Turta dulce taiata, de post

Demult cautam o reteta simpla si rapida de turta dulce, adica s-o pot turna si apoi taia, sa nu mai modelez fiecare bucata. In plus ca se face repede - este moale, densa si foarte aromata, chiar o voi repeta neaparat, a placut mult familiei.

Aromele si textura sunt atat de bune, nici nu va dati seama ca este de post - caramelul ii da un farmec aparte, mirodeniile le puneti optional, dar totusi scortisoara as lasa-o obligatorie.

Ingrediente

Zahar
300 g
Apa
450 ml
Faina alba
450 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Scortisoara
2 lingurite
optional mai puneti 0.5 lingurita de cuisoare macinate si cardamon macinat
Nuca taiata marunt
100 g
mai puteti pune stafide, rahat

Pasi de urmat

1

Topiti zaharul la foc mic, pana se caramelizeaza complet.

2

Turnati apa si lasati pe foc pana se topeste complet caramelul in apa.

Luati de pe foc si il turnati intr-o alta cratita sa se raceasca mai repede.

3

Cand  s-a racorit bine apa de caramel - o turnati intr-un bol si adaugati uleiul, faina, bicarbonatul, praful de copt si mirodeniile.

4

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, la urma puneti nuca taiata si stafide sau rahat, daca va plac.

5

Turnati compozitia intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

6

O coaceti timp de 25 de minute la cuptor preincalzit la 180-200 grade.

7

Lasati sa se racoreasca bine apoi taiati si serviti.

Delicioasa si aromata, chiar v-o recomand.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (1 tava mare de aragaz)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

NaTa07
NaTa07 26 apr 2016, 13:07

Turta dulce a fost super delicioasa nici nu zici cai de post Multumesc   poza nici nu am reushit sa fac :D

esmeralda
esmeralda 05 mar 2015, 08:14

De la urzici inapoi a turta dulce...

Am facut-o, bunuta nimic de zis. Aluatul a iesit cam moale, am mai plusat la faina si nici nu am pus tot siropul de caramel, consistenta finala a fost cam ca la compozitia de chec. A iesit frageda, moale si buna la gust. Excelenta pentru o prajitura de post!

Schimbari: am facut siropul de caramel cu mai putin zahar (200 grame), mai putina apa (aprox 350 g) si in plus o lingura zdravana de miere. Am sarit peste praful de copt dar am adaugat pt. gust un pic de sare si pt. aroma un strop de piper :) 

Madix
Madix 26 nov 2014, 23:54

Simpla, rapida si FOARTE GUSTOASA!

Multumesc pentru ideea grozava!

Nota mea pentru reteta:
-Maria-
-Maria- 19 mar 2014, 18:59

Si eu sunt la fel ca si voi,nici mirosul nu prea al suport,dar stiind ca e foarte bogata in vitamine si  mai ales ca aceste vit...le poti primi doar odata in an ,as pregati pentru copii....oricum merci....

tiki
tiki 18 mar 2014, 15:28

Buna Maria. Urzicile se gatesc exact ca spanacul. Si scazut si ciorba. Sunt f.f.f sanatoase,dar recunosc ca nici eu nu prea fac. Succes.

lena
Elena (lena) 18 mar 2014, 14:56

Am gatit o singura data urzici, au fost bunicele dar parca nu a acceptat nimeni in familie anume mirosul lor. De atunci nu am mai incercat, daca voi mai avea tentative mai reusite neaparat o sa va spun.

-Maria-
-Maria- 18 mar 2014, 13:45

cer ertare s-a trimis sms inainte de a termina de scris...
te rog Lena daca stii cum se gateste urzica,scriemi,as pregati pentru copiii...
multumesc anticipat.....



 

-Maria-
-Maria- 18 mar 2014, 13:40

Salutare Lena!!!
M-am inregistrat pe pagina dar din lipsa de timp,intru rar de tot,imi place mult cum explici recetele tale,esti foarte bravo.....MULTUMESC  
Defapt iti scriu ca sa te intreb daca stii cum se gateste urzica ,e bogata in vitamine si foarte gustoasa....


 

Nota mea pentru reteta:
aura din Valea Adanca
aura din Valea Adanca 15 mar 2014, 20:35

Multumim pentru reteta!Am facut turta dulce ieri si a iesit foarte, foarte buna.Deasupra am pus fulgi de migdale si i-a dat un aspect deosebit.Poze nu s-au mai putut face deoarece s-a terminat foarte repede...

Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 12 mar 2014, 10:48

Foarte buna reteta, Lena. Am incercat-o week-end-ul trecut, si s-a mancat f. bine, multi m-au intrebat reteta. Eu n-am avut nuca, si am pus niste fructe goji si stafide brune. F. f. frageda, buna, si rapida, nu trebuie sa te gandesti la intinsul aluatului si decupat. Iar gustul e fin, de turta dulce, ce mai.. Pupici, si multumim de reteta, o s-o mai repet

Arata toate comentariile