Chec dietetic cu fructe uscate

Chec dietetic cu fructe uscate

Recomand la toti aceasta reteta, este nu numai dietetic dar si foarte gustos si satios. Incercati cu incredere!

Ingrediente

Ceai negru/verde f.tare
150 ml
eu am folosit amestec de ceai verde si negru cu flori de iasomie
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
350 g
sau 200g fructe uscate + 150g nuci
Zahar
75 g
eu am pus zahar brun
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
250 g
sau 150g faina + 100g fulgi de ovaz sau tarate de grau
Praf de copt
1 buc
1 plic

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti infuzia de ceai - turnati 200ml de apa clocotita peste 1-2 lingurite de ceai, lasati 10-15 min.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 1
Pas 2

Spalati fructele uscate, eu am pus stafide, prune si caise uscate.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 2
Pas 3

Fructele mai mari le taiati bucatele mici, apoi turnati peste ele 150ml de infuzie de ceai fierbinte - sa se mai inmoaie putin. Lasati inca 10 min, timpul in care pregatiti restul ingredientelor.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 3
Pas 4

Se bat ouale cu zaharul.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 4
Pas 5

Peste oua adaugati infuzia de ceai cu fructe.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 5
Pas 6

Apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ovaz/tarate, daca este cazul.

Amestecati bine cu telul.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul intr-o forma unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt(recomand aceasta varianta).

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 7
Pas 8

Lasati checul la cuptor, la foc moderat aproximativ 45-60 min - pana se rumeneste.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 8
Pas 9

Dupa ce se racoreste il scoateti din forma de chec si lasati sa se mai raceasca.

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 9
Pas 10

Checul este delicios si foarte satios - la mine de la ceaiul de iasomie avea si o aroma usoara de flori....

Pofta Buna!

Chec dietetic cu fructe uscate - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 07 Aug 2009, 17:32

am o intrebare: o ruda foarte draga e diabetica, oare as putea prepara checul fara zahar?

lena
Elena (lena) luminita (etinc3lle) 07 Aug 2009, 17:43

Aceasta reteta o am de la cineva care face checul pentru sotul care este diabetic. Cred ca este bun pentru ei, se poate de incercat inlocuirea zaharului cu indulcitor - sigur va fi la fel de bun.

Sanatate Multa!

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 07 Aug 2009, 18:38

merci mult, lena, chiar caut de mult o reteta simpla si buna pentru uinchiul meu care imi e drag ca tata

adrianaC
adrianaC 02 Dec 2009, 19:28

Am facut acest chec cu fulgi de ovaz (100gr). Nu stiu daca din cauza ovazului dar as zice ca nu - aluatul a iesit foarte uscat , abia a ajuns lichidul sa umezeasca faina, nu se lega deloc si nu era in nici un caz ca in pozele tale. Asadar vroiam sa intreb daca e cumva o greseala la ingrediente pentru ca 150ml ceai +2 oua nu sunt suficient lichid ca sa faca un aluat smantanos cu ingredientele uscate. Eu am adaugat cam 100 ml apa si ceai in plus fata de reteta dar aluatul tot a fost un pic mai indesat decat al tau. Una peste alta checul a disparut destul de repede si a fost bun - asa ca multumim pentru reteta.

lena
Elena (lena) 02 Dec 2009, 19:34

Mmmm, o sa mai testez o data reteta, dar cantitatea de ingrediente cam asa este, poate o greseala de 20-30 ml de ceai. Poate ai folosit mai multi fulgi de ovaz(astia se umfla si iai din lichid mai mult decat faina si taratele)? Nu mai tin minte exact, dar cred ca pozele le-am facut cand am facut numai cu faina alba.

Galia
Galia 23 Mar 2010, 15:53

Foarte reusit si acest chec, ce-i drept eu am pus cam multe prune , oricum s-a mancat cat ai clipi

Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 11 Feb 2011, 16:02

1. nu mi-a venit sa cred cat de simplu se prepara; 2. data viitoare n-am sa mai folosesc zahar, pentru ca dulceata fructelor confiate este suficienta (apropos ca si intreba cineva daca poate face checul acesta fara zahar - fara probleme).

vasileveronica
vasileveronica 26 Feb 2014, 16:48

Foarte bun si aromat.Am folosit 150g faina alba si 100g faina de ovaz si mi-a iesit aluatul moale ca in reteta.S-a mancat imediat si a fost foarte apreciat...Multumesc Lena pentru efortul de a pune retete pentru toate gusturile!

TabitaIordache254
Tabita Iordache (TabitaIordache254) 18 Dec 2019, 18:12

Am pus checul la cuptor si astept rezultatul. Eu am pus 125 gr faina integrala si 125gr fulgi de ovaz. De asemenea am pus nuci 100 gr si am inlociut zaharul cu 65 ml sirop de agave