Chec cu lamaie

Demult planificam sa incerc un chec cu lamaie, acum imi pare rau ca n-am facut-o mai devreme. O reteta atat de simpla, ingredientele sunt la indemana si checul iese absolut minunat. Are aroma si gust acrisor de lamaie, structura poroasa si matasoasa, usor umed - una din cele mai reusite combinatii pe care am gustat-o vreodata.

Incercati neaparat, este un chec de nota 20, un mare plus este ca in compozitie sunt doar 3 linguri de ulei, deci nu este gras deloc.

Optional puteti sa faceti glazura din suc de lamaie si zahar pudra(va explic la ultimul pas) - eu am ornat doar cu zahar pudra.

Ingrediente

lamaie
2 buc
oua
4 buc
zahar
190 g
ulei de floarea soarelui
3 linguri
sare
0.25 lingurite
sau un varf de cutit
praf de copt
10 g
adica 1 plic
apa
3 linguri
faina alba calitate superioara
200 g

Pasi de urmat

1

Radeti(prin razatoarea mica) coaja de la cele 2 lamai si le stoarceti de suc.

2

Separati albusurile de galbenusuri in 2 boluri.

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul.

3

Galbenusurile se bat putin cu zahar, apoi adaugati uleiul, coaja de lamaie si sarea - amestecati inca putin cu mixerul.

4

Zeama de la cele 2 lamai se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri, mixati usor.

5

Acum se adauga apa si faina, mixati bine sa nu fie cocoloase.

6

Adaugati albusurile batute spuma dinainte si amestecati atent si incet cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

7

Turnati compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.

8

Se coace timp de 45 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade.

Faceti testul scobitorii, daca trebuie mai lasati inca putin la cuptor.

9

Lasati sa se raceasca complet, apoi ornati cu zahar pudra sau glazura de lamaie(amestecati sucul de lamaie cu zahar pudra pana iese compozitie alba, dar suficient de lichida s-o puteti turna peste chec).

10

Aici am reusit sa-i prind culoarea mai reala, aparatul foto nicicum nu-mi arata galbenul frumos si natural al chechului.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

RoxanaMaria12
RoxanaMaria12 17 nov 2016, 12:44

Doamna lena am urmat toti pasi toate bune dar dupa ce l-am pus un cuptor la 180 de grade bu cred k a durat 5 min si a inceput sa se inegrasca la suprafata :(( ce sa fac mi se arde prea repede sus si nu se face in interior :(.

lena
Elena (lena) RoxanaMaria12 17 nov 2016, 15:41

Micsorati temperatura cuptorului si puneti peste chec o bucata de folie de aluminiu.

Deli
Dely A (Deli) 24 mar 2016, 20:15

Nu s-a primit ­čś× Nu sa ridicat deloc

ianadeea
Andreea (ianadeea) 01 mar 2016, 11:54

Am revenit cu nota. Tare bun si aromat chec-ul. 

Nota mea pentru reteta:
Flori Meier
Flori Meier 30 apr 2015, 23:10

 Multumesc pt reteta!! Un chec minunat!

Poza mea pentru reteta:
IrinaSerniclay
Irina (IrinaSerniclay) 06 nov 2014, 23:40

Eu am facut chec-ul tau pe post de tort pentru ziua sotului meu. Pe deasupra am pus mascarpone alb si roz si fructe de padure. A iesit o nebunie!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amiscumpica
amiscumpica 27 sep 2014, 20:03

superb a iesittt

Poza mea pentru reteta:
daniela.budaca
Daniela (daniela.budaca) 13 iun 2014, 17:06

Am ce am eu cu briosele..:) Din aceste ingrediente au iesit niste briose mmmmm....

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 11 mai 2014, 20:10

Buna. Nu-ti vine sa crezi ca din asa ingrediente putine, si simplu de facut poate iesi asa ceva bun, aromat, pufos si...frumos. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 11 mai 2014, 16:36

Foarte gustos si aromat..multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 07 mai 2014, 14:29

Desi iubesc la nebunie lamaia, in privinta prajiturilor cu lamaie am fost dintotdeauna sceptica. Asa ca asta a fost prima data cand am ''riscat'' sa fac asa o prajitura si ... ce sa zic - rezultatul m-a surprins foarte placut: checul asta este neobisnuit de pufos iar gustul si aroma nemaipomenite. Merci Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile