Prajitura aromata cu mere si banane(de post)

Daca am mentionat cuvantul "aromata" chiar in titlul retetei sa stiti ca asa si este - prajitura este ca o mica bomba cu aroma de banane(merele se simt mai putin din cauza aromei mai intense de banane).

Este moale, frageda, pufoasa, aromata, vegetariana(de post), adica fara colesterol  - deci perfecta si chiar va recomand s-o incercati, pe langa multe alte retete de post asta chiar este deosebit de buna.

Dupa preferinte puteti sa-i mai adaugati in compozitie nuci, stafide, etc.

Ingrediente

Banane
3 buc
sau 2 banane mai mari
Mere
3 buc
Faina alba
100 g
Zahar
120 g
Gris de grau
160 g
Faina de ovaz
60 g
sau fulgi de ovaz macinati in rasnita de cafea
Ulei fara miros
125 ml
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
dupa preferinte puteti adauga scortisoara, nuci, stafide

Pasi de urmat

1

Merele si bananele se curata de coaja si se maruntesc bine intr-un blender sau robot.

Daca nu aveti blender  merele le dati prin razatoarea marunta, bananele le pisati.

2

Intr-un bol amestecati zaharul cu faina de grau, de ovaz si grisul.

3

Adaugati pasta de mere si banane, uleiul, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

4

Adaugati bicarbonatul de sodiu(nestins), vanilia, scortisoara si orice mai vreti voi, amestecati bine.

5

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor(a mea a fost rotunda de 28 cm), asternuta cu hartie de copt.

Am avut tava de silicon si nu am asternut nimic.

6

O coaceti la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40 minute, sa treaca testul scobitorii.

Nu va creste spectaculos, nu va faceti griji, asa si trebuie. Lasati sa se racoreasca bine in tava.

7

Dupa care o portionati cum va place.

8

Eu am taiat bucatele mai mici si le-am aranjat pe un platou.

9

Optional puteti s-o pudrati si cu zahar.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (10-12 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)
Sursa: 1veg.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

Ekaterinka
Ekaterinka 03 mar 2017, 10:49

deci prajitura asta a devenit preferata mea!am facut-o si ieri si azi si nu ma mai satur :))

lena
Elena (lena) Ekaterinka 03 mar 2017, 10:58

Ma bucur mult, pofta mare! :)

Ekaterinka
Ekaterinka 02 mar 2017, 10:40

exceptional de buna!dupa multe ghinioane in prepararea prajiturilor de post (placinta cu dovleac,tarta cu gem)in sfarsit aceasta prajitura mi a iesit bestiala

Nota mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 dec 2013, 07:39

..o pizza..........sotul meu zice ca fac cea mai buna pizza.........o fi subiectiv?!..........

Poza mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 dec 2013, 07:38

...un cataif........

Poza mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 dec 2013, 07:37

asta e un tort fluture facut sapt trecuta.....simplu si bun!

Poza mea pentru reteta:
dana68
dana68 15 dec 2013, 07:35

bun gasit tuturor! am reusit sa-mi fac si eu cont la voi,ca de citit va citesc de mult timp......mai cochetez si eu cu bucataria si cand ma incurc pe undeva.......fug repete la....LALENA.ro!  

va multumesc ca existati!! invatam impreuna!
dar ce voiam sa spun.....am fa cut si eu prajiturica asta si este fff interesanta! pufoasa si gustooasa.....
 
 
 
valivida
valivida 09 dec 2013, 03:03

Sorry, am uitat de nota !!!

Nota mea pentru reteta:
valivida
valivida 09 dec 2013, 03:02

Multumesc ! pentru aceasta gaselnita. Pe mine chiar ``m-ai`` prins cu aceasta prajitura.Am mai adaugat si niste merisoare uscate. Pentru mine prajitura se `compara` cu blatul de la Medovik. Multumesc Lena inca o data si iti doresc sa ai parte de cat mai mult timp pentru ce-ti este aproape de suflet !!! 

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 06 dec 2013, 19:48

Eu am facut o prajitura doar cu banane si a fost senzationala;voi incerca si varianta cu mere si banane,cred ca este delicioasa!!

Multumesc Lena si SARBATORI FRUMOASE!!!

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 05 dec 2013, 16:38

am inteles,multumesc!imi lipseste din casa,de asta a intrebat!

daca imi iese,anunt!seara frumoasa!

Arata toate comentariile