Biscuiti "Ciuperci"

Ce ziceti de asa o forma interesanta la biscuiti? Se fac foarte repede, simplu si arata deosebit - Sofiei i-a placut mult si procesul de preparare si rezultatul :)

Sunt crocanti, fragezi, aromati, frumosi si deosebiti, chiar merita sa-i incercati.

Reteta originala cere 4 pahare de amidon, eu nu am avut si am pus doar 4 linguri si restul faina, au iesit foarte buni. Oricum daca aveti amidon incercati sa-l puneti pe tot conform retetei sa fie cat mai fragezi biscuitii.

Ingrediente

Unt
250 g
moale la temperatura camerei
Oua
2 buc
Zahar pudra
150 g
sau 1 pahar mediu
Amidon alimentar
4 pah
eu am pus 4 linguri
Faina alba
0.5 pah
am pus 400g
Praf de copt
1 linguri
adica 1 plic de 10g
Cacao pudra
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul pudra, ouale si vanilia.

Amestecati bine cu mixerul.

2

Adaugati amidonul, faina si praful de copt, framntati aluatul - la inceput cu o spatula/lingura pana incorporati faina.

3

Apoi il scoateti din bol pe masa presarata cu faina si il uniformizati - va iesi un aluat de consistenta plastilinei, moale si placut.

4

Taiati-l bucatele mici, cat o nuca si le faceti bilute.

Mie mi-au placut biscuitii finali cei care au fost din bilute mai mici, asa ca vedeti sa nu le faceti prea mari.

5

Luati o sticla de la apa si o folosim sa dam forma de ciuperci biscuitilor.

Gura sticlei o bagati in cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri sa-mi fie mai usor si repede de lucrat.

6

Aranjati bilele de aluat pe tava de copt si apasati cu gura sticlei pe mijloc, aveti grija nu chiar tare.

Repetati procesul de fiecare data - cacao - presat biscuitele si iar cacao, pana terminati cu toti.

7

Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade. Aveti grija sa nu-i rumeniti prea tare, trebuie sa fie mai albi deasupra si la fund roz.

 

8

Lasati sa se racoreasca si serviti.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (2 tavi de biscuiti)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

eduardu
Eduardu (eduardu) 19 ian 2016, 22:20

Multumesc pt ideile originale de a modela biscuiti cat mai atragatori atat pt cei mici cat si pt noi! doar ca dupa coacere s-au cam umflat si si-au perdut forma asta frumoasa!oare nu ieseau mai bine fara praf de copt,ca biscuitii nasturi?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 20 ian 2016, 09:17

Ma gandesc sa nu scoti de tot praful de copt, doar sa micsorezi cantitatea. Asa vor fi mai fragezi.

denilu
denilu 12 mai 2015, 17:12

Multumesc frumos pentru raspuns.

denilu
denilu 12 mai 2015, 16:55

Buna. As avea si eu o intrebare. Merge cumva si cu margarina Rama, de exemplu? Se schimba ceva din ingrediente, in cazul acesta?

lena
Elena (lena) denilu 12 mai 2015, 16:58

Merge si margarina, nu se schimba nimic la celelalte ingrediente.

MayaCristina
MayaCristina 02 feb 2015, 23:55

Foarte foarte buni. Felicitari pentru retetele minunate pe care ni le impartasesti.           Uite si dovada.

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 02 dec 2014, 18:48

foarte gustosi, se topesc in gura 

lena
Elena (lena) 22 dec 2013, 17:15

Da, sigur merge si cu mai mult zahar.

violeta.nuky
violeta.nuky 22 dec 2013, 16:58

I-am facut chiar acum.Nu am stiut cat amidon si cata faina sa pun.Am avut destul de mult amidon,nu am cantarit si faina am pus sa fie totusi destul de moale aluatul.Sunt super dar dupa gustul meu cred ca mergeau mai dulci.Spune-mi are ceva daca pun data viitoare mai mult zahar,ma gandesc cca 250 grame.Cu stima, multam mult pentru reteta,Violeta

p.s.acum merge bine site,nu mai am probleme cu reclamele de intrau peste reteta.

tiki
tiki 18 dec 2013, 16:32

Buna. Iata-i si pe ai mei. Sunt micute (ciupercutele),dar pozate de aproape par mai mari.Am facut 2 cercuri cu 2 sticle cu marimi diferite la gura..de aceea mijlocul nu e asa ridicat. Foarte fragezi,aromati,BUNI intr-un cuvant.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 14 dec 2013, 18:15

au iesit super bunii

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elena.gujan
elena.gujan 13 dec 2013, 16:44

faina ideea

Arata toate comentariile