Prajitura "Zebra"

O prajitura interesanta ca aspect dar a fost foarte laudata si la gust de toti musafirii mei. Se prepara repede din ingrediente la indemana si smecheria cu dungile sigur o sa placa la toata lumea.

Deasupra puteti s-o ornati cu ciocolata topita, ca mine, dar puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
2 pah
pahar de 250ml
Ulei fara miros
125 ml
Lapte batut/iaurt/chefir
400 ml
Faina alba
400 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cacao pudra
2 linguri
Ciocolata neagra
50 g
pt glazura - este optional
Unt
20 g
pt glazura - este optional

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai adanc puneti ouale si zaharul, le bateti spuma alba.

2

Adaugati treptat uleiul, mixati bine.

3

Adaugati laptele batut, amestecati.

4

Si faina amestecata cu praf de copt.

5

Impariti aluatul in 2 (masurati la ochi, aproximativ), in unul din boluri adaugati cele 2 linguri de cacao.

Puteti aici sa adaugati si aromele preferate - vanilie, scortisoara, rom, migdale, etc.

6

Asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de 28 cm diametru.

Turnati in ea 1 lingura din aluatul maro.

7

Peste ea o alta lingura de aluat alb - puteti sa scuturati putin tava ca sa se intinda aluatul.

8

In mijlocul aluatului alb iarasi turnati o lingura de aluat maro.

9

Si tot asa continuati pana terminati aluaturile.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 45 minute.

10

Testati cu o scobitoare daca este gata, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

11

Apoi o scoateti din tava, puneti pe un platou/farfurie.

12

Topiti la foc mic(sau microunde) ciocolata impreuna cu untul, amestecati pana se omogenizeaza si glazurati prajitura.

Asta-i optional, puteti s-o lasati si simpla sau pudrata cu zahar.

13

Lasati putin la rece ca sa se intareasca glazura si puteti s-o serviti.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 26 oct 2016, 17:20

👍👍👍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alina G
Alina G 09 oct 2016, 14:33

Foarte buna. Mmmmmm......

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 ian 2016, 13:43

Nu Aduil, poti sa dizolvi cacaoa in 1-2 linguri apa calduta si atunci va avea aceeasi consistenta ca aluatul alb.

  

Sandra86
Sandra (Sandra86) 18 oct 2015, 18:15

ma laud si eu

Poza mea pentru reteta:
salas
salas 09 mai 2014, 17:48

Foarte buna! Am fost nevoit s-o fac de doua ori din cauza ca s-a terminat prea repede prima. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 apr 2014, 21:16

Buna. Si eu am facut a doua oara acest chec,dar de data asta in forma de chec,mai exact in de cozonac. Dar l-am cam prajit. Data trecuta cand l-am facut ma gandeam ca atunci cand il voi mai face, sa adaug o aroma, vanilie, coaja de lamaie,portocala ceva,dar am uitat .A fost prea de mult. Hahaha. Simplu de facut si de efect.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 03 feb 2014, 10:47

eram foarte curioasa daca imi va iesi si mie acel "efect zebrat", dar e si foarte gustoasa !Am ramas placut surprinsa de rezultat . multumim,Lena !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ddoriss84
ddoriss84 23 ian 2014, 06:34

Am pregatit-o cu bebelusul de 5 lunite in brate, mi-a iesit un deliciu, am folosit casonada, nu zahar alb, Elena, multumesc pentru ca existati, incerc sa pun poza cu rezultatul fabulos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 ian 2014, 12:22

Am facut-o si eu,cum altfel ? .Am pus si vanilie si scortisoara. F.f.f. buna,pufoasa,aromata,tot ce vrei. Nu mai spun ca se face f. repede. Am impartit fix,pe cantar compozitia,si parca predomina cacaoa. Voi lasa altadata mai mult alb, dar tare aspectuoasa. Multumesc.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 20 ian 2014, 20:46

Minunat, uitati si checul meu marmorat

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile