Rulouri de vinete cu nuci si usturoi

Inca o reteta cu vinete si unul din aperitivele mele preferate, aceste rulouri le-am facut de nenumarate ori si de fiecare data ma gandesc ca este o combinatie mai ciudata dar foarte reusita.

Daca sunteti mai sceptitici ref. la gustul de nuci puteti initial sa puneti si ceva cascaval ras in umplutura, va mai lua din gustul specific nucilor.

In varianta mai light inlocuiti maioneza cu iaurt sau faceti o combinatie mai potrivita.

Ingrediente

Vinete
500 g
alegeti vinete inguste si lungi
Nuci macinate
200 g
Cascaval
100 g
Maioneza
100 g
poate si combinata cu iaurt
Usturoi(catei)
3 buc
Sare
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Vinetele se taie felii lungi si se fac pe gratar sau le puteti praji in ulei, sau le stropiti cu putin ulei si coaceti la cuptor pe hartie de copt sau tava teflonata.

2

Nucile le macinati bine intr-un robot.

3

Intr-un bol amestecati nucile cu maioneza, usturoiul pisat si cascavalul ras marunt.

Potriviti de sare daca mai este nevoie.

4

Puneti cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de vinete.

5

Si rulati bine.

6

Le aranjati frumos pe farfurie si ornati cu ceva verdeata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

laurash49
laurash49 11 ian 2017, 23:16

Salutare, vreau sa fac aceasta reteta la o zi de nastere, daca voi pune adaugator la compozitie si o feliuta de rosie ,va fi gustos? Din experientele dv. ce parere aveti. Stiu ca cu brinza proaspata de oi ies bune..dar nu am :)

lena
Elena (lena) laurash49 12 ian 2017, 09:24

Merge si cu rosie, nu strica sigur, dar cu nuci pot fi preparate din timp, si rezista mult la frigider. Cu rosie vor sta nu mai mult de 1-2 zile.

tiki
tiki 04 sep 2015, 12:49

Buna. Am mai repetat reteta ca tare mi-a placut, dar am mai  adaugat dovlecel pe gratar si o felie de sunca. Deci dovlecel, vanata, sunca si umplutura de mai sus. Toate-s bune. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
irina11
irina11 06 mai 2015, 22:05

se poate sa le fac cu 1 zi inainte seara si sa le pun in frigider,si a 2 zi sa le pun pe masa de sarbatoare ?nu se vor strica?

lena
Elena (lena) irina11 06 mai 2015, 22:21

Da, sigur merg facute dinainte si tinute la frigider.

taniulya
taniulya 28 iul 2014, 23:45

Merci, sunteti niste dulceti si va ador! :)

tiki
tiki 28 iul 2014, 11:27

Hop si eu. Si in ulei sunt mai frumoase, mai lucioase.

taniulya
taniulya 28 iul 2014, 00:20

Lena, daca prajesti vinetele la tigaia gratar, le ungi cu ulei?

lena
Elena (lena) taniulya 28 iul 2014, 11:10

Depinde, cum vrei, daca le ungi cu putin ulei ies mai fragede - dar si fara sunt bune si mai dietetice.

tiki
tiki 25 iun 2014, 10:20

Buna. Maggy,cum nu vezi? In umplutura normala de cascaval, maioneza....in loc de nuci am pus bucatele mici de rosii. Mareste poza, acolo sunt si cu rosii si fara (cu nuci). Se vad vreo 3 chiar bine. O zi buna.

Nina.M
Nina.M 20 ian 2014, 21:00

La noi in familie umplutura se face din brinza de oi si o felie de rosii proaspete, iar vinata se unge cu maioneza si usturoi, nu lipseste nici la o sarbatoare.

tiki
tiki 16 sep 2013, 13:14

Buna. Ce va spune faptul ca am facut a doua oara? De data asta am urmat si sfatul Lenutsei cu rosii.Deci am facut de 2 feluiri. Da, bune. Daca stiam numai asa reteta nu aveam nimic de comentat ,dar pentru mine nucile le taie. Adevarat ca mie si prajiturile cu nuci imi plac cel mai mult. Deci sa nu fiu inteleasa gresit. Sunt bune, dar faptul ca nucile raman in gura mai mult timp.....imi mai place. Gusturi si gusturi. Mamei mele mai in varsta,i-au placut mai mult cu rosii. Intelegeti de ce. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 05 sep 2013, 17:02

Woooowww. Ce bunatate. Mi-am intrerupt zacusca,numai sa le fac. Totul la superlativ. Doamne cat iti multumesc de n-ai idee.Vanata a avut intreaga,necuratata,  0,650 gr. Mi-au iesit 9 rulouri (una am papat-o urgent). Si mi-a mai ramas putina compozitie,ca nu am calculat bine si nu m-am mai intors sa le desfac pe primele sa adaug,dar am prajit si cateva felii de dovlecel si am mancat cu restul compozitiei.Dupa mine nuca, face tot. Mii de multumiri si pupicuri. Si nu am pus cascaval-desi aveam-,ca m-am gandit cu telemea va fi mai picanta si bine am facut..  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile