Placinta cu varza rapida 2

Inca o varianta sarata a Galetei, doar aluatul nu este dulce si atunci am zis sa tot experimentez, deci se pare ca sunt pe drumul cel bun.

La umplutura cu varza vroiam sa incerc varianta rapida, adica sa nu mai prelucrez varza termic inainte s-o pun in placinta, am facut asa cum face mama mea - doar amestec varza cu oua si o pun asa in placinte.

O iesit minunata placinta, mai buna cand s-a racit complet - sigur o sa va placa daca sunteti amatori de placinte cu varza.

Ingrediente

apa clocotita
0.5 pah
ulei de floarea soarelui
0.5 pah
faina alba
2 pah
sare
0.5 lingurite
plus sare pt umplutura
praf de copt
1 lingurite
varza alba
1 kg
oua
2 buc
piper negru macinat
0.25 lingurite
gris de grau
3 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul ca in reteta de Galeta cu mere - pasii 1-5.

Este normal sa fie un aluat putin mai uleios. Lasati-l sa se odihneasca 30 minute.

2

In acest timp pregatim varza - se toaca marunt si se amesteca bine cu mainile, cu putina sare, sa se mai inmoaie.

3

Adaugati ouale, piper si sare dupa gust, daca e nevoie, amestecati.

4

Aluatul se intinde intr-o foaie mare, cu mijloc putin mai gros si margini mai subtiri, se muta intr-o tava mare de cuptor.

Se presara putin gris pe mijlocul foii si se pune umplutura de varza, asa ca in poza sa avem cam 5-7 cm din margini libere.

5

Aduceti si adunati marginile spre mijlocul placintei dar lasati centrul liber.

Acoperiti acest centru cu o bucatica mica de folie de aluminiu.

6

Coaceti placinta la cuptor praincalzi la 200 grade timp de 50-60 minute. Daca se rumeneste prea tare deasupra o acoperiti cu folie de aluminiu dar oricum lasati tot acest timp in cuptor.

Puteti ultimele 10 minute sa luati folia din centrul placintei la o parte.

Lasati sa se raceasca bine, chiar de pe o zi pe alta.

7

Puteti bineinteles s-o serviti si calda, dar am observat la placintele cu varza ca in general sunt mai bune reci.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nautilus
nautilus 14 nov 2013, 16:49

este nemaipomenit de gustoasa!

E preferabil sa o mananci calda, cu putin unt sau smantana...

Bunica imi facea o data pe saptamana...Multumesc ca ati postat reteta, am sa fac neaparat!a I