Turta rapida cu spanac si cascaval

Vroiam neaparat sa fac in acest sezon o placinta cu spanac, dar cand am vazut varianta rapida am renuntat sa fac una clasica, si bine am facut!

Este foarte buna, moale, pufoasa si in plus - foarte rapida, spanacul se pune crud deasupra si cam atat cu unplutura - nu-si pierde deloc din gust si aroma. Este ca o pizza cu blat mai pufos, eu am mai adaugat si putina branza telemea pe langa cascaval, dar nu este obligatoriu.

La ultimul pas v-am pus si o sectiune, este mai reprezentativa :)

Ingrediente

Apa calda
220 ml
Faina alba calitate superioara
200 g
Gris de grau
100 g
Drojdie uscata
1 lingurite
Zahar
1.5 linguri
Sare
1.5 lingurite
Ulei de masline
1 linguri
plus putin ulei pentru umplutura
Spanac
500 g
eu am luat spanac la legatura - 500g - dar dupa curatare a ramas cam jumatate din el
Cascaval clasic
150 g
plus putina telemea dupa preferinta

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati drojdia cu apa calda si zahar, lasati 15 minute pana incepe sa faca spuma.

2

Apoi adaugam uleiul de masline, sarea ...

3

...grisul...

4

si faina.

5

Amestecati bine cu o spatula sau lingura, va fi un aluat moale si lipicios - il lasati asa, nu se framanta mai mult.

Acoperiti bolul cu un prosop si lasati 30 minute la crescut.

6

Dupa acest timp scoateti aluatul pe masa presarata cu faina si il uniformizati putin, nu trebuie framantat - doar trecut prin faina atat ca sa puteti lucra cu el.

7

Intindeti o foaie rotunda cam de 6-7mm grosime, o puneti intr-o tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit aici o tava rotunda de 32cm , dar merge bine pusa si in tava simpla de cuptor - cea patrata.

8

Facem repede umplutura - spanacul (spalat si curatat in prealabil) se toaca marunt, se amesteca cu cascavalul dat prin razatoare. Se stropeste cu putin ulei, eventual foarte putina  sare si piper (daca puneti si telemea sarata  nu mai puneti sare) - amestecati bine.

9

Treceti toata aceasta compozitie peste aluat - nu va speriati daca este o gramada mare - va scadea toata la cuptor.

10

Se coace timp de 40 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade - trebuie sa se rumeneasca si aluatul pe margini.

11

Dupa copt lasati sa se racoreasca putin, apoi serviti pe un platou sau portionata cum va place.

12

Aici o sectiune, destul de reprezentativa cred.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (10-12 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

sarian
sarian 30 apr 2014, 18:14

Super Lena, da e ceva deosibit mai ales că spanacul nu își pierde din conținut prin fierbere și aruncarea apei (deși dacă se fierbe în cantitate redusă de apă aceasta se poate folosi). E gustoasă și rapidă, mulțumiri.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 mai 2014, 10:21

Buna. Am facut si eu aceasta turta si sunt incantata comsi-comsa. Adica un aluat nemaipomenit, o placere sa lucrezi cu el, moale,elastic...O sa-l folosesc la o turta tot asa,dar cu varza calita, care cred ca e mai gustoasa, plus inca o foaie deasupra.Spanacul nu prea mi-a avut gust. Poate sa fi pus un catel de usturoi? .Cascavalul,telemeaua nici nu se vad la mine si nici la gust nu am simtit. Spanac am pus 500 gr.gata curatat. Poate cam mult. Dar nici o problema ca s-a mancat instantaneu. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: