Ciorba de pui cu fasole verde

Aceasta ciorba este una din mancarurile pe care le-am improvizat dupa lista de produse pe care am voie sa le consum in regimul indicat de nutritionist. Si mi-a placut atat de mult ca merita sa v-o arat si voua, este super buna, am savurat o oala de 5 litri pana la ultima lingura si imi parea rau ca s-a terminat.

M-am gandit eu sa transform ciorba de pui, preparata de obicei cu fainoase(taiteti, galuste, etc) intr-o varianta mai light si sanatoasa - si spre uimirea mea foarte gustoasa. Eu chiar v-o recomand, cu siguranta toti aveti niste pungi cu fasole congelata pe care nu stiti cum sa le mai utilizati :)

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
daca vreti sa fie mai light ciorba, scoateti pielea de la pui
Fasole verde
500 g
eu am folosit congelata
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
si telina daca va place
Ardei gras
1 buc
Oua
1 buc
Bors acru
500 ml
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Rosii
1 buc
sau 2-3 linguri rosie cubulete din conserva
Frunza de dafin
2 buc

Pasi de urmat

1

Bucatile de pui se spala bine si se pun la fiert in apa cat sa le acopere bine. Cand incepe sa fiarba scoateti spuma si adaugati 1 ceapa, radacina de patrunjel/telina, 1 ardei - toate intregi.

Apoi adaugati rosia taiata bucatele si 2 frunze de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba 1 ora.

2

Morcovul se da prin razatoare, o jumatate de ceapa se taie marunt(cealalta jumatate o pastrati).

Intr-o tigaie caliti mocovul si ceapa cu putin ulei pana incep sa se rumeneasca usor.

3

Cand a fert carnea, scoateti legumele intregi - le puteti arunca sau refolosi la alta mancare.

Adaugati fasolea verde rupta bucatele si morcovul cu ceapa calite - amestecati si cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati pana este gata fasolea(gustati cam dupa 20 de minute).

4

Cand a fiert fasolea adaugati borsul acru si sare dupa gust.

Aveti grija sa puneti un bors acru bun - prefratul meu ramane tot borsul preparat in casa, nu se compara cu niciunul din comert.

5

Oul il amestecati cu o furculita si turnati incet in oala cu ciorba - in acelasi timp amestecati in oala ca sa se desfaca oul, sa nu fie bucati mari de omleta.

6

Lasati ciorba pana incepe iar sa fiarba(faceti focul mai mare sub oala dupa ce adaugati borsul si oul).

Adaugati apoi patrunjel tocat si cealalta jumatate de ceapa taiata marunt, opriti focul imediat.

7

Lasati ciorba acoperita cu capac 10-15 minute, sa se patrunda.

Apoi serviti, noi am pus si cate o lingura de iaurt in ea(sau puteti si cu smantana).

Pofta Buna!

Cantitate: 5 litri (10-12 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

tiki
tiki 15 feb 2014, 12:15

Buna. Tot eu,dar parca arata mai bine aici, fiind mai "agitata". E aceeasi ciorba intr-o craticioara la incalzit. Vreau sa Va placa ca sa o faceti si voi ca e f.f. buna. Si cu un ardei iute......Pofta buna.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 feb 2014, 13:11

Buna. Inainte de a o gusta,am fost f.incantata de colorit.In poza nu se vede asa bine ca e mai limpede,fiind lasate la fund legumele, fasolea,dar va spun sincer ca mi-a placut mult. Acel morcov calit i-a dat o culoare frumoasa, oul de casa ,galben...tare fain. De gust nu mai vorbesc,si cu o lingura de smantana.yami,yami,f.buna. Multumesc de reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina6
alina6 10 feb 2014, 07:01

Lena cu ce pot inlocui borsul?ca nu am...pot sa pun in loc otet?multumesc

lena
Elena (lena) alina6 10 feb 2014, 09:51

Mai bine zeama de lamaie.

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 24 ian 2014, 10:44

Exceptionala ciorba! Multumim pentru reteta. Am pus si telina si o legatura de leustean, a iesit de vis!

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 17 ian 2014, 14:01

Multumesc frumos. O sa ma lupt cu ea weekendul asta si revin cu impresii.

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 17 ian 2014, 11:05

Buna Lena, te rog am si eu o intrebare pt ca nu ma pricep, ciorba asta poate fi pastrata si 1-2 zile in plus sau trebuie mincata toata in aceeasi zi? Intreb si din cauza jumatatii de ceapa cruda care se pune la sfirsit sa fiarba. Nu este toxica? Intreb, pt ca nu ma pricep...poate vorbesc prostii...

lena
Elena (lena) Carmen Nedelea 17 ian 2014, 11:58

Pastrata la frigider tine 5 zile, ceapa se prelucreaza termic, este pusa in apa clocotita si ii este suficient. NU se face toxica nici intr-un caz

henrietta
henrietta 15 ian 2014, 22:08

Multumesc pt idee Lena...

Nota mea pentru reteta:
Bianca Iacob
Bianca Iacob 15 ian 2014, 20:34

Ciorbita asta o fac si eu foarte des, tot regimul m-a impins sa caut inventii noi. Diferenta consta in ou, eu il amestec cu un iaurt  atunci cand oala e luata de pe foc si e in repaus de vreo 5 minute. Zeama iasa mai omogena pt ca nu mai este acel soc termic de temperatura. E foarte buna in ambele cazuri. 

Nota mea pentru reteta:
Oana David
Oana David 15 ian 2014, 14:59

Executat si aprobat! Puiul a consumat toata supa, inclusiv carnita pe care o lasa. de obicei, fiind pui de casa.... Multumim mult!

Oana David
Oana David 15 ian 2014, 10:12

Eu am doar fasole la borcan... se poate? Multumesc mult, chiar aveam nevoie de o idee pentru juniorul meu si asta mi se pare super, eu nu am asociat niciodata carnea cu fasolea..

lena
Elena (lena) Oana David 15 ian 2014, 13:20

Sigur merge si la borcan, doar ca nu o mai fierbeti asa mult, vreo 5-10 minute sunt suficiente.

Arata toate comentariile