Friganele de dovlecei cu telemea
O reteta foarte buna si salvatoare pentru o cina sanatoasa si rapida, si nu numai - merge perfect la orice masa, dar anume asa combinatie de ingrediente este recomandata pentru cina(legume, proteine si fara carbohidrati).
Ingredientele sunt pentru 2 portii, si fiecare contine cam 200kcal - si toate aceste calorii sunt gustoase si satioase. Noi le-am servit cu niste iaurt de 2% grasime, cremos si gros(marca Oly).
Singura observatie la reteta: aveti grija sa le faceti pe tigaie buna antiaderenta, fiindca nu contin faina sunt ceva mai moi si trebuie putina indemanare sa le intoarceti atent cu o spatula. Daca tigaia este mai lipicioasa, s-ar putea sa nu le mai puteti intoarce si se vor rupe. O alta variatna ar fi sa turnati compozitia intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt si sa faceti un fel de budinca - nu am incercat asa sa fac, urmeaza sa testez.
Ingrediente
●
Telemea de vaca
100 g
eu am folosit Telemea light de la Hochland, dar merge si telemea simpla de vaca/oaie
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Iaurt cremos
150 g
pentru servire
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol dati prin razatoare dovleceii si telemeaua.
Pas 2
Adaugati ouale si piperul macinat - sare nu trebuie pentru ca este suficienta de la telemea.
Amestecati bine cu o furculita sau lingura.
Pas 3
Incingeti bine o tigaie antiaderenta si cu o lingura puneti compozitia de dovlecei.
Le coaceti la foc mic-mediu, pana se rumenesc bine dedesubt.
Aveti grija sa faceti friganele imediat ce ati preparat compozitia, nu o lasati sa stea pentru ca vor lasa zeama dovleceii si vor fi ceva mai greu de copt.
Pas 4
Le intoarceti atent cu o spatula, s-ar putea sa va para mai moi si cruzi, dar fara grija sunt in regula asa.
Mai lasati sa se coaca bine si pe partea cealalta.
Pas 5
Daca nu va descurcati cu ele la copt, adaugati totusi 1-2 linguri de faina in compozitie. La mine a fost oke si fara faina.
Le serviti calde cu putin iaurt - puteti sa-l mai dregeti cu putina verdeata si usturoi.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
2 (1 voturi)