Sunt delicioase si calde si reci, dar sigur se termina repede :)

Pofta Buna!

Pricomigdale - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 biscuiti)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

amalia80
amalia80 21 Sep 2010, 10:31

Eu pun jumatate nuci si jumatate  migdale, mi se par mai deosebite la gust.

Nota mea pentru reteta:
amotostivuitoreasa
amotostivuitoreasa 08 Dec 2010, 23:55

pozele sunt ok,o sa incerc sa fac prajiturelele astea si daca or sa arate la fel de bine ca ale tale,inseamna ca vor fi cel putin la fel de bune....

giorgiana
giorgiana 14 Jan 2011, 15:12

buna sunt noua pe aici.pot sa zic ca pricomigdalele sunt fursecurile mele preferate,dar nu stiam ca se fac atat de usor!arata super bine.o sa fac si eu cat de curand si o sa vin sa va zic cum a iesit.

Teo Teo
Teo Teo 06 Apr 2011, 20:56

Buna, Lena! Am facut si eu pricomigdalele sunt geniale, au un gust minunat, o sa le mai fac saptamana aceasta! Insa cam la o ora, doua dupa ce le-am scos din cuptor, s-au cam intarit si nu prea imi explic de ce, sa fie datorita faptului ca am oscilat putin temperatura cuptorului in timpul coacerii? Am un cuptor performant nu cred ca el ar fi de vina ci,,,eu, le-am lasat putin la 200 grade apoi le-am dat la 180 am zis sa nu se arda dar am vrut sa se coaca si repede, dearece era foarte tarziu. Asa mi s-a intamplat si la biscuitii cu morcovi, ei s-au intarit foarte tare! De ce oare? Te pup! Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Teo Teo
Teo Teo 12 Apr 2011, 00:19

Lena, asteptam si eu un raspuns,,,,

Multumesc, oricum!

lena
Elena (lena) 12 Apr 2011, 07:56

Imi cer scuze Teo, nu am putut sa raspund imediat apoi m-am luat cu altele. Asa este tipul de biscuiti, dar nici chiar foarte tare sa se intareasca  - incearca doar sa le faci mai groase si poate atunci nu se vor usca asa mult la cuptor - si lasa temperatura constanta pe tot parcusul coacerii.

Teo Teo
Teo Teo 12 Apr 2011, 10:38

Multumesc, Lena de raspuns! Au fost destul de grosi biscuitii chiar nu stiu ce sa zic! O sa mai incerc cu temperatura cuptorului. Multumesc mult! O zi frumoasa!

rinser
Sergiu (rinser) 03 Jan 2015, 20:42

Lena, e o problema cu aceasta reteta. Pricomigdalele se fac cu albus batut. Nu se pune galbenus in pricomigdale! Eram curios si eu sa vad ce va iesi si am facut. Intradevar, ies foarte tari/dure. Zici ca-s din beton :). Si e prea mare concentratia de migdale. In reteta originala e incorporata si o cantitate de faina si... aer! :)

Ca fapt divers, romanii cand construiau apeducte, ca sa intareasca zidurile puneau in amestec galbenus de oua.

lena
Elena (lena) 03 Jan 2015, 22:08

Oke, trebuie sa verific inca o data reteta, este foarte veche pe site, nu tin minte exact cum erau. Poate le-am mancat calde si nu au reusit sa se intareasca.