Budinca rapida de branza(din 3 ingrediente!)

Eu i-as spune cea mai fina prajitura cu branza, dar totusi este budinca dupa compozitie... O reteta extraordinara, foarte rapida, simpla, chiar banala dar un rezultat spectaculos - toata lumea o admira si dispare in 2 secunde din farfurie.

Laptele condensat(cel foarte dulce si gros) din compozitie il puteti cumpara sau gati acasa, retete sunt multe pe net, doar dati o cautare pe google.

Amidonul este optional, in varianta fara amidon parca nu se tine budinca foarte ferm, dar la gust nu este nici o diferenta.

Si o ultima precizare, ingredientele sunt pentru o tava de 20-22 cm diametru, daca aveti tava clasica de pandispan de 26-28 cm dublati cantitatile.

Ingrediente

Oua
3 buc
Lapte condensat
380 g
1 cutie(din aceea metalica)
Branza de vaci
500 g
pentru budinca mai fina recomand sa alegeti branzica mai moale
Amidon alimentar
2 linguri
optional

Pasi de urmat

1

Bateti bine ouale cu un tel sau mixer.

2

Adaugati laptele condensat, amestecati bine.

3

Puneti branza, amestecati bine cu mixerul/robotul.

4

Adaugati si amidonul daca il aveti, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

In varianta super-rapida toate ingredientele se pun o data in robot si se mixeaza bine pana devine o compozitie cremoasa si fina.

5

Turnati budinca intr-o tava de 20cm diametru(puteti folosi si o tava de chec), asternuta cu hartie de copt.

Puneti la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 30-40 minute.

6

O lasati pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra.

Budinca va creste la coacere dar dupa ce se raceste se va lasa - este normal asa sa fie.

7

Se serveste complet rece, fierbinte sau calda s-ar putea desface - dar o puteti manca cu lingura :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

Ekaterinka
Ekaterinka 17 mar 2015, 20:45

am dublat cantitatile..a iesit mult mai subtire decat in poza,dar absolut delicioasa!

Ekaterinka
Ekaterinka 17 mar 2015, 18:56

Len da pentru tava mare de cuptor cum estimez cantitatile? (vesnica mea problema)

Tanyta
Tanyta 04 aug 2014, 18:09


Salutari din Chisinau, Lena!

Am gatit si eu astazi budinca, e super delicioasa! Multumim pentru sfaturi!

 
 

Tatiana Flo
Tatiana Flo 26 apr 2014, 15:19

Lena, salut! am o intrebare - cu ce as putea inlocui amidonul, ca nu-l am si nu am timp sa caut acum? vreau sa incerc si eu diseara receta. merci anticipat.

lena
Elena (lena) Tatiana Flo 26 apr 2014, 18:24

Incearca cu faina, s-ar putea sa nu iasa chiar la fel, dar merge.

victoria caraus
Victoria Caraus (victoria caraus) 15 aug 2013, 15:24

Amidon de cartofi e bine daca pun in reteta asata??

lena
Elena (lena) Victoria Caraus (victoria caraus) 15 aug 2013, 16:36

Da, merge si de porumb si de cartofi.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 12 iul 2013, 10:51

Si eu sunt de acord cu Lena. Poti incerca ambele variante si sa compari, nu ia mult timp, ca e o reteta f. simpla. Si eu am mai incercat-o o data intre timp, tot mai dietetic, adica: 500g branza de vaci fina si moale(si asta conteaza, ca daca-i mai crupoasa devine innecatioasa), 3 oua, 1 plic zahar vanilat, cateva picaturi esenta stevie si 1 lingura amidon. Deci, fara iaurt sau lapte condensat. A fost chiar mai buna decat prima editie. Poti incerca.. Despre branza de vaci nu stiu ce sa va spun, eu iau de la un magazin producator local: "Mandra" ca sunt din Sibiu (se vinde varsata, si ii spune: Branza de vaci Diet fina), dar comparativ cu ea am gasit branza de vaci de la Lidl -> Pilos, la galetusa, e f. fina si buna (nu stiu de cat de dietetica e, dar e geniala in retete cu branza de vaci). Sper ca am fost de ajutor. Pupici.

Draculina969
Draculina969 12 iul 2013, 10:06

buna!

sper ca nu sunt sacaitoare:D

ai mai incercat reteta?:*

lena
Elena (lena) Draculina969 12 iul 2013, 10:31

Da, am incercat-o - sincera sa fiu nu a fost chiar rea, dar as prefera sa mananc o bucatica mica din asta decat una mare dietetica. Este mai fada, innecacioasa si fara aroma de lapte.

Acum vezi si tu, vrei sa bagi in tine mult sau sa ai placere dintr-o bucatica mica pe care s-o savurezi timp de vreo 10-15 minute. Eu sunt adepta regimurilor echilibrate, dar in slabire mai rapida poti s-o faci pe cea dietetica.

Draculina969
Draculina969 06 iul 2013, 10:31

ai putea, te rog, sa imi spui exact ce branza ai folosit?

merci:*

lena
Elena (lena) Draculina969 06 iul 2013, 14:03

Eu am luat Lacteea de 0.2% acum, iti spun maine-poimaine cum o fost.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 05 iul 2013, 08:35

Cu placere, fetele . Intre timp, varianta mea dietetica: 500 g branza de vaci fina de dieta, 3 oua, 1/2 lingurita extract stevie (dar cred ca merg bine si vreo 3-4 zaharine topite in 1 lingura de apa calda), 1/2 esenta vanilie, 4-5 linguri mari de iaurt slab dar cremos (daca gasiti; daca nu, de oricare), 1 lingura cu varf amidon (asta-i tolerat in unele diete, plus ca-i putin, si imi place despre amidon ca se digera si in saliva, deci nu pica greu la stomac ca fainurile, e usor digerabil) . Pasii sunt la fel cum i-a descris Lena. Va pup. 

Nataly
Nataly 03 iul 2013, 13:39

Buna ziua. Am si eu o intrebare, ce marca de lapte condesat din cele ce se gasesc pe piata din Romania s-a folosit in aceasta reteta? Eu am incercat cateva dar nu am ramas prea multumita de ele, raman fidela la clasica "sgushcionka" de peste Prut care e super.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nataly 03 iul 2013, 14:25

Anume la aceasta reteta am folosit din aceea de peste Prut, dar aici in Romania folosesc cu succes marcile DeLatte si Nestle.

Arata toate comentariile